Kuningatarrahka
Eräs lapsuuden suosikkijälkiruuistani oli äidin tekemä rahkajälkiruoka. Samalla reseptipohjalla on helppo valmistaa marja- tai hedelmärahkaa, mutta tänään meillä mentiin sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi. Rahkajälkiruuan yksinkertainen pohja on siis maitorahka (maustamaton tai maustettu), kerma- tai vaniljavaahto ja marjat tai hedelmät. Pakastimesta sulamaan otetut mustikat ja mansikat sopivat kivasti kuningatarrahkan ja vaniljavaahdon seuraksi, joten meidän perheessä päivän jälkiruoka oli selkeästi kuningatarrahka.:)
Kuningatarrahka
1 prk maustettua rahkaa (kuningatar)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mustikoita ja mansikoita
Melkein hävettää kirjoittaa tämä valmistusohje tähän, mutta kun tämä on niin näppärä herkku, että tätä voi käyttää myös tavallaan kastikkeena. Vatkaa vaniljakastike paksuksi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja lisää lopuksi mukaan marjat. Suhteetkin ovat helposti muistettavat 200 g rahkaa, 2 dl vaniljakastiketta ja 2 dl marjoja. That’s it!
Psst! Jos kuitenkin käytät maustamatonta maitorahkaa, joka on aikamoisen hapanta, ja vispikermasta vatkattua kermavaahtoa, kannattaa maistaa jälkiruuan sokeri ennen tarjoilua.
ZaZa
Mä olen viime aikoina tehnyt usein arkijälkkäriksi hedelmäsalaattia, jonka päälle lätkäisen lusikallisen maustettua rahkaa (sitruuna-valkosuklaakin on NAM!) ja lorauksen Vanilla-vaniljakastiketta. Hyvin on uponnut lapsiinkin ja rahka/vaniljapeiton alle saa kätkettyä vähän nahistuneemmatkin omenat ja mandariinit paloina. Sitten vielä tummaa suklaata raastettuna päälle, niin on hyvää…
MouMou
Totta! Ja nuo maustetut rahkat ovat kyllä ihania sellaisenaankin.:)
Taika
Siis Nam.. Törkeen hyvää ja helppoa tehdä.. =D
MouMou
Helppoa ja nopeaa. Tykkään.:)
Hannavee
Oi että, tuo on kyllä jotain niin hyvää! Meillä tämä tehdään yleensä joko ananaspalojen tai mansikoiden kanssa, mutta on varmasti aivan yhtä hyvää muidenkin marjojen kanssa! :))
– Hannavee
http://likoorikahvi.blogspot.com
MouMou
Meillä ne säilykepersikat olivat kova sana joskus. Ihan muutaman kerran tuli syötyä persikat salaa ennen rahkan valmistamista.;)
Hadi
Rahkat oli kyllä parhautta lapsena! Toinen ihanuus oli mansikka- tai mustikkamaito. <3
MouMou
Juuh! Sitä tehtiin aina mummolassa metsämansikoista.:)
miira
Rahka on ihan älyttömän hyvä jälkiruoka, välipala tai vaikka osa aamiaista! Äidiltä opittu kevyempi (ja vielä helpompi) arkirahka syntyy muuten ohjeella, jossa on saman verran rahkaa, kermaviiliä ja marjoja/hedelmiä. Itse kyllä lisään marjoihin myös vähän sokeria tai makeutusainetta sekä aina vähän vaniljasokeria.
Jos hedelmiä tai marjoja ei ole, mutta rahkatarpeet löytyvät jääkaapista, olen joskus maustanut “pohjan” tilkalla appelsiini-, ananas-, tai sitruunamehua, kourallisella rusinoita ja sokereilla. Yllättävän hyvää sekin!
MouMou
Lueskelinkin, että aika hapanta tulee, ellei tuohon kevyempään versioon lisää hieman makeutusainetta. Mutta tosiaan, kiva herkku, kun voi muokata helposti haluamaansa suuntaan.:)
Annie
Oi mitä herkkua ! Tää kuuluu kans meidän äidin vakiojälkkäreihin. Joulun aikaan tehtiin luumurahkaa ja voi että se on niin hyvää :D
MouMou
Se muuten on! Tämä taipuu ihan jokaiseen juhlapyhään.:)
Cole
…kuningatartarrahaka?
sit luin toiseen kertaan otsikon :P
MouMou
Mun otsikoissa on joku virus, kun ne lukee aina väärin. Eli mussa on.:)
Cole
eihän nyt toki… tässä pitkän campusloungeilupäivän päätteeksi on taas aivot ihan jäissä niin tulee lueskeltua ihan mitä sattuu ^__^
btw, kuinka saisin rikki kokospähkinän??
MouMou
Ai teillä oli niitä hyvä sipsejä!:D Pikkusisko taisi käydä visiitillä päivemmällä…
Cole
hihi, siellähän hän käväisi juu. odotin kyllä että oisit tullu kans kattoon laatumenoa ;(((
MouMou
Ei täältä paljon autoitta sinkoilla ympäriinsä.:/
Cole
“no ens kerralla sitten”…
luvataan nyt vielä, että jos joskus campukselle eksyt niin zerotölkki jos toinenkin odottaa noutajaansa ;)
MouMou
:)
Maitokahvi
Oi nam :P Rahka on myös mun lempparia. Ja koska kulutan sitä niiiiiin paljon, olen alkanut käyttämään Valion pehmeä maitorahkaa. Se ei ole ollenkaan niin hapanta ja ei tarvitse siis lisätä sokeria välttämättä :) Etenkään jos käyttää esim. säilykehedelmiä jotka ovat jo muutenkin niin makeita. Kermaa vaan reilusti ja hyvää tulee :)
T: ikuinen laihduttaja ja sokeri-“vihaaja”
MouMou
Juuri kuule maistelen tässä samaista herkkua! Hyvä keksintö kyllä tämä.:)
imlacking
Smoothiet, rahkat ym.. on tosi ihania ja niitä on niin helppo tehdäkin. Toki niitä saa kaupastakin, mutta oon huomannut että itse tekemät on monesti paljon parempia.
MouMou
Ihan samaa mieltä. Ei tule niin tylsän tasainen rakennekaan, kun tekee itse.:)
eskob
Oli pakko testata ja laitoin vanhan ajan vaniljakastiketta (tiedäthän kun vanhan ajan jätskeissäki kaikki maistuu vaan niin paljon paremmalta) ja maistuu kyllä ihan sietämättömän hyvälle ! Uusi lempiherkku ! :)
MouMou
Se on kyllä hyvää!:)