Eräs lapsuuden suosikkijälkiruuistani oli äidin tekemä rahkajälkiruoka. Samalla reseptipohjalla on helppo valmistaa marja- tai hedelmärahkaa, mutta tänään meillä mentiin sen mukaan, mitä jääkaapista löytyi. Rahkajälkiruuan yksinkertainen pohja on siis maitorahka (maustamaton tai maustettu), kerma- tai vaniljavaahto ja marjat tai hedelmät. Pakastimesta sulamaan otetut mustikat ja mansikat sopivat kivasti kuningatarrahkan ja vaniljavaahdon seuraksi, joten meidän perheessä päivän jälkiruoka oli selkeästi kuningatarrahka.:)

Kuningatarrahka

1 prk maustettua rahkaa (kuningatar)

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 dl mustikoita ja mansikoita

Melkein hävettää kirjoittaa tämä valmistusohje tähän, mutta kun tämä on niin näppärä herkku, että tätä voi käyttää myös tavallaan kastikkeena. Vatkaa vaniljakastike paksuksi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja lisää lopuksi mukaan marjat. Suhteetkin ovat helposti muistettavat 200 g rahkaa, 2 dl vaniljakastiketta ja 2 dl marjoja. That’s it!

Psst! Jos kuitenkin käytät maustamatonta maitorahkaa, joka on aikamoisen hapanta, ja vispikermasta vatkattua kermavaahtoa, kannattaa maistaa jälkiruuan sokeri ennen tarjoilua.