Meille tänne maalle tuli kesähoitoon eli testikäyttöön kesän ajaksi uusi perheenjäsen, joka mullisti kerrasta ruokailutottumuksemme. Tai oikeastaan, jos ihan rehellisiä ollaan, se mullisti juomatottumuksemme. Saanko esitellä, tässä on AQVIA Exclusive -hiilihapotuslaite. Hän on oranssi. Hän toimii niinkin helposti, että laitteen mukana tuleva litran vesipullon täytetään vedellä merkkiin asti ja laitteesta ruiskitaan sekaan hiilihappoa. Sitten kuplavesi joko maustetaan tai nautiskellaan sellaisenaan. Ja sähköähän ei tarvita ollenkaan eli laitetta voi käyttää missä vaan!:)

AAMU

Aiemmin lenkkijuomaksi riitti pelkkä vesi, mutta nykyään mukaani lähtee pullollinen hapotettua vettä. Teelusikallinen ruokasuolaa vesilitraa kohden varmistaa, etten hikoile 10 kilometrin juoksulenkillä kaikkia suoloja elimistöstäni pois. Tätä suosittelen muuten myös janojuomaksi rannalle tai pihatöihin, kun tämä intiaanikesä kuulemma aikoo venyä lokakuulle saakka.

Suolapitoinen treeni- ja hellejuoma

0,5 litraa hiilihapotettua vettä*

0,5 tl ruokasuolaa

Hiilihapota haalea vesi. Lisää suola ja kallistele pulloa, kunnes suola on liuennut. Tällä ohjeella täytetään puolen litran treenijuomapullo.

AAMUPÄIVÄ

Hellepäivänä tykkään köllötellä riippumatossa hyvän kirjan kanssa. Muukin lukeminen toki käy, tällä kertaa seuranani oli uusin Kotivinkki-lehti. Evääksi hemmotteluhetkeen sopii kattilallinen dippijauheella maustettuja poppareita ja mukillinen pehmeää jäähilepirtelöä.

Puolukka-vesimelonijäähilepirtelö

puolikas jäädytetty päärynä

3 dl jäädytettyä vesimelonia

2 dl vaniljajäätelöä

puolukkahiilihappojuomaa*

Valmista puolukkahiilihappojuoma jääkylmästä vedestä. Sekoita kaikki muut pirtelön ainesosan sekaisin tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää puolukkajuomaa kunnes koostumus on haluttu (itse käytin noin 2,5 dl). Tällä ohjeella syntyy pari-kolme mukillista pirtelöä.

ILTAPÄIVÄ

Kun vihdoin koittaa se odotettu ruoka-aika, ihanien grilliherkkujen seuraksi pöytään kannetaan kannullinen vaaleaa boolia. Se on tarpeeksi makeaa taltuttamaan jälkiruokahimot, mutta myös tarpeeksi kirpsakkaa janojuomaksi. Lisäksi se valmistuu helposti ja nopeasti. (Lisäksi tämä on helppo muuttaa alkoholilliseksi booliksi vaikkapa tyttöjen iltaan lisäämällä joukkoon esimerkiksi päärynävodkaa.)

Päärynäinen booli

2 dl ananasmehua

3 dl päärynäsiideriä*

4 dl lime-cactusjuomaa*

päärynäsiivuja koristeeksi

jäitä

Valmista hiilihappojuomat jääkylmään veteen. Lado kannun pohjalle päärynäviipaleet, lisää nesteet ja lopulta jääpalat. Sekoita hieman lusikalla. Juomaa syntyy tällä ohjeella kannullinen.

ILTA

Kun kaverit pompsahtavat illalla yllätysvisiitille, kotiterassilla on ihana viettää yhdessä laatuaikaa ja nautiskella samalla viileästä siideridrinkistä. Voittaa muuten kauppojen sikahintaiset sidukat mennen tullen! Kuskille tarjotaan tietysti alkoholiton versio juomasta tai jotakin muuta hiilihappojuomamakua.

Omena-seljankukkasiideri

3 dl omena-seljankukkasiideriä*

4 cl viunaa

Valmista hiilihappojuoma jääkylmästä vedestä. Kaada alkoholi lasin pohjalle, lisää siideri ja sekoita. Tarjoile siideri jäiden kera isosta lasista. Ohjeella siideriä valmistuu lasillinen, yhdestä hiilihapotetusta pullosta saa neljä lasillistaa siideriä.

Jotta teidän ei tavitsisi van tuijotella kuivin kurkuin minun herkkujuomiani, yksi teistä saa valitsemansa värisen (värivaihtoehdot täällä)  AQVIA Exclusive -laitteen omakseen. Osallistua voit helposti kirjoittamalla tämän postauksen kommenttiboksiin suosikkihiilihappojuomasi reseptin. Nyt etsitään siis juomaohjeita, joissa on käytetty hiilihapotuskonetta. Toisin sanoen konetta ei tarvitse omistaa osallistuakseen. Extrana kuitenkin kaikki, jotka linkkaavat kommenttiinsa mukaan kuvan osallistumisreseptinsä juomasta tai itse tekemänsä blogipostauksen, jossa juomaa on kokeiltu, saavat arvontaan toisen lipukkeen.

Jotta saisitte rauhassa kokeilla eri reseptejä ja kuvailla niitä, osallistumisaikaa on peräti 14.8.2011 kello 20:00 asti. Päätin tehdä arvonnan voittajan julkistamisen yhteyteen parhaista juomaohjeistanne reseptikokoelmapostauksen, joten panostakaahan kaikkenne resepteihin ja kuviin!:)