Terkkuja Bulgariasta! Hotellissamme on vain aulassa kuppainen ja ylihintainen netti, jotentaidan pit” melkein viikon t’ysloman blogistani. Yhden arvonnan sain ajastettua k’ynnistym”n, ajallaan mutta muuten t’m’ on aika tuskaista touhua.Onneksi olin kuvannut ja kirjotellut t’m’nkin postauksn ennakkoon luonnokseksi. Ahdistaa ajatus, ett’ blogini hiljenisi kokonaan.

Rakentelimme tyttöporukalla eli pikkusiskoni ja äitini kanssa tässä eräänä päivänä normaalin uudet-perunat-ja-kastike -lounaan sijaan kunnon herkkupöydän. Alunperin tarkoitus oli kyllä grillata, mutta lopulta ruuat valmistettiin uunissa teknisten ongelmien vuoksi. Kirjoittelin ruokien reseptit ylös, jotta voin jakaa ne kanssanne ja tulla itse myöhemmin kurkkimaan, mitä sitä tulikaan syötyä.:)

Venäläinen perunasalaatti

keitettyä perunaa

keitettyä porkkanaa

keitettyä kananmunaa

suolakurkkua

tomaattia

sipulia

Jäähdytä keitetyt ainekset, jos olet kypsentänyt ne juuri. Pilko perunat ja porkkanat samankokoisiksi. Pilko suolakurkut, tomaatit ja kananmuna hieman perunoita pienemmiksi paloiksi. Silppua sipuli. Sekoita aineet yhteen. Parhaimmillaan salaatti on seuraavana päivänä, kun se on maustunut vähän. Tarkempia mittasuhteita en osaa antaa, koska ilkeä pikkusiskoni ei suostu kertomaan niitä!

Pekoni-sinihomejuustosienet

pekonia

sinihomejuustotuorejuustoa

jättiherkkusieniä

Poista sienistä kannat ja täytä kolot tuorejuustolla. Kääri ympärille pekonia ja paista 250 asteessa 10 minuuttia. Jos grillaat sienet, grillaa ensin kolopuoli. Muuten täytteet saattavat maustaa grillihiilet.;)

Kaalisalaatti

1/3 pienestä kaalista

2 porkkanaa

1 tlk ananaspaloja

1 prk kermaviiliä

1/2 tl suolaa

reilu kourallinen cashewpähkinöitä

Raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Valuta ananaspalat ja sekoita ne raasteiden joukkoon. Lisää kermaviiliin suola ja sekoita se muiden aineiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Ennen tarjoamista ripottelen salaatin päälle pähkinät.

Grillivartaat

kirsikkatomaatteja

jättiherkkusieniä

makeaa paprikaa (punaista ja keltaista)

varraslihaa

grillikastiketta

Laita grillivartaat veteen likoamaan. Poista sienistä kannat ja paloittele ne. Voit myös käyttää pienempiä herkkusieniä, mutta näitä oli helppo ostaa kerralla enemmän, kun näitä täytettiinkin. Pilko myös paprikaaa. Töki vartaisiin vuorotellen kaikkia paloja ja voitele vartaat ennen kypsennystä grillauskastikkeella. Paista vartaita uunipellillä 250 asteessa 10 minuuttia tai grillaa. Suosittelen muuten kokeilemaan näihin tuoretta ananasta, toimii!