Tai no pakkausohjeet ja pakkausohjeet, kun nämä taitavat toimia tasan minulla. Pääsen siis nukkumaan yöni erään kaverini luona eli ihan telttavarusteiksi nämä eivät taida riittää. Mutta kun kerta pyydettiin, niin tässä matkakassini tämänhetkinen sisältö eli:

— pitkähihainen, t-paita, tuubitoppi, löysä toppi ja löllöpusero sekä neuletakki. Näitä voi sitten yhdistellä ja pukea kerroksittain lämpötilan mukaan. Mieluummin liian monta yläosaa mukana kuin liian vähän.

— tekonahkatakki ja sadetakki. Tai siis “sadetakki”.


— mustat farkut, jotka venyvät ja vanuvat ja joissa ei näy kaikki kakka heti.

— kumisaappaat ja paljettitennarit, jotka ovat jo niin pilalla, että nämä voi heittää vaikka roskiin kotimatkalla.

— iso niittilaukku, jota voi majapaikassa täyttää ja tyhjentää tarpeiden mukaan ennen festarialueelle siirtymistä.

— mustat ketjukorut ja ristikoru sekä ihan-törkeän-hieno-ja-siisti hattu.


yöpaita. Iso, pehmeä ja rakas. Tämä on se, joka unohtuu lähes poikkeuksetta kotiin. Toinen helposti unohtuva kaveri on muuten hammasharja, ihan vaan vinkkinä!

“Tässä on nää rintsikat, kun en mä kalsareita ja sukkia viittinyt kuvata…”

— kahdet sukat, kahdet alushousut ja olkaimelliset rintsikat, koska yhdet sukat, olkaimettomat rintsikat ja alkkarit ovat jo valmiiksi päällä, kun lähden.

— meikinpuhdistusliinoja, kosteusvoide, yleisrasvaksi Vitalis (kaikki edelliset saatu blogin kautta), minihammasharja ja –tahna sekä kuivashampoo ja hiuslakka (saatu). Niin ja käsidesi!

— harja ja ponnareita sekä pikkuinen kasvopyyhe.


superripsiväri (joka liukenee vain 38-asteisessa tai lämpimämmässä vedessä), kulmakynä (jolla voi piirtää myös rajaukset) sekä heleyttävä päivävoide, joka on muuten saatu blogin kautta.

Näiden lisäksi mukaan lähtee patja, tyyny ja liinavaatteet sekä tietokone sponsoroidulla mokkulalla ja järjestelmäkamera (on lupa). Niin ja tietysti tyhjä 0,5 litran muovipullo festarialueelle, jotta sitä voi sitten täytellä vesipisteissä oman mielen mukaan. Matkalta pitää hakea vielä vähän evästä, vaikka banaaniterttu ja pähkinöitä. Rahat pidetään pienessä kukkarossa, jossa on vain henkkarit, pankkikortti ja käteistä. Eiköhän näillä jo selvitä alkuun. Aina voi improvisoida, jos jotakin unohtuu!:)