Olen rikkonut yhtä shoppailun tärkeimmistä säännöistä. “Ällös sullo ostoskärryysi rättejä, joihin luulet voivasi sulloutua pienen laihiksen jälkimainingeissa.” Ostin joululomalla Seppälän alennusmyynneistä törkeän hienot ja edulliset tekonahkahousut, joita en sovitustilanteessa saanut kiskottua polvia ylemmäksi. Siis ihan oikeasti, tämä ei ole vertauskuva. Kokolapussa luki silti minun kokoni, mutta sovitustilanteessa kärsin vielä läskipillereiden vaikutuksesta. Otin siis riskin ja päätin mahtua housuihin kroppani normalisoitumisen jälkeen.

tekonahkahousut1

Housut ovat mustat ja aika simppelit. Yksityiskohtina niissä on takataskut, joita ilman en edes suostuisin sovittamaan housuja. Takataskuttomat housut sopivat ehkä prosentille kansasta tai kansalaisten hanureista. Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta taskut pelastavat housut ja tekevät niistä kiinnostavat. Jotenkin taskulliset housut näyttävät istuvan paremmin eikä tällaisissa tekonahkahousuissa tule sitä irstasta PVC-fiilistä.

Taskujen lisäksi housuissani on polvissa motoristihousuhenkiset tikkaukset. Pituuteni on sellainen, että koristetikkaukset osuvat juuri ja juuri oikealle kohdalle. Jos olisin yhtään lyhyempi, näyttäisin nissä housuissa motoristikääpiöltä. Ei pahalla.

tekonahkahousut2

tekonahkahousut3

Minulle nämä housut toimivat elävänä todisteena siitä, että olen lähes normaalimitoissani eikä elimistöni toimi enää kuin pullataikina. Paikat eivät pursuile kohtuuttomasti enkä vihaa peilikuvaani. Se hetki, kun sain päähäni sovittaa housuja ja pienen kauhun vallassa hilasin niitä ylleni, olisi voinut päättyä huonoon fiilikseen. Housut kuitenkin sujahtivat ylleni ja nappikin meni helposti kiinni. Nyt ollaan siis voiton puolella, tavoitepainooni on enää pieni ponnistus!

tekonahkahousut2

tekonahkahousut1

tekonahkahousut – Seppälä

Mitä tästä opimme? Joskus on viisaampaa unohtaa kivikautiset säännöt ja kuunnella sitä pientä ääntä päänsä sisällä, joka haluaa sulloa hanurisi kireisiin muovihousuihin. Grrauh!;)