Oslosta haaveileville on muuten pakko linkata tähän väliin Lauran Oslo-postaus. Kunpa olisin itsekin lukenut tämän ennen matkaa, mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista. Lähdimme siis haahuilemaan keskustaan ilman päätä tai häntää. Keskityimme pääkatuun ja sen varrella oleviin kauppoihin ja päivä kului varsn leppoisasti. Ilman turistitietämystäkin voi siis selvitä.;)

k17

DSC04308

DSC04310

Lähdimme hotellilta ratikalla keskustaan ja jätimme valtavat matkalaukkumme rautatieasemaan säilytykseen. Salla räjäytti nauruheroni ihmettelemällä hurjia voimiani, kun jaksoin nostaa meidän molempien laukut ylärivin säilytyslokeroihin!<3

DSC04313


DSC04383

Karl Johans gate eli Oslon pääkatu lähti heti rautatieaseman edestä, joten suuntasimme sille. Ajattelimme, ettemme voi eksyä, jos pysymme ison kadun varrella. Aika taktinen veto blondilta ja henkiseltä blondilta.;)

DSC04314

DSC04316

DSC04319

Napsimme kunnon turistikuvia liikkeissä ja kaduilla. Muutama uusikin liike löytyi, mutta pääasiallisesti hengailimme tutuissa vaatekaupoissa. Salla pakotti allekirjottaneen VIISI KERTAA BikBokiin!:D Siinä naisessa on jotakin ihanasti vialla.

DSC04375

DSC04374

DSC04373

Päätin lähes välittömästi Osloon saavuttuani, että kaupungin parasta antia ovat hienot patsaat ja kauniit rakennukset. Toki seassa oli myös pakollisia moderneja hökötyksiä, mutta vanhanaikaiset talot vetosivat minuun. Asuinhan sentään Tampereella kolme vuotta upeassa jugendtyylisessä talossa. Rakastin joka hetkeä.

DSC04368

DSC04353

Ensimmäinen ajatukseni tämän patsaan edessä liittyi Sibeliukseen. Toinen ajatus How I Met Your Mother -sarjaan ja erääseen doppelgänger-jaksoon. I say no more.;)

DSC04336

P8190076

Tajusin Oslossa olevani ehkäpä maailman epäkuvauksellisin ihminen. Aamulla suoristetut hiukset pörröttyivät aivan hirveiksi kosteassa ilmassa, joten pelastin muutaman valokuvan pukemalla uuden huivini hiusten peitoksi. Tämä huivi on muuten ainut muoto, jossa suostun laittamaan unikkoja ylleni. Nojoo, kyllä se maksimekkokin oli aika ihana. Kuitenkin, Marimekko-kammo on nyt voitettu!<3

DSC04350

DSC04348

DSC04346

DSC04344

Ette uskokaan, kuinka olisin tahtonut polskutella tuossa vaahtoavassa suihkulähteessä! Jos olisin astettakin ääliömpi, olisin riisunut itseni alusvaatteisilleni ja sukeltanut veteen, mutta onneksi se pieni järjen ääni oli tällä reissulla mukana.

DSC04339

DSC04325

DSC04322

DSC04321

Ruokailun jälkeen innostuin kuvailemaan katuun taiteltuja tekstejä. Olin jotenkin vähän liian tyytyväinen, kun tajusin, että tylsä “imod” on ylösalaisin “pow!”, joten oivallushetkestä piti ottaa kuva. Koetin näyttää kuvassa mahdollisimman rauhalliselta ja kauniilta.


DSC04330

fb3

En käyttäytynyt turistipäivänä kovinkaan siveellisesti, sillä aiheutin hilpeyttä muissa turisteissa hipelöimällä pikkupoikia. Älkää nyt ymmärtäkö väärin! Kyseessä olivat patsaat, mutta muut turistit kuvasivat minua koskettelemassa niitä, vaikka koetin poseerata yksinoikeudella Sallalle! Pakarankoskettelukuva meinasi kyllä jäädä ensin julkaisematta sen irstauden vuoksi.;)

DSC04354

fb2

touch it

Matkafiilikseni nousi mahtavasta taivaisiin löydettyäni korallinpunaisen myssyn ja ihanat feikkilasit. Rakastuin niihin niin palavasti, että pidin niitä seuraavat kaksi päivää. Saatoimme myös napsia eräässä puistossa hassuja kuvia uusista laseistamme.:)

fb5

DSC04384

fb4

Lopulta kello alkoi olla niin paljon, että palasimme rautatieasemalle. Noudettuamme laukkumme lähdimme junalla lentokentälle ja sieltä kohti Helsinkiä.

DSC04395

DSC04396

DSC04398

Lopetan tämän ylipitkän turistipostauksen lentokentältä nappaamaani kuvaan. Sanat eivät riitä kuvailemaan ilmettäni, kun huomasin tämän lentokonetta(!) esittävän taideteoksen. Veikkauksia taiteilijan sukupuolesta?;)

Vähän vain ärsyttää, että Sallalta lainatut kuvat ovat eri kokoa kuin omani, mutta koettakaa te olla huomioimatta sitä. Palaillaan ostospostaukseen jossakin välissä. Kuvasin myös lahjapussukat, koska niiden perään kyseltiin. Toivottavasti ette ole vielä ihan kokonaan kyllästyneitä osloiluuni, vielä olisi vähän jäljellä.:)