OLYMPUS DIGITAL CAMERAhiekkalaatikkoOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olipa ihanan kesäinen päivä! Aamiaisen jälkeen nappasin jääkylmän kolatölkin mukaani, puin pojalle pipon korvia suojaamaan ja tallustelin pihalle katsomaan, mistä omituinen naputus kuului. Pappa ja isi siellä olivat rakennushommissa. Pappa rakentaa jälleen kerran “jotakin, jotta olisi tekemistä”. Isillä taas on vihdoin tekeillä hiekkalaatikko. Tai kuten kohta tulette huomaamaan, tuosta ei oikeastaan tule laatikko, vaan laiva, jonka sisällä on hiekkalaatikko. Aika kunnianhimoista, jos saan sanoa. Nöpsyn kanssa tutkimme apiloita, keräsimme kiviä ja nautiskelimme aurinkoisesta säästä mummolassa isiä kannustaen. Loman tavoite on saada hiekkalaatikko rakennettua ja tänään suunnitelma otti ison harppauksen kohti vesillelaskua. Siis valmistumista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAkesäOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myönnän, että olin epäileväinen tätä projektia kohtaan, kun laivan piirtämiseen kului niin pitkä aika, mutta myönnän olleeni väärässä. Niin se pohja vaan valmistui ja taidetaan päästä pian leikkimään hiekkaleikkejä. Helsingissä odottaa iso kasa hiekkaleluja, joita sain vauvakutsuillani, mutta joita myös toinen mummi on tuonut tuliaisiksi. Siitä onkin aikaa, kun olen edelliskerran leiponut hiekkakakkuja. Minun leikkimökkini ei koskaan ollut siisti ja tyttömäinen pitsiverhoineen, vaan leikkimökissäni oli hiekkaa kaikkialla, sillä siellä leivottiin mudasta ja muusta töhnästä luomuksia, joita ei ilmeisesti vaan voinut tehdä siististi. Vauvanukkea ja pieniä vaunuja, joita muiden lasten leikkimökeissä säilytettiin, en tainnut edes omistaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuntuu hassulta seurata ihmisten päivittelyä surkeasta kesästä, kun näitä kahdenkymmenen lämpöasteen päiviä on ollut paljon ja lisää on kuulemma vielä tulossa. Ehkä sitä hellekesää odotetaan vähän liian kiihkeästi vuodesta toiseen, kun aina petytään. Henkilökohtasesti pidän tällaisesta maltillisesta kesästä, jonka aikana ei hikoile itseään hengiltä, pala auringossa tai joudu pitämään taukoja ulkoilusta, koska on aivan liian kuuma. Sadepäivätkin ovat aurinkoisten päivien seassa virkistäviä ja tunnelmallisia. Huomaatteko, sisäinen pessimistinikin on kesälomalla! 😀