OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt se sitten tapahtui. Mummolassa tuli vastaan tilaongelmia, kun yövieraita osui samaan aikaan taloon muutama liikaa. Yritimme pienen perheeni kanssa hetken aikaa mahduttautua nukkumaan 120 senttiä leveällä kapealle sohvalle, mutta jossakin vaiheessa luovutimme ja ehdotin, että jos vaan taistellaan yö pojan kanssa ja nostellaan häntä vuorotellen matkasängystä rinnalle. Noin yhdentoista maissa illalla poika nukahti ja nostin hänet matkasänkyyn. Katselimme miehen kanssa elokuvaa ja minä kurkin vähän väliä, oliko pojalla kaikki hyvin. Lopulta nukahdimme.

Nanosekunnilta tuntuneen hetken kuluttua matkasängystä lattianrajasta alkoi kuulua huutelua. Kun kurkkasin sinne, minua tuijotti valtava silmäpari. Poika hymyili leveästi ja mietin, miksi ihmeessä hän herää noin hyväntuulisena syömään keskellä yötä. Asia selvisi, kun matkapuhelimeni kello näytti 5:30. Normaalisti meillä syödään yöllä kahden-kolmen aikaan ja vasta seuraavan kerran kuuden maissa, mutta omassa rauhassa poika oli ilmeisesti nukahtanut uudelleen, kun en ollutkaan hänen vierellään ja vauva vaati rintaa ensimmäisen kerran vasta puoli kuudelta. Syötön jälkeen poika nukkui vielä pari tuntia sängyssään, minkä jälkeen nousimmekin ylös. Tämän vahinko-onnistumisen jälkeen päätin, että kokeilen jatkossa kotonakin nukuttaa pojan omaan sänkyynsä. Rakastan edelleen perhepetiä, mutta jo tämä yksi yö, jona sain nukkua millaisessa asennossa vain halusin, teki ihmeitä selälleni. On aika asettaa järki tunteiden edelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen lähes kokonainen yöuni nautiskeltiin IKEAsta ostetuissa eläinlakanoissa. Poika rakastaa nukkua tyynyjen lähellä, niitä halitaan ja murjotaan aina iltaisin. Siksi kokeilimme nyt ensimmäistä kertaa vauvalle omaa tyynyä ja siitä tulikin varsinainen hitti. Tuota Lekmeriltä saatua BABYBJÖRN-matkasänkyä on muuten ilmeisesti erityisen ihana rapsutella. Unilaulun lisäksi pojalla on tapana nukuttaa itseään rapsuttelemalla asioita ympärillään. Verkkokangas matkasängyn seinämissä rapisee jotenkin erityisen ihastuttavalla tavalla, joten sitä pitää kuunnella joskus ihan suu auki. Samoin muuten rapisee mummolan sohva! Isi ei rapise, mutta häntäkin rapsutellaan usein iltaisin, kun nukutellaan vanhempien välissä. Omien käsien ihastelun ohella rapsuttelu on nykyään yksi meidän suosikkiaktiviteeteista. 🙂