Senkin röllykkä. Siinä sinä roikut entisen pinkeän raskausvatsani tilalla kuin puoliksi tyhjentynyt ilmapallo. Sisältä tyhjänä, mutta silti vielä jotenkin turvonneena. Passiivisena, tehtäväsi suorittaneena. Pinnassasi kiiltää epäsymmetrinen arpikoristelu ja käyttäydyt kuin pullataikina löllyen ja lällyen. Sisälläsi myllertää ja vihloo tai sitten olet pelottavan tyyni. Olet vähän tiellä ja näytät oudolta. Ihmiset kurtistavat kulmiaan ja miettivät, kehtaako tässä kysyä, onko toinen pulla vielä uunissa vai mitä ihmettä tapahtuu. Aiheutat olomuodollasi hämmennystä ja ällötystä.

Masuröllykkä. Ainakin sinun kanssasi voi kumartua ja kyykistyä ilman, että tunnut räjähtävän hetkenä minä hyvänsä. Sinua ei tarvitse varoa, vaan kestät pienten kantapäiden iskut nyt myös ulkopuolelta. Et enää kutia inhottavasti, koska sinun ei tarvitse venyä äärimmilleen. On aikasi palautua. Tekee mieli piilottaa sinut vaatteiden alle tai teipata jotenkin kasaan. En ehkä tahtoisi puhua sinusta ja ulkomuodostasi. Mutta sitten toisaalta…

P7270015

Koko raskausajan luulin, että vihaisin sinua synnytyksen jälkeen. Kätilöopiston suihkussa näin sinut kokovartalopeilistä muutama tunti synnytyksen jälkeen. Vaikka olit vielä puolet siitä koosta, johon venyit suojellessasi maailman tärkeintä olentoa, tunnuit jotenkin pieneltä ja avuttomalta. Silittelin sinua hellästi. Pesin sinut lämpimällä vedellä miettien, kuinka kiitollinen olen jokaisesta hetkestä, jona kasvatit sisälläsi ihmettä. Rakas röllykkä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA