Hyvät, pahat tuttipullot
Jos saisin tänään tehtäväkseni ostaa vauvalleni tuttipullon, olisin hieman lirissä. Vanhanaikaisena ihmisenä ostaisin kai lähikaupasta edullisimman muovisen pullon, koska sellaisia käytettiin omassa lapsuudessani ja myös silloin, kun minua 7 vuotta nuorempi pikkusiskoni oli lapsi. Nykyään valikoimaa on kuitenkin aivan joka makuun ja jo pullojen materiaaleissa on keskenään suuria eroja. Omistan nyt kolme erilaista tuttipulloa, joista en ole ostanut yhtäkään itse. Pitää varmasti kokeilla, mikä pulloista sopii parhaiten meidän vauva-arkeemme, jotta tietää, millaisia pulloja ostaa lisää sitten aikanaan.
Ensimmäisen tuttipullon toi vauvan tuleva kummitäti. Philipsin AVENT-sarjan rintapumppu sai paljon kannatusta kommenttiboksissani, joten mielikuvani saman sarjan tuttipullosta oli automaattisesti positiivinen. Natural-tuttipullon innovaationa toimii rinnanmuotoinen imuosa, jolloin pullon pitäisi toimia erityisen hyvin rintaruokinnan rinnalla. Pullo onkin muita tuttipulloja leveämpi. Siinä pitäisi olla myös koliikkia ehkäisevä muotoilu, joka ohjaa ilmaa niin, ettei se päädy vauvan vatsaan aiheuttamaan kipua. Pullo on kevyt ja kivasti muotoiltu.
Toisen tuttipullon sain vauvakutsulahjaksi. Lasinen Lifefactoryn tuttipullo on siitä nerokas, että se on valmistettu materiaalista, jonka voi laittaa suoraan pakastimesta kiehuvaan veteen ilman, että lasi särähtää rikki. Muoviseen tuttipulloon verrattuna tätä kehutaan, koska lasista ei liukene myrkyllisiä kemikaaleja. Silikonihuppu suojaa pulloa ja helpottaa siitä kiinni pitämistä. Pulloa voi tietysti myös “stailata” erilaisilla suojuksilla.
Myös kolmas tuttipullo on vauvakutsulahja. Pura Kiki Stainless on nimensä mukaisesti terästuttipullo ja se on valmistettu rikkoutumattomasta, ruostumattomasta ja saumattomasta teräksestä. Luin netistä, että tämä tuttipullo on täysin muoviton ja siksi turvallinen. Myös pullon värikäs ulkokuori on maalattu myrkyttömällä maalilla. Tätä suositellaan muovisen tuttipullon sijaan, koska tästä ei liukene kemikaaleja, mutta tämä ei taas rikkoudu kuten taas lasinen tuttipullo saattaa tehdä.
Mitä mieltä te olette erilaisista tuttipulloista? Onko jokin merkki tai materiaali ylitse muiden? Tiedättekö, kun tavallaan kaipaan vähän niitä aikoja, jolloin valikoimaa ei ollut näin paljoa, vaan sitä ostettiin, mitä oli tarjolla. Niin kai se taitaa mennä, että tieto lisää tuskaa tässäkin asiassa. Koko ajan tehdään tutkimuksia, joissa löydetään lisää myrkkyaineita tai teilataan ennen turvallisina pidettyjä materiaaleja. Miten tässä kaikessa pysyy enää mukana!
Miisa
Tottakai se on jees ettei siitä putelista liukene beibiin mitään kauheita myrkkymääriä, mutta kyllä mä uskaltaisin vauvalleni ostaa lähes minkä vaan pullon, kun valvonta on kuitenkin noissa asioissa niiiin tarkkaa.. Ja luonnollisesti on eri asia, syötätkö sä siitä muovipullosta vauvan kahteen ikävuoteem asti 7 kertaa päivässä, vai onko se käytössä kerran viikossa.. Välttämättä sä et tartte enää yhtään tuttipulloa lisää, kyllä kolmellakin pärjää oikein mainiosti. Varsinkin jos imetys onnistuu, niin putelit voivat olla lähes tarpeettomia ja käytössä vaan kun lapsonen on hoidossa. Monet lapset siirtyy suoraan tissiltä nokkamukiin, ja jo esim mun kummitytölle hörppyytettiin vettä normaalista lasista jo 5 kk iässä.
Iina / Bebe au Lait
Jotenkin itsekin haluaisi uskoa, että vauva-asioissa valvonta olisi tarkkaa ja sitä uskaltaisi melkein mitä tarvikkeita vaan luottaen siihen, ettei mitään vaarallista olisi edes myynnissä. 🙂
nasu86
itsellä ei ole mistään näistä kokemusta… mutta kaikki varmasti ajaa asiansa 🙂 meillä käytössä Ainu merkin pulloja niin tavallisia kuin koliikkipulloja. mies ei tykänny koliikki pulloista mutta minusta oli hyviä nekin. mutta ihan perus ainut ollut eniten käytössä ja tykännyt niistä. hyvä ja helppo pestä ja käyttää. meillä poika sai maidon paremmin perus ainusta kun koliikki pullossa on erilainen tutti.
http://www.ainu.fi/tuotteet/tuttipullot-ja-pullotutit
nasu86
oli näköjään ainullekkin tullut lasipulloja, ne on ihan uusi juttu mulle.
Iina / Bebe au Lait
Ai on? Voi jes! 🙂
Iina / Bebe au Lait
Tuo on kyllä varmasti totta, että toisille vaan sopii erilainen tuttiosa. 🙂
Suvi
Lifefactory ja aventit oli meillä kokeilussa tykkäsin molemmista ja Tomaksellekkin ne sopivat. Toki käytettiin paljon myös niitä perus tuttipulloja, mutta myös ne Ainu MAM Anti-Colic-tuttipullot oli käytössä hyviä (mielestäni parempia kuin ne perus pullot, joita kaupat pursuaa). Anti-Colic pulloja itseasiassa annoin myös ystäväiselleni, sekä säästin kotiin jos joskus meille toinen suodaan niin on jotain valmiina.
Tuo Tuo Pura kuulostaa mielenkiintoiselta ja siitä ei ole kokemuksia, mutta testaisin varmasti. 🙂
Iina / Bebe au Lait
Jotenkin ihana, että noihin tuttiosiin on tajunnut nyt kehitellä tekniikkaa, joka estää sen ilman nielemisen edes jossakin määrin. 🙂
Suvi
Niimpä. Eipähän tule pienillä masu niin helposti kipeäksi sen takia, vaikka tokihan sitä ilmaa sinne aina taitaa vähän mennä. 😀
Iina / Bebe au Lait
Meidän tulokkaalla on jo masussa niin usein hikka, että taitaa olla aikamoinen hotkija tulossa. <3
Tipitii
Mulla pyörii tuolla käyttämättömänä tuollainen kallis Lifefactoryn pullo… ei kelvannut neitille, ei. 😛 Että laitetaanko postissa tulemaan sinne päin? 😉 Parhaaksi todettiin nämä MAM-koliikkituttipullot, ja nyt myöhemmin ihan nämä tavalliset tuttipullot marimekkokuoseineen. Ainu taitaa olla niissäkin merkki.
Tuttiosat vaihdettiin jossain vaiheessa luonnonkumiseen, koska selvästi turvoksissa olevat ikenet aristivat ja joka pullolle irvisteltiin “pthyii!”. 😀 Ja nyt jo opetellaan nokkamukiin ja hörppyytykseen, lieneekö kumpi parempi tapa, siitäkin on monia mielipiteitä. Suosittelen omien kokemusten perusteella siis hankkimaan varalle myös luonnonkumitutteja. Näissä on kyllä liiankin kanssa valinnan varaa ja lastentarvikeliikkeeiden unelma on juurikin tämmöinen mun kaltainen ensikertalainen, joka ostaa suunnilleen kaiken mitä myyjä keksii myydä :/
Iina / Bebe au Lait
Ei kelvannut? Voi toista! Jos meillä tykätään, huutelen sulle sitten! 😀
Tipitii
Sopii! 🙂
Iina / Bebe au Lait
<3
anonyymi
Vinkkinä, ettei kannata hamstrata niitä pulloja etukäteen. Hyvällä tuurilla niitä et edes tarvitse. Mä ostin etukäteen ison läjän pulloja ja loppujen lopuksi niitä ei tarvittu lainkaan. Imetin vähän reilun vuoden ikäiseksi tytärtäni ja pullosta hän ei edes suostunut syömään lainkaan..
Iina / Bebe au Lait
Mun tuurillahan tässä käy juuri noin! 😀
Laura
Mietin ihan samaa että ehkä ei kannata etukäteen tehdä hirveästi pullohankintoja.. Meillä ei käytetty ainuttakaan 😉 eikä myöskään tuttia enkä yhtäkään hankkinut. Tissistä siirtymä suoraan mukiin 😀 eihän se toki aina näin näppärästi suju.. Ja äidit kokee tietysti kukin vähän erilailla sen mikä on kätevää eikä imetys aina onnistu niin pitkään kun haluaa.
Iina / Bebe au Lait
Saat tulla opettamaan mullekin, miten voi noin kätevästi sivuuttaa pullot ja tutit! 😀
Paola
Itse käytin lapsellani vauva-aikana Aventia ja tulevallekin vauvalle niitä käytän, jos tarvitsee. En arastellut käyttää muovipulloa, koska ovathan nämäkin BPA-vapaita. Ne ovat helppo puhdistaa, desinfioida ja kuljettaa mukana (eivät vuoda) sekä kestäviä. Poikani oli vauvana hyvin ahnas syömään ja vaikka minulla tuli rintamaitoa aivan valtavasti, se ei pitkän yrityksenkään jälkeen yksinkertaisesti riittänyt. Poikani oppi nopeasti juomaan Aventin tuteista eivätkä ne haitanneet imetystä lainkaan. Minkäänlaisia ilmavaivoja ei tullut.
Tietenkin liputan rintamaiton puolesta ja se on listalla ylivoimainen ykkönen lapsen ravinnossa ekat kuusi kuukautta. En silti omia Aventejani laita hukkaan, jos niille tarve tulee 🙂 Vaikka kuinka rintamaito vain ja ainoastaan on tärkein, niin ei lasta nälässäkään voi pitää.
Iina / Bebe au Lait
Mukava kuulla! Saa nähdä, kuinka meillä käy imetyksen kanssa. 🙂
Ninski
Meillä oli käytössä ainoastaan Ainu MAM Anti-colic tuttipullot ja oltiin tosi tyytyväisiä. Meidän tyttö oli täysin korvikkeella ja päädyttiin heti ostamaan nuo, jotta ei ainakaan sen vuoksi tulisi niitä vatsavaivoja. Uudet tuttiosat ostettiin kun lapsi vähän kasvoi. Siis niitä tuttiosiahan on eri kokoisia 1-3. Nuo voi näppärästi steriloida mikrossa, joten ei tarvitse keitellä jos ei halua.
Iina / Bebe au Lait
Mä olen vielä tällä “alkeistasolla” eli eri kokoa olevat tuttiosat ovat aivan täysi mysteeri. Hyvä tietää, että niihinkin tulee kiinnittää huomiota. 🙂
JennL
Liputan ihan täysin Aventin tuttipullojen puolesta! Varsinkin vatsavaivasella lapsellamme tuli todella tarpeeseen, myös Cuplaton-valmistetta tuli kyllä kulutettua ahkerasti muutaman kuukauden (suosittelen laittamaan korvantaakse, mikäli sattuu vauva olemaan kovin itkuinen).
Samoin juuri Aventin pullojen (ja sinne voi laittaa tutitkin todella kätevästi) sterilointilaite oli todella näppärä! Naureskelin kun mies tuon laitteen kotiin kuljetti, mutta kiittelin häntä siitä niin monesti. Ei tarvinnut ruveta keittelemään pulloja ja tutteja jatkuvasti, sen kun laitto pestyt tavarat laitteeseen, kuusi minuuttia ja valmis 🙂
Iina / Bebe au Lait
Cuplatonin mainitsi terkkarikin. Sterilointilaitetta olen miettinyt myös, se taitaa jakaa mielipiteet aika kahtia. Toiset pitävät aivan turhana ja toisen arjen pelastajana. 🙂
Veera
Tiedä sitten, tarvitaanko niitä pulloja edes lainkaan.
Yhteen sopivat pullot helpottavat elämää, kun tutit, renkaat ja korkit käyvät ristiin keskenään.
Meillä on ollut agentin pulloja ja ihan parasta niissä on kyllä se, että ne on helppo tiskata. Ihan tiskikoneessakin puhdistuvat, kun ovat leveäsuisia. Meillä käytettiin jauhemaisia äidinmaidonkorviketta, joten jauheen sai leveäsuiseen pulloon helposti mitattua.
Kun vauva-aikana puolineen jäi taakse, pullot jatkoivat keittiössä elämäänsä desilitramittoina 🙂 Aventin pulloihin sai myös ostettua kahvoja ja nokkia, jolloin ne sai muutettua nokkamukiksi myöhemmin. Kalliita, mutta monikäyttöisiä.
Myös ne lähikaupan pullot käyvät oikein mainiosti. Vauvat eivät ole muuttuneet vuosikymmenissä miksikään, vain markkinamiehet puheineen.
Iina / Bebe au Lait
Kiitos vinkeistä! Kuulostaa kyllä kätevältä, että tuttipullot eivät jää vauva-ajan jälkeen käyttämättä, vaan toimivat pienin muutoksin taaperoillakin. 🙂
Tui
Meillä nyt ei sattuneesta syystä ollut koskaan normaalit tuttipullot käytössä. Toki jotkin halkiolapset voivat juoda normaalista tuttipullosta, jos vain isontaa sitä reikää. Minä en jaksanut ostaa ja kokeilla JOKAISTA markkinoilla olevaa vaan ostettiin kerralla kunnollinen ja annettiin se sitten käytön loputtua eteenpäin seuraavalla halkiolapselle 😛
Mutta meillä olis ollut Anti-Colic pulloa, ihan normaalia tuttiosalla olevaa muovista pulloa. Viimeiseksi ostin isomman nokkamukin vedelle, mutta kappas pillimuki on ollut parhain 😀 että näitä on taas monia kuka kelpuuttaa mitäkin 😉
Anti-Colicin tilalle voi myös käyttää (varsinkin matkoilla) Ainun kertakäyttöisiä pullopusseja, joihin käy ihan normaali Ainun tuttiosa. Jos sattuu olemaan ilmavaivoja kovasti, niin tästä saa puristettua sen maidon tiiviinä lapsen suuhun.
http://www.ainu.fi/tuotteet/ainu-kertakaytto-pullopussi
Cuplatonin nimeen minäkin vannon. Se on ollut meillä siitä lähtien, kun tajuttiin se vaan ostaa ja auttaa kyllä paljon.
Iina / Bebe au Lait
Tämä pullopussi onkin ihan uusi juttu mulle! Kiitos, kun kerroit. 🙂
Liaba
Meillä oli kaks tuttipulloa,joista toista käytettiin kerran. Myöskään tutteja ei tarvittu.
oli kyllä helpottavaa et imetys sujui hyvin eikä mitään vellejäkään tarvinnut bebelle
tarjoilla pullosta. Mut nää on niin tapauskohtaisia et ei voi tietää. Mutta kerkee
varmasti pulloja hommata sit jos niille on tarvetta 🙂
Iina / Bebe au Lait
Ja kiva, kun voi nyt testata, mikä pullo omaan tarpeeseen sopii ja panostaa sitten niihin, jos tarvitsee lisää. 🙂
Polaliina
Meilläkään ei ole tuttipulloa tarvittu ollenkaan, koska imetys sujuu niin hyvin ja maitoa riittää. Aventin pullo löytyy ja siitä olen koittanut vettä juottaa kiinteiden ruokien tullessa kuvioihin, mutta pikkuinen ei ymmärrä sen päälle ollenkaan. Pureskelee vaan kummissaan pullon tuttipäätä 😀 Nyt ollaan koitettu siis siirtyä suoraan nokkapäällä varustettuun pulloon, mutta siitäkin veden juominen on hiukan hakusessa… Oon myös harkinnut tuon Lifefactory-pullon hommaamista, mutta nokkapäällä, jos meidän puolivuotias nyt tottuisi tuohon nokkamukiin ensin, niin sitten voisin uskaltaa sijottaa hiukan parempaan pulloon.
Iina / Bebe au Lait
Pitäisi kai sitten olla joku “tekotissi”, josta se vesikin kelpaisi! 😀
Niina
Joo mieki tulin sanomaan että älä kamalasti turhaan osta niitä etukäteen, voi olla että ette tartte mitään. Onko se sitten “onneksi” vai ei – itse olisin erittäin mielelläni syöttänyt vauvaa _edes_joskus_ pullosta, mutta eeheeeeei meiän apinalle kelvannu ollenkaan. Siinäpä sitte olin ekat 5kk käytännössä putkeen kotona.♥ (Joo sarkastinen sydän on tämä.) Olis tehny aika tosi hyvää päästä edes kahdeksi tunniksi pois kotoa, mutta ehei ennen tuota 4-5kk ikää ollut puhettakaan. Tai olis tehnyt aika tosi hyvää nukkua yksi kokonainen yö jossain välissä, mutta juu eipä tullut nukuttua ennen kuin imetys loppui kokonaan E:n ollessa 7kk.
Ja joo tiiän että nyt tähän kommenttiin tulee viis “EKSÄ UHRAA ITTEÄS OLLENKAAN VAUVAN HYVINVOINNIN VUOKSI HYI SINÄ LIIAN NUORI KAKARA”- kommenttia (tai ainaki tosi moni miettii just noin, haha myöntäkää pois vaan), mutta ihan sama. 😀 Oon oppinu jo aikoja sitten että oon siis niin karsean huono äiti kun kehtaan harrastaa ilman lasta melkeinpä jokaikinen arki-ilta (kilpajoukkueurheilua), ei tunnu enää missään.
Iina / Bebe au Lait
Tämä on kyllä hyvä aihe, kun teet miten tahansa, aina siitä voidaan jotenkin syyllistää! 😀
hannam
Hahhah, ite mietin kanssa kun lueskelin näitä kommentteja kun kaikki on sillein että “eihän niitä pulloja välttämättä tarvii jos maitoa tulee hyvin” että eihän se välttämättä siitä olekkaan kiinni 😀 ite haluaisin totuttaa oman vauvan sitten aikanaan pulloonkin sen takia että isäkin voi joskus vauvaa syöttää, uskosin että isukistakin olis ihan mukava syöttää vauvaa 😀
Iina / Bebe au Lait
Niin, se kun on harmi, ettei vaikkapa toista tissiään voi ruuvata irti ja jättää kotiin, jos lähtee yksin lenkille ja isä jää vauvan kanssa! 😀
Jonna/Kaaosta ja Kukkamekkoja
Joo, tämä äitiys tuntuu olevan sellaista, että aina voi syyllistää. :/ Yhdyn edellisiin siinä, ettei tosiaan kannata hankkia sen enempää pulloja varastoon. Näkee sitten, tarvitseeko / suostuuko vauva syömään pullosta / mistä pullosta suostuu syömään. Yhdyn myös Niinan kommenttiin siinä, että joskus olisi ollut kiva, kun vauva olisi suostunut syömään pullosta. Tai tuttia. Meillä meni varmaan monta sataa euroa, kun tilattiin ympäri maailmaa kaikennäköisiä pulloja ja tutteja, että kelpaisi. Mutta ei. Kaiken kukkuraksi neidille alkoi kiinteät maistua vasta tuossa vuoden tienoilla. Siihen asti oli pikkuisen kiinni tississä. 😀
Täällä Oulussa muuten sai neuvolasta sellaisen Ainu-pakkauksen vauvan syntymän jälkeen, jossa oli yksi MAM-pullo, eli voi olla, että saatte vielä sellaisenkin.
Iina / Bebe au Lait
Oi, ihana ele kyllä, jos neuvolasta saa paketin. Multa taitaa tulla useampikin APUA-postaus tästä imetysaiheesta, kun sen aika on! 😀
Jonna/Kaaosta ja Kukkamekkoja
😀 Kyllä olis ainakin mulla silloin imetyksen alkutaipaleella ollut tarvetta sellaisille postauksille. Onneksi sain vertaistukea muualta, kun ei silloin ollut blogia.
Iina / Bebe au Lait
Se vertaistuki on kyllä aivan korvaamatonta. 🙂
Minde
Noilla kolmella pullolla pääset varmasti hyvin alkuun. Meillä ei nimittäin kauheasti tuttipullot olleet käytössä, mutta se oli osittain oma moka. Pikkuvauvalle ei ihan heti annettu, kun haluttiin, että imetys lähtee käyntiin, mut sit noin kuukauden iässä alettiin antaa pullosta rintamaitoa silloin kun olin itse poissa. Vauva söi hienosti aluksi, mutta pidettiin “vahingossa” noin kuukauden tauko pulloruokinnasta (eli en käynyt missään ;)), ja kappas, eipä vauva enää suostunutkaan ottamaan pullosta. Kokeiltiin eri pulloja, mutta ei. Siirryttiin sit puolen vuoden iässä suoraan nokkamukiin, joskaan siinäkin meni lähes puoli vuotta että huoli mukista 😀 Suosittelen siis, et jos haluut opettaa vauvan myös pullolle, kannattaa antaa vaikka joka pv yks kerta tuttipullosta maitoa, ettei vauvasta tuu rintariippuvainen (;D) niin kuin esim. meidän bebestä.
Iina / Bebe au Lait
Hyvä tietää, että näinkin voi käydä! Kiitos vinkeistä. 🙂
Niina
Avent-pulloja meilläkin pojalla oli ihan pienenä. Tykkäsin, kun niissä oli se venttiili (anti-koliikki), joka estää ylimääräistä ilmaa menemästä vauvan masuun. Tuntui toimivan ihan bueno.
Nyt 9kk vauvalla on käytössä vuoroin nokkamuki ja vuoroin vaihtelevan virtauksen tuttiosa pullossa. Ei enää tarvitse noita Aventeja, kun hörppii muutoinkin niin isoja määriä jo juomaa 🙂 Kokemuksesta kuitenkin sanon, että tuo pulloviidakko on ihan tajuton ja omalle lapselle sopivan löytää lopulta vain kokeilemalla. Meilläkin jokunen pullo kokeiltiin ennenkuin oltiin tyytyväisiä.
Iina / Bebe au Lait
Tuntuu olevan teemana kaikissa vauva-asioissa tuo kokeilemalla selviää. Kuinka ihana olisikaan, kun ei tarvitsisi hairahtua ostamaan väärän mallisia vaippoja, pahoja soseita ja vaatteita, jotka eivät istukaan. 🙂
Hanna
Meillä on käytössä 3,5 kk neidillä nuo lifefactoryn tuttipullot ja kylässä vaihtelevasti perus ainun muovipullot. Vietti elämänsä ekat päivät vauvateholla, joten oppi jo laitoksella pullosta syömään ja rintaruokinnan opettelu olikin sitten oma tarinansa, mutta nyt syödään hyvin rinnasta ja pullosta saa lypsettyä äidinmaitoa tai korviketta ollessaan hoidossa tai kaksin iskän kanssa. Kaikki tutit kelpaavat, ei nirsoile niiden suhteen, ei myöskään ole herkkä saamaan vatsanpuruja, eli pieree ja röyhtäilee varsin miehekkäästi. Meillä osittainen pulloruokinta ei ole häirinnyt imetystä, niinkuin voi käydä pullosta kun tulee tavaraa paljon helpommin kun rinnasta. Juuri tähän (pitäisi) auttaa myös kun ostaa tutteja sopivalla virtauksella, tuossa pienessä lifefactoryn pullossa on virtauksen 1 tutti mukana, eli sopii pikkuvauvoille, ja isommassa pullossa tulee virtauksen 2 tutti mukana joka oli muistaakseni 3 kuukaudesta eteenpäin . tarkoitettu. Meillä kuitenkin sujuu niin hyvin ilman ongelmia toistaiseksi että sillä tutilla ei ole ollut väliä ja hyvin on hypännyt noista lifefactoryn tuteista ainun tutteihin lennosta. Miusta on hyvä olla just muutama pullo jemmassa jos vaan vauva suostuu niistä syömään niin pääsee vähän ulkoiluttamaan omaa päätä yksin ilman vauvaa, tää mamma olis varmaan jo lataamossa jos ei pääsis koirien kanssa harrastamaan pari kertaa viikossa. Samoin pullon varassa voi jättää vauvan hoitoon asioilla käynnin ajaksi, myös yllättävän virkistävää voi olla lähikaupassa käynti ihan yksin. Myöskin jos haluaa käydä ihmisten ilmoilla eikä halua esim. ravintolassa käydä imettämään niin pullo on silloin pelastus. On toki olemassa monenlaisia imetysshaaleja jne, mutta itse en ole ihan niin rohkea että missä vaan imettäisin (tästäkin varmaan minut tullaan julkisesti kivittämään kun käyn vauvani kanssa paikoissa jossa tapaa muita ihmisiä, mutta minulla ei ole pokkaa imettää ja jotkut tuntuu olevan sitä mieltä että kotoakaan ei saisi liikkua mihinkään). Neiti on myöskin sen ikäinen ja kasvaa niin kovaa vaihtia, viimeksi 5 cm kuussa, että yöksi pelkkä rintamaito ei enää riitä ja ennen niin hyvä nukkuja alkoi levottomasti mönkimään. Sitten aloitettiin illalla rinnan lisäksi velli ja taas uni maittaa. Tämä on myös hyvä huomiouda että imetyksen rinnalle täytyy ehkä jossain vaiheessa ottaa vähän tuhdimpaa tavaraa kaveriksi ja pullostahan se on helpoin ruokkia, vaikka kait sen vellin voi myös lusikoida tai hörpyttää jos osaa. Nuo lasipullot olen pessyt ihan tiskikoneessa muun tiskin seassa ja sitten kiehuvassa vedessä vaan desinfioinut eivätkä ole kärsineet tästä. Pakastamista en ole kokeillut. Yhtään lasten pulloa en ole saanut myöskään rikki.
Iina / Bebe au Lait
Kiitos selvennyksestä! Tuota virtausasiaa mietinkin, joka mainitaan osan pulloista yhteydessä, mutta osan ei.
Saa nähdä millainen imettäjä itsestä tulee, jos homma onnistuu. Veikkaisin, etten ole niin rohkea, että julkisella paikalla uskaltaisin imettää. Sen verran olen kuullut ihmisten kitinää aiheesta. :/
Katariina
Meillä ei tuttipullot kelvanneet kuin 2 kk:n kohdalla. Sen jälkeen ei suostunut juomaan pullosta, vaikka en ollut paikalla. Onnistuin silti aina joskus käymään jossakin, ainakin yhden imetysvälin verran. 🙂 Meille oli hommattu kaksi Lifefactoryn ja kolme Ainun pulloa (joihin saattoi suoraan pumpata, silloin kuin se vielä ekojen kuukausien aikana onnistui). Pullot eivät kumminkaan menneet hukkaan – molempiin saa nokkaosia, ja Lifefactoryn pullot nokkaosilla ovat olleet meillä käytössä kolmevuotiaalla vielä tänäkin kesänä, eli onneksi on pitkäikäisiä, vaikka tuttipulloina jäikin käyttämättä! 🙂 Tsemppiä imetykseen – älä stressaa! Vinkkinä vielä, että sain joskus apua imetystukipuhelimesta, kun tuli ongelmia. Sellainenkin siis on olemassa. 🙂
Iina / Bebe au Lait
Sitä imetystukipuhelinta on moni muukin suositellut. Ja jostakin sivustosta vinkattiin myös. Ihana, kun tähän aiheeseen saa niin paljon tukea! <3
LA
Miten mahtaa olla H&M-tyyppisten pullojen kanssa? Uskaltaako käyttää? Itsellä on lapsi vasta tulossa enkä näe oikeastaan syytäkään ostaa sieltä, mutta on käynyt mielessä että kuinka turvallisia materiaaleja mahtavat käyttää.
Iina / Bebe au Lait
Samaa on mietitty täällä! Eli jos joku tietää, neuvoja otetaan vastaan. 🙂
Mari
Ainu MAM Anti-Colic oli meillä molemmilla pojilla käytössä. Lähinnä sen takia nyt kuopuksella, kun ei muita huolinut! Ei kannata etukäteen enempiä hankkia, koska jos vauva on nirsoa sorttia, voi pullo- ja tuttiostokset olla joka tapauksessa edessä 🙂
Iina / Bebe au Lait
Kiitos vinkistä! 🙂
E
Ei oo täälläkään tullut tuttipulloa käytettyä kuin kaksi kertaa tämän kahden viikon aikana ja nekin silloin ekalla viikolla kun kokeiltiin osaako vauva imeä pullosta pumpattua rintamaitoa. Pumppaus on niin ärsyttävää ettei sitä jaksa tehdä, mutta olen maidonkerääjällä ottanut talteen toisesta rinnasta valuvan maidon syötön yhteydessä. Voi sitten isi syöttää pullosta jos on hätätilanne ja äiti ei ennätä sekunnissa paikalle kun nälkä iskee :D.
Iina / Bebe au Lait
Maidonkerääjän hankin minäkin! Odotan jo innolla sen kokeilua. 🙂