Muistan miettineeni erästä verkkokauppaa selaillessani, mitä hemmettiä oikein on synnytys-, imetys- tai odotustee. Aika nopeasti selvisi, että odottaville äideille on tarjolla teetä moneen eri tarkoitukseen. Yksi tee vahvistaa supistuksia, toinen auttaa maitoa nousemaan ja kolmas rauhoittaa äitiä. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tähän mennessä olen maistanut kolmea erilaista raskauteen liittyvää teetä, jotka kukin tavallaan valmistavat tai liittyvät synnytykseen. Teemaistiaiset sain blogin kautta. Uskon vahvasti lumevaikutukseen, joten jos olisikin niin, että synnytys menisi erityisen hyvin, saattaisin hyvinkin liittää positiivisen kokemuksen maistelemiini teelaatuihin ja suosia niitä myös mahdollisessa seuraavassa raskaudessa. Sen verran hömppä taidan olla.

P1010026

Weledan imetystee on ajankohtainen hankinta vasta raskauden loppuvaiheessa ja sen jälkeen. Teetä voidaan juoda raskauden loppuaikana, jotta maito nousisi rintoihin nopeammin, ja tietysti koko imetyksen ajan, jotta maidontuotanto pysyisi yllä. Suositeltu määrä on 3-6 kupillista vuorokaudessa, mutta ilokseni tajusin, että tämän teemerkin kohdalla yhdestä teepussista saa jopa kokonaisen litran valmista teetä ja se on siis myös teen vahvuus, jollaiseksi tee on tarkoitettu. Kyllähän noita pusseja voi liottaa vaikka kymmenen litran saavissa, jos haluaa.

Teen ainesosat ovat sarviapila, anis, fenkoli, kumina, sitruunarautayrtti (15 %). Maku imetysteessä on hyvin tasapainossa. Eniten maistuvat anis ja fenkoli. Onneksi luin, että tämä maistuu hyvältä myös kylmänä, sillä kuumana kesäpäivänä valmistin imetysteestä luovasti jääteetä maustamalla sen sitruunalla ja makeuttamalla hunajalla siinä vaiheessa, kun teen lämpötila oli alle 40 astetta, jotta hunajan hyvät ainesosat eivät kuolisi! 😀

weleda imetystee

Earth Mama Angel Baby -merkiltä maistelen sekä Third Trimester -yrttiteetä että Peaceful Mama -luomuteetä. Nimensä mukaisesti viimeiselle raskauden kolmannekselle tarkoitettu tee sisältää mineraaleja ja vitamiineja, joiden on kerrottu lievittävän kramppeja ja ehkäisevän pahoinvointia. Lisäksi teen uskotaan vahvistavan kohtulihasta ja tehostavan supistuksia niin, että synnytys nopeutuu. Käynnistymään tämä tee ei kuitenkaan synnytystä saa, joten valitettavasti tätä ei löydy pelastusta tuskastuneille odottajille, jotka maksaisivat miljoonia, jotta synnytys saataisiin käyntiin.

Teen ainesosat ovat vadelmanlehti, viherminttu, nokkonen, kauranverso, kamomilla, villiruusu, sinimailas. Kaikki valmistusaineet ovat luomulaatua. Maku tässä teessä on minttuinen, mikä miellyttää suuresti tällaista mintturakastajaa. Tee on aika mietoa maultaan, joten siihen ei kyllästy, vaikka sitä joisi useammankin kupillisen peräkkäin.

third trimester tea

Rauhoittavaa Peaceful Mama -teetä juon kaikista mieluiten iltaisin, kun koetan rauhoittua ennen yöunille siirtymistä. Ennen äitiysvapaan alkamista nautiskelin teekupillisen myös työpäivän jälkeen, jotta en kävisi koko päivää ylikierroksilla kaikesta mahdollisesta stressaten. Tämä voi olla kova sana myös synnytyksen jälkeen, jos yöllä tekisi mieli vaan tarkistaa vauvan hengitys minuutin välein.

Teen ainesosat ovat sitruunamelissa, kamomilla, kauranverso, appelsiini, vadelmanlehti. Myös tässä teessä kaikki valmistusaineet ovat luomulaatua. Maku rauhoittavassa teessä on vahvan kamomillainen. Inhoan appelsiinia, joten olin onnellinen, ettei sitä maista tässä teessä ollenkaan. Tätä suositellaan muuten myös odottajan kumppanille, jotta perheessä pysyy rauha. Ihan vinkkinä vaan! 😉

  peaceful mama tea

Yhteistyössä Bebes.fi-verkkokauppa.