Uusi tuttavuus keittiössä
“Juna Toijalaan, jos persaus kestää!” Vai oliko se “meno”? Joka tapauksessa junalta on nyt autoiltu mummolaan ja rentouttava viikonloppu voi alkaa. Poikkesimme matkalla ruokakaupassa. Siinä hevitunnelmissa eli hedelmä- ja vihannesosastoa kierrellessäni osui eteeni pöydällinen lehtikaalia. Häpeäkseni tunnustan, etten ollut koskaan maistanut tuota kaalilajia, vaikka siitä kuulemma saa tehtyä uunissa hyviä sipsejä. En olisi nytkään napannut kaalipussia ostoskoriin, mutta joku ovela ryökäle oli printannut hyllyn eteen nipun reseptejä, joissa oli käytetty kyseistä raaka-ainetta. Jos joku ei vielä ole huomannut, että olen mainonnan orja aivan joka mielessä, tehtäköön se nyt selväksi. Meillä syötiin nimittäin äsken lehtikaalivokkia.
Lehtikaalivokki
7 dl lehtikaalisuikaleita
1 suippopaprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 hienonnettu chili
1 dl pähkinöitä
0,5 dl rusinoita
3 rkl öljyä
2 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
300 g broilerin filesuikaleita
Chili ja sipulisilput kuullotetaan öljyssä. Lisätään kana ja ruskistetaan se. Sekaan kaali, paprika, pähkinät ja rusinat. Kuumennetaan siihen asti, että vokki saa hieman väriä. Maustetaan soijalla ja hunajalla.
Meidän versiossamme chili ja valkosipuli jätettiin kokonaan pois. Muuntelimme ohjetta myös niin, että lisukkeeksi keiteltyjä täysjyvänuudeleita ei lopulta tarjoiltukaan erikseen, vaan ne jätettiin hieman koviksi ja sekoitettiin kypsennyksen loppuvaiheessa vokkiin. Soijaa lorauteltiin vähän ylimääräistä, sillä nuudelit laimensivat vokin suolaisuutta. Kaupasta tarttui mukaan myös kukkakimppu keittiötä piristämään, eikö olekin kaunis? Me jatkamme nyt mummolalomailua. Kokeilkaahan viikonloppuna lehtikaaliruokia! :)
susu
Lehtikaali on kai aika outo asia mutta että tuohon uusimpaan ei voi kommentoida? Se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa…
❤
MouMou
Niin minuakin! Onneksi sain viestiä asiasta. Mulla on koko viikonlopun ollut jonkinlainen blogikirous päällä kun tekstiä katoaa ja kommentointi menee itsestään pois päältä. :(
Paulii
Lehtikaali kuuluu lempikasviksiini! Paistelen sitä usein lisukkeeksi pannulla muiden kasvisten kanssa, surautan sitä usein myös smoothieen (juon sellaisen aina aamiaiseksi) ja tungen sitä kaikenmaailman lasagneihin ja siskonmakkarakeittoihin tuomaan vähän terveellisyyttä perusruokaan.
MouMou
Hei, tuon smoothien seassa pitääkin kokeilla sitä! :)
Riikka
Toihan on kätevää, että hyllyn edestä löytyy resepti! Usein pyörittelen jotain vähän tuntemattomampia ruokia kädessä kaupassa ja pohdin mitä siitä voisi valmistaa.. Lehtikaalia en ole koskaan kokeillut, vaikka olenkin lukenut siitä paljon hyvää. Tämä resepti menee kokeiluun!
MouMou
Niin on! Pitäisi ottaa tavaksi ostaa vaikka kerran viikossa jotakin tuntematonta ruoka-ainetta. :)