Päädyin jälleen kerran tilaamaan hävikkinettikaupasta kuiva-ainekaappiin täydennystä. Nyt, kun ollaan puhuttu kotivarasta enemmän Ukrainan sodan takia, tuli sellainen olo, että täydennän näitä varastoja ihan kunnolla. Katselin myös netistä itselleni keittolevyä, joka toimisi akulla tai paristoilla, jotta sähköjen mahdollisesti katketessa voisi kypsentää tai lämmittää ruokaa. Myönnän myös ostaneeni kotitalouspaperituotteita isommat säkit kaappeihin muutama viikko sitten. Pieni paniikki bubbling under, myönnän sen.

Vaikka en koskaan tarvitsisikaan ruokaa hätätilanteeseen, olen kuitenkin perusluonteeltani sellainen ihminen, että haluan kaapeistani löytyvän aina aineet suunnilleen viikon ruokiin. Koronan aikana oli aivan veto pois ja kiitin itseäni siitä, että pakastimesta löytyi valmiita ruokia ja kaapeista aineita uusiin. Toki myös wolttasin silloin, mutta onhan kotiruoka nyt ihan parasta. Mutta mitäpä tilasin tällä kertaa kotiin? Itse asiassa aika tuttuja juttuja!

Tällä kertaa tilauksestani löytyi:

  • iso pullo ketsuppia. Ketsuppia ostan nykyään lähes ainostaan Matsmartilta, sieltä löytyy välillä myös maustettuja tai vähäsokerisia versioita, jos tykkää niistä tavallista ketsuppia enemmän.
  • kilotolkulla pastaa. Tätä meiltä löytyy ihan aina kaapista. Lisäksi ostan tummaa pastaa, mutta jälkikasvuni ei oikein fanita sitä.
  • punaista pestoa ja arrabbiata-kastiketta. Ei pastaa ilman kastiketta, tällä kertaa ostin kokeiluun sekä pestoa että tulista klassikkotomaattikastiketta.
  • kasvisliemifondia ja oliiviöljyä. Näitä kumpaakin kuluu meillä aika paljon, nyt oli jälleen aika täydentää varastot.
  • hiivaa ja kaura & karpalo -leipäjauhosekoitus. RAKASTAN leipomista ja näistä suunnittelin tekeväni rapeakuorisen pataleivän.
  • tonnikalaa oliiviöljyssä. Joskus iskee himo lama-ajan “risottoon” tai tonnarisalaattiin, toki tonnikala sopii myös tomaattisen pastakastikkeen sekaan.

Lue myös nämä Marsmart-postaukset:

Matsmart – mikä hävikkikaupasta kannattaa tilata?

Matsmartin joulutonttu ja Frankfulin vegaaninen kulttidippi

Anna löytöeläimille parempi joulu