Mieli teki jotakin viileää ja täyttävää, mutta ei liian raskasta. Kehittelin siis uuden version tylsästä tonnikalasalaatista. Kuten annoskoosta huomaa, tein tämän salaatin itselleni välipalaksi. Ruokaa voi keventää esimerkiksi lisäämällä mukaan salaatinlehtiä tai jättämällä pastan pois. Oman maun mukaan sekaan voi pilkkoa myös omenaa tai maustekurkkua. Punasipulikin sopisi tähän salaattiin.:)

tonnikalapastasalaatti

Ruokaisa tonnikalasalaatti

tonnikalaa paloina vedessä

kananmunaa

herneenversoja

tomaattia

kurkkua

paprikaa

tummaa pastaa

Kastike:

dijon-sinappia

sitruunaista avokadoöljyä (saatu)

sesaminsiemeniä

Keitä kananmunat (10 min) ja säikäytä ne kylmässä vedessä. Jätä jäähtymään.

Keitä pasta suolavedessä ja jätä se jäähtymään. Sekoita joukkoon hieman öljyä, jotta pasta ei klimppiinny.

Pilko salaatti, herneenversot ja kasvikset. Sekoita joukkoon valutettu tonnikala aika isoina paloina. Paloittele kananmuna ja lisää salaattiin. Sekoita joukkoon kylmä pasta. Koristele seesaminsiemenillä.

tonnikalasalaatti ja sinappikastike

Valmista kastike sekoittamalla aineet yhteen. Kippaa kastike kylmän pastan joukkoon ja siitä salaatin sekaan tai tarjoa erikseen.