KAUPALLINEN YHTEISTYÖ MATSMART.FI KANSSA

(linkit kaupallisia)

Jos suosikkikosteusvoidemerkkisi vaihtaa kaikkiin tuotteisiinsa etiketit, minne vanhalla etiketillä koristetut purkit menevät? Entä supersuosittujen chia-siementen ylijäämävarasto? Tai iso varasto kookosmaitoa, jonka parasta ennen -päivämäärä lähenee ja jota kaupat eivät siksi ota myyntiin? Huonossa tapauksessa tämä kaikki päätyy jätteeksi, hyvässä tapauksessa ne “pelastaa” kaupallinen yhteistyökumppanini Matsmart.

Koska olen itse niitä ihmisiä, jotka voivat hyvin juoda ns. ylipäiväistä maitoa, jos se tuoksuu hyvältä eikä paakkuunnu, ja pyrkivät käyttämään kaikki jääkaappiin kertyneet ruoat luovilla resepteillä, Matsmart kolahti minulle. Hävikkinettikaupan ideana on  myydä sekä tuotteita, joiden parasta ennen -päiväys lähenee tai on ohitettu, että tuotteita, joiden vähimmäissäilyvyysaika ei ole umpeutumassa vielä pitkään aikaan. Matsmart ei kuitenkaan myy tuotteita, joihin on merkitty viimeinen käyttöpäivä, sillä se on aivan eri asia kuin parasta ennen -suositus.

Tein tätä yhteistyöpostausta varten saamallani lahjakortilla tilauksen ja kokosin nettikaupan valikoimaa selattuani suosituslistan asioista, joita tuolta kannattaa tilata. Joidenkin tuotteiden kohdalla rahallinen säästö on pienempi, joidenkin kanssa säästöprosentti voi nousta jopa lähelle 90 prosenttia. Tärkeää on taktikoida tilaus niin, että toimituslaatikko tulee mahdollisimman täyteen eli mukaan tilaukseen voi ottaa vaikka kaverin. Mutta mitä Matsmartilta kannattaa sitten tilata?

Kuiva-aineita ja säilykkeitä on hyvä ostaa varastoon, sillä nimensä mukaisesti ne säilyvät hyvin. Vaikka kuinka väsyttäisi töiden jälkeen, täytyy kuitenkin jostakin saada ruokaa, ja silloin on kiva, että kaapissa on jotakin hätävarana. Erilaiset pavut toimivat esimerkiksi hyvänä proteiininlähteenä, pastakastike syntyy niistä kätevästi tomaattimurskapohjaan ja se pasta itsessään säilyykuivatuotteena todella hyvin.

Myös chia-siemenet ovat mainioita aamu- ja välipalaruokia, joten minä tilasin niitä lisää. Alla on resepti helppoon herkkuun, jolla lähtee pahin nälkä. Reseptistä sekä chia-siemenet että mantelimaito on tilattu hävikkinettikaupasta, mustikoita minulla on melkein aina pakastimessa. Kasvimaidot löydät tältä osastolta.

Chia-mantelivanukas mustikoilla

1,2 dl mantelimaitoa

1 rkl chia-siemeniä

mustikoita

banaania

Sekoita maito ja siemenet, anna seoksen sitten turvota jääkaapissa yön yli. Ripottele päälle (kohmeiset) mustikat ja vuole banaanista lastuja. Lisäämällä mantelimaitoa ja sekoittamalla ainesosat blenderissä, saat maukkaan smoothien, jolla pysyy nälkä pitkään poissa.

Kauneudenhoitovälineitä ja keittiötarvikkeita on Matsmartilla myynnissä lähes aina. Harmittaa vähän, kun kahvimylly ehdittiin myydä loppuun ennen tilauksen tekemistä, mutta tämä jalkaraspi on myös hyvä löytö. Kävelen kaikki työmatkat ja tykkään muutenkin lenkkeillä, joten kantapääni ovat kovalla kulutuksella. Jalkakylpy on ihan kiva keino hemmotella jalkoja, mutta nykyään tarvitaan valitettavasti jo järeämpiä aseita. Tämä raspi poistaa kovettumat hetkessä ja se maksoi vain murto-osan normaalista hinnasta (50-60 euroa).

Jalkojen ihoa voi pehmentää vielä lisää voitelemalla jalat kookosöljyllä, vetämällä muovipussit jalkoihin ja sukat siihen päälle yöksi. Kookosöljyä voidaan käyttää myös kotitekoisen nestesaippuan valmistamiseen, reseptin löydät täältä. Sen kaikki ainesosat löytää halutessaan Matsmartilta.

Pesuaineita tarvitaan aina. Meillä ison osan pesuaineista muodostavat tiskitabletit, joita tilasin kasan varastoon.  Niille en ole vielä keksinyt korvaajaa, mutta käsisaippuajutuissa yritän siirtyä kohti palasaippuoita, joten monikäyttöinen palasaippua on hyvä valinta. Sitä voi käyttää palana keittiössä ja kylpyhuoneessa tai siitä voi tosiaan tehdä pumppupulloon raastamalla nestemäistä saippuaa. Yhdistettynä sokeriin, suolaan tai kahvinpuruihin saippuasta saa kuorinnan iholle. Toki valmiitakin suihkugeelejä löytyy nettikaupan valikoimista, tämä atoopikkoystäväni luottotuote on esimerkiksi talveksi aivan huippuhyvä.

Urtekramin, CocoVin ja BareBarin tuotteita. Yksittäisistä merkeistä Urtekram on suosikkilistallani enkä ole koskaan törmännyt huonoon tuotteeseen tältä merkiltä. Urtekramilta suosittelen kokeilemaan sekä kosmetiikkaa että elintarvikkeita. Tuorepuurosekoitukset, erilaiset siemenet ja naposteltavat ovat ihan parhaita. Myös kookosöljyä olen käyttänyt paljon milloin mihinkin tarkoitukseen, eniten ehkä banaanilettuihin. CocoVin valikoima on vähän vielä “superfoodimpi” kuin Urtekramin. Myönnän tosin, että yllä olevan kuvan suklaatkin löytyivät tilauksestani.

Oletko jo kokeillut Matsmartia tai muuta vastaavaa nettikauppaa? Selaa hävikkinettikaupan valikoimaa TÄÄLLÄ! :)