Täältä tulee jäätelöstä tahmaisilla sormilla naputeltu, Norpalta nyysitty blogihaaste, jonka kuvituksena on kesäisiä hetkiä Kakolanmäeltä Turusta, missä vietimme viikonlopun Veeran kanssa. Tämäkin kesä mennään ilman sen pidempiä lomia etäpäivillä kikkaillen, mutta alan jo tottua sellaiseen epälomailuun. Jotenkin työnteko on vähemmän stressaavaa, kun sitä tekee idyllisissä maisemissa luonnon keskellä maalla. Jotenkin silti tuntuu, että joka kesä naputtelen blogiin samat postaukset siitä, miten RAKASTAN aamu-uintia, lenkkeilyä, vanhempieni kissaa ja mitä vielä. Tässä kuitenkin epävirallinen #bucketlist tälle kesälle.

KESÄLLÄ 2021 AION:

  • nukkua teltassa. Olen nukkunut teltassa pojan kanssa päiväunet muutamia vuosia sitten, mutta en löydä aiheesta tekemääni postausta millään. Yöunet jännittivät kuitenkin silloin lasta liikaa, joten päädyimme nukkumaan teltassa valoisalla. Tänä vuonna yöpyminen voisi jo onnistua tutussa paikassa.
  • nähdä Nooraa. Rakastan sekä Norppaa että tämän asuinkaupunkia Tamperetta. Viime vuonna vietimme juhannuksen yhdessä ja se oli parasta ikinä. Tälle juhannukselle ei olekaan mitään suunnitelmia.
  • veneillä. Moottoriveneet ja luksusjahdit eivät nappaa, vaan haaveissa on perinteinen soutuvene ja souturetki järvelle joko tyttöjen mökkiviikonloppuna tai pitkänä viikonloppuna poikaystävän kanssa.

  • käydä Korkeasaaressa. Helsingin turistikohteet eivät ole täysin hallussa, ellei niissä ole käynyt useita kertoja. Korkeasaari-visiittejä on takana alle viisi eli lisää tarvitaan! Eläintarhat herättävät ristiriitaisia tunteita, mutta pidän Korkeasaaren eläinsairaalaa niin tärkeänä paikkana, että tahdon tukea sitä käynneilläni. Villieläimet vankeudessa onkin sitten vaikeampi aihe, kun pitää punnita eläimen hyvinvointia, mutta toisaalta myös uhanalaisen lajin mahdollista pelastumista.
  • tehdä visiitti Lammassaareen ja nähdä viereisen saaren lampaat. Viimeksi nautiskelimme luonnosta, mutta mutaisen maaperän vuoksi emme koskaan päässeet saareen, jossa lampaat majailevat. Nimestä huolimatta se saari kun ei ole Lammassaari.
  • löytää parhaan lihattoman makkaran grilliin. Ruuanlaittoon Muu on jees, mutta grillissä siitä tulee vähän hassua. Kaikki vinkit otetaan vastaan!
  • käydä Särkänniemessä. Jostakin syystä Särkänniemi on sydäntäni lähempänä kuin Lintsi. Ehkä siksi, että lapsuuteni luokkaretket Viialasta suuntautuivat aina Särkkikseen.

  • ladata jättikasa vaatteita myyntiin kirppikselle. Olen jo etukäteen kauhuissani siitä, montako tuntia tämä projekti tulee viemään. Toisaalta raha, joka myyntioperaation jälkeen virtaa tililleni, on hyvä porkkana. Nythän seisotan rahaa vaatekaappini perällä, kun minun ja poikani käyttämättömät vaatteet vain ovat siellä.
  • parantaa juoksukuntoa. Päätin alkaa treenata enemmän tavoitteellisesti ja otin ensi vuodelta erään juoksutapahtuman tähtäimeeni. Treenit sitä varten starttaavat kunnolla syksyllä, sillä saan ilokseni tukea valmentajalta harjoitteluuni.
  • laittaa poika uimakouluun. Viime kesänä Nöpsy tutustui vesileikkiryhmässä luonnonvesiin niin, että tänä vuonna hänen pitäisi olla valmis alkeisryhmään. Odotan kovasti, että poika oppii uimaan ja voin ottaa hänet SUP-laudalleni mukaan suppaamaan rantaa pitkin. Täältä voi lukea ajatuksia uimakoulun aloittamisesta ja täältä fiiliksiä sen jälkeen. 

Haasteen voi napata itselleen kuka vaan! :)