Rakas Norppaseni heitti minua blogihaasteella ja lupasin vastata heti, kun saan otettua vastauksiini kuvituskuvia. Kamera ei kuitenkaan ole viime aikoina kulkenut mukanani juuri missään, mutta nyt melkein kolme viikkoa myöhässä se tuli pakattua mukaan hotellireissulle Turkuun. Vuokrasimme junnusviitin Kakolasta, koska ihastuimme loppuvuoden blogiyhteistyöreissulla molemmat paikkaan palavasti.

Käsiteltävänä olisi oikeastaan enemmänkin kuvia ja niiden parissa piti viettää alunperin viikonloppulomamme kotimatka, mutta suunnitelmat muuttuivat matkalla radikaalisti. Nyt on pakko mennä suosiolla peiton alle pimeään, sillä aamuinen auringonotto hotellihuoneen parvekkeella saattoi alkavasta pääänsärystä päätellen aiheuttaa elämäni ensimmäisen auringonpistoksen.

MILLOIN VIIMEKSI..

KARJUIT? Ihan lähipäivinä pojalleni, joka ei katsonut autoja astuessaan suojatielle. Yleensä lempeä toteamus toimii, mutta hengenvaarallisissa tilanteissa olen todellakin se, joka paniikissa karjuu kurkku suorana. Kuulivatpahan kaikkien muidenkin muksut, että tien ylittäminen on vakavaa puuhaa. (Kyllä, hävettää.)

AJOIT AUTOA? Ehkä loppusyksystä? Ei mitään muistikuvaa.

HALASIT EI-PERHEENJÄSENTÄ AJATTELEMATTA, ONKO SE TURVALLISTA? Vappuna halasin nykyistä poikaystävääni ensimmäistä kertaa yli kymmeneen(!) vuoteen. Tuntui, ettei aikaa olisi kulunut halausten välissä ollenkaan. Se kertoo aika paljon.

URHEILIT? Lenkkeilen monta kertaa viikossa ja salilla käyn keskimäärin kerran viikossa eli vastaan, että tässä parin päivän sisällä. Olen kuitenkin niin sekaisin päivistä, etten ole aina varma, ovatko muistikuvani tältä aamulta vai eiliseltä. Huolestuttavaa, tiedän!

OLIT PELOKAS? Itse asiassa tälläkin hetkellä olo on sellainen, sillä edellisellä gynekäynnillä löytyi ultrassa jotakin outoa, jota tutkitaan kesällä enemmän. Toivon todella, että seuraavalla käynnissä koko palluraa ei enää ultrassa näy ja että kyseessä oli jokin harmiton turvotus tai nesterakkula.

ITKIT? Kun minulle rakas ihminen lähti ja tiesin, etten näe häntä hyvin pitkään aikaan. Ei muuten ollut mikään söpö itku, vaan kunnon räkäräjähdys. Olen ihan mestari niissä.

SÖIT VAAN HERKKUJA LOUNAAKSI? Harvemmin nykyään eli vastaan, etten todellakaan muista.

SHEIVASIT? Aloitin sokeroinnit taas kevään alussa, joten sheivailu on nyt saanut jäädä kokonaan. Sokeroinnissa kävin joskus huhtikuussa, pitäisikin varata ylläpitokäynti taas seuraaville viikoille.

OLIT KATEELLINEN JOLLEKIN TOISELLE? Olin kateellinen siskolleni vieraillessani hänen kotikaupungissaan, sillä Tampere-kuume alkaa olla taas aika hurja. Luulin sen jo menneen ohitse, mutta e-hei. Taitaa vaan pahentua, kun ikää tulee lisää.

OLET SIJOITTANUT RAHAA OSAKKEISIIN TAI RAHASTOON? Reilu puoli vuotta sitten ostin Tokmannin osakkeita ja se kyllä kannatti, sillä koronan aikana tuollaiset “halppiskaupat” ovat pärjänneet vallan mainiosti.

OLIT YKSIN KOTONA YÖN? Perjantaina. Rakensin sänkyyni pesän isosta halityynystä, pienemmistä tyynyistä ja painopeitosta. Ostin tuolta painopeittobrändiltä myös vähän paremman tyynyn, kyllä muuten huomaa eron tavallisiin. Viilentävät geelipallurat tuntuvat ihanilta kesäkuumalla.

SAIT OLLA YKSIN? Yhteishuoltajuuden ansiosta saan olla yksin joka viikko suunnilleen puolet viikosta. Tekee hyvää, kun saa rauhoittua ja tuulettaa ajatuksiaan, vaikka ikävä onkin kova.

NAUROIT NIIN, ETTÄ MEINASI TULLA PISSAT HOUSUUN? Ai, meinasi? Tätä tapahtuu elämässäni usein ja pahinta on se, että yleensä nauran omille vitseilleni silloin! Vastaan tähän, että viimeisin tilanne oli aiemmin tänään. Olen toivoton. #dadjokes4life

OLET BAILANNUT AAMUUN SAAKKA? Tällä hetkellä tuntuu, etten ole koskaan tehnyt niin, mutta itse asiassa Zadaan järkkäämä Anatude-keikka venähti kyllä aamuun Veeran kanssa. Tuollaisista illoista palaudun nykyään noin kolmessa päivässä, ikä todellakaan ei tule yksin.

TEIT JOTAIN MITÄ ET IKINÄ USKONUT TEKEVÄSI? Tähän on varmaankin pakko vastata lapsen saaminen. Olin pitkään varma, etten tahdo koskaan lasta, joten yllätin tällä päätöksellä itseni (ja perheeni) kahdeksan vuotta sitten. Paras päätös ikinä. Nöpsy on oikea aarre, jonka persoonallisuus kehittyy päivä päivältä kiehtovammaksi.

RUKOILIT? Ei siitä kauan ole. Ihan muutaman viikon sisällä, kun pelotti tolkuttoman paljon.

KÄVIT ALKOSSA? Nyt en rehellisesti sanoen edes muista. Tästä saattaa olla muutamakin vuosi aikaa! Ei kai? Tyttöjen perinteinen mökkireissu lähenee jälleen, joten pitääpä tehdä suunnitelma Alko-visiitille. Raparperiskumppa ainakin houkuttelee, ihastuin siihen Viron matkalla muutama vuosi sitten.

KÄVIT ULKOMAILLA? Tämä taisi olla raparperiskumpan yhteydessä mainittu visiitti Tallinnaan toissakesänä, kun kävin luonnonkosmetiikkamerkki Nurmen tehtaalla. Vai sittenkin bloggaajien unelmaristeily? Apua! En muista. (Näköjään unelmaristeily.)

KÄVIT JÄRVESSÄ UIMASSA? Viimeksi vanhempieni luona eli parisen viikkoa sitten hikisen aamulenkin jälkeen. Hyppäsin laiturilta järveen vaatteet päällä ja se oli i-ha-naa!

SÖIT ULKONA RAVINTOLASSA? Aiemmin tänään söin Kakolan ulkoterassilla järkyttävän hyvää pitsaa. Eli söin kirjaimellisesti ulkona ravintolassa.

MAISTOIT ITSELLESI UUTTA RUOKAA? Vappubrunssilla Marskissa Ninan kanssa söin törkeän hyvää graavisiikaa karpaloilla. Muistelen sitä edelleen välillä, taisin vähän ihastua sillä reissulla.

KIROILIT? No, tänään. Ei siitä sen enempää.

OLIT HUMALASSA? Ihan kunnolla parisen viikkoa sitten biisileirillä, kun soittelimme ystäväni Manun kanssa videopuhelun, jonka aikana sanoitimme yhdessä Zoomissa tulevan hittibiisin. Pääsimme tosin vasta puoliväliin, joten biisileirille pitänee järjestää jatko-osa.

LEIKKASIT KYNNET? Toissaviikonloppuna poistin pinkit kynsilakat varpaankynsistä ja leikkasin kynnet samalla. Nyt mietin, pitäisikö ottaa varpaisiin geelit kesäksi. Ne kun kestävät monta viikkoa hyvinä.

TURHAUDUIT? Turhaudun usein ja helposti. Yleensä silloin, kun joku ei ole tehnyt jotakin, minkä on minulle luvannut. Vastaan siis, että luultavasti aikaisemmin tällä viikolla.

JUOKSIT COOPERIN TESTIN? Hmm, yläasteella tai lukiossa varmaankin? Ei muistikuvia.

LUIT RAAMATTUA? Omalla rippileirillä. Iltaisin oli niin tylsää, että luin koko Uuden testamentin läpi ajankuluksi. Koen tosin, että se oli ihan yleissivistyksenkin kannalta hyvä veto. Ja tietysti se auttoi myös siinä, kun olin isosena seuraavana vuonna riparilaisille.

NUKUIT YÖN YLI? Nukun nykyään todella hyvin, kun jätin kahvin pois ja aloitin Puhdistamon Ilta Magnesiumin syömisen. Toki lisääntynyt lenkkeilymääräkin vaikuttaa, mutta ruokavaliomuutokset toivat isoimman avun. Kofeiinia nautiskelen nykyään lähillä natchan (eli nokkos-matchan) tai tietyn kombuchan muodossa.

MIETIT OMIA ARVOJASI? Ihan viime viikkoina. Toiveeni olisikin, että muutaman vuoden päästä voisin elää elämäni kaikilla osa-alueilla niin, että se olisi arvojeni mukaista. Tällä hetkellä se ei vielä onnistu mielestäni tarpeeksi hyvin, vaikka lopetin lihansyönnin vuodenvaihteessa ja työskentelen secondhand-alalla. Palapelistä puuttuu vielä mm. hyväntekeväisyyttä (muutakin kuin raha- ja tavaralahjoituksia) ja muita tärkeitä osasia.

TEIT HUTIOSTOKSEN?  Lasketaanko parsakaali, joka homehtui päivässä? Kyllä otti päähän! Inhoan heittää ruokaa roskiin.

PUHUIT ENGLANTIA? Käytän englantia joka arkipäivä töissä, joten en oikein pääse siitä koskaan eroon. Vastaukseni onkin siis perjantaina. Ihan sivuhuomautukseni sanottakoon, että ei-äidinkielellä työskentely vie paljon enemmän energiaa kuin äidinkielellä ja huomaan usein olevani pitkien palaveripäivien jälkeen aivan loppu, kun taas keskiviikkoisin, kun meillä ei ole palavereja, olen virkeä ja tehokas työntekijä.

OLIT ROHKEA? Vappuna. En ole vieläkään varma, miten puhuin itseni ympäri treffeille, vaikka olin jo päättänyt viettää loppuelämäni yksin ja onnellisena. Onneksi kuitenkin kuuntelin sydäntäni, en ole sen jälkeen katunut hetkeäkään.

SANOIT ”MINÄ RAKASTAN SINUA”? Sanon niin päivittäin pojalleni. Nykyään, kun kysyn häneltä “arvaa mitä“, hän vastaa tietävänsä minun rakastavan häntä ja pyytää kertomaan jotakin kiinnostavampaa. Perus! :D

MAKSOIT LASKUN? Viimeisin suoraveloitus tililtäni meni, kun maksoin päiväkotimaksun. Niitä on enää kaksi(!) jäljellä ja sitten alkaakin pojan pitkä, pitkä kesäloma. Miten aika kuluu näin äkkiä?

Haastan senioribloggaajakollegani ja rakkaat ystäväni eli Sallan, Veeran ja Ninan!