Ja onneksi venähti. Aloitin lomani joulun jälkeen 28. päivä ja nyt se alkaa valitettavasti olla ohitse. Kamera on pysynyt aikalailla alkuvuoden piilossa, siitä taitaa olla jo akkukin loppu. Puhelimestani löytyi kuitenkin pari kuvaa, mitä ihmettelin, sillä en ole juuri päivittänyt Instaanikaan. Tahaton somehimmaus teki todella hyvää.

Haluatko kuulla, mitä kaikkea lomalla olen tehnyt? Siis nukkumisen lisäksi, sillä sitä olen tehnyt paljon. Jopa huolestuttavan paljon, sillä olen nukkunut myös päiväunia. Yhden yön vietin synttärityttö-Ninan kanssa KÄMP-hotellissa lahjakortilla, jonka olin saanut pojilta viime vuonna äitienpäivälahjaksi. Hotellissa oli hyvin väljää ja olo oli turvallinen. Jopa salilla ja kylpylän puolella oli hiljaista, joten uskaltauduimme sinne rentoutumaan. Viisaudenhampaideni jättämät kolot ovat parantuneet hyvin, mutta sykkivät vielä hassusti, jos sykkeeni nousee liikaa.

Kävin loman viimeisellä viikolla vihdoin hiihtämässä, kun lunta satoi tarpeeksi, ja useaan otteeseen pulkkamäessä Nöpsyn kanssa. Tyypillä on muuten aika hurja uhmaikä päällä enkä meinaa millään ymmärtää sitä, kun poika on yleensä kuin ihmisen mieli. Mistä tulikin mieleen, että latasin tänne myyntiin vaatteita, kenkiä ja asusteita sekä samalla Nöpsylle pieneksi jääneen suksipaketin. Se on sopiva suunnilleen 5- tai 6-vuotiaalle, ilmoituksesta löydät tarkemmat mitat. Niin ja leikkautinhan minä lomalla myös hiuksistani taas ison osan pois. Miten ihanan fressi olo uuden kampauksen kanssa onkaan! Kuin olisi ottanut kasvojenkohotuksen.

Loma huipentui, kun kävin ensimmäistä kertaa pikkusiskoni uudessa kodissa (ja sain taas päähäni, että tahdon muuttaa Tampereelle). Äitini leipoi arabialaisen maustekakun tuliaisiksi ja teimme siihen siskoni luona superhyvän kuorrutuksen kahvista. Klassikkokakun reseptin löytää esimerkiksi täältä, ja kuorrutus syntyy helposti sekoittamalla 3 rkl sulaa voita, 1.5 rkl kahvia, 1 tl kanelia ja 3.5 dl tomusokeria. Kannattaa ottaa talteen tämä pomminvarma kuorrutusresepti, se sopii mausteisiin kuivakakkuihin ihan yleisestikin.

Että sellainen loma. Aloin rentoutua todella vasta kakkosviikon lopulla, mikä ei kerro hyvää töistäpalautumiskyvystäni. Onneksi työterveydestä tuli kysely loppuviikosta, sillä kehtasin vihdoin vuodattaa sinne rehellisesti, miten raskas vuosi vaikutti jaksamiseeni, kun niskaan ryöpsähti mm. korona, ero ja läheisen sairaus. Ja sitten vielä mietin, miksi olen ollut ihan hajalla loppuvuoden. Tämä vuosi olkoon omistettu paremmille päätöksille ja huolenpidolle omasta hyvinvoinnista.

Psst! Speakly-kielipakettiarvontaan ehtii osallistua täällä vielä maanantai-iltaan asti! :)