Vedin sitten ihan kunnon kilarit. Siis sellaisen räkäitkun ja huudon sekaiset, jonka aiheeksi olisi voinut kuvitella jotakin suurta ja merkityksellistä. Sen aiheena oli kuitenkin kukkakaalipasta. Olin paahtanut uunissa kukkakaalta, keittänyt pastan ja kokkaillut ihanan kastikkeen. Kaikki maut olivat kohdillaan. Vatsassa kurni suuri nälkä. Enää piti yhdistää aineet isolla pannulla. Pappa ja Nöpsy tulivat ulkoa sisälle syömään, mummu odotti ruokaa olohuoneessa.

Nostin uunipellin patakintaalla käteeni ja olin lisäämässä pellin sisältöä pastakastikkeeseen, kun yhtäkkiä kättäni poltti. “Auts!” Näin kuin hidastettuna, kuinka ihanat, paahtuneet kukkakaalit levisivät keittiön kaapistoa pitkin öljyisinä valuen suoraan lattialle. Tunsin ohimoillani tykytystä, ja kirosanat purkautuivat suustani itkun kanssa. Kettu, kun ketutti! Ihan sama, sainko kuvattua tähän postaukseen yhden pienen annoksen, johon viisi pelastunutta kukintoa päätyivät, sillä kukaan perheenjäsenistä ei saanut kukkakaalipastaa syödäkseen. Jaan silti reseptin, jos joku muukin tahtoo maistaa tätä epäonnenpastaa. Hyvää se nimittäin oli.

Epäonnen pasta eli kukkakaalipasta (alunperin Ruokaboksista)

n.1 kg kukkakaalia

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

2-3 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä (meillä basilikalla maustettua)

1 pkt tuorejuustoa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 limen mehu

n. 400 g pastaa + 1 dl pastan keitinvettä

paahdettuja auringonkukansiemeniä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sitten pastavesi kiehumaan. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa kukinnoiksi, suikaloi mukaan myös kukkakaalin varsi. Levitä kukkakaalit uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja maustetulla oliiviöljyllä. Paahda kukkakaaleja uunissa noin 15 minuuttia. Sillä aikaa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää oliiviöljy ja valkosipulinkynnet pannulle. Kuullota valkosipuleita matalalla lämmöllä sekoitellen muutama minuutti. Lisää pannulle 1 dl pastan keitinvettä, limen mehu, tuorejuusto ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita pannulle kypsä valutettu pasta. Pidä huolta, että ne himpskatin  kukkakaalit päätyvät uunipelliltä pastan sekaan, eivätkä suinkaan lattialle kissankarvojen joukkoon köllöttelemään. Tarkista pastan maku ja tarjoa se auringonkukansiemenien kanssa.

Onneksi ruuan jälkeen oli jo parempi mieli. Hävettikin oman kiukuttelu. Kukkakaali korvattiin lopulta kalapuikoilla, jotta nälkäkiukusta päästiin minuuteissa eroon. Ruokailun jälkeen pelattiin yhdessä Hevisaurus-lautapeliä, jonka löysimme aamulla kirppikseltä neljällä eurolla. Pelissä iso lohikäärme riehuu pelilaudan keskellä kiukkuisena viattomia Hevisauruksia ympäriltään kaadellen. Samaistuin jostakin syystä tuohon riehuvaan raivottareen pelin aikana.

Mistä itse kilahdit viimeksi? Mitä turhempi aihe, sen parempi tarina! :D