KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / ALPAKA & WEECOS

Ihana, kun sää on vihdoin viilennyt ja voin sukeltaa syysvaatteiden sekaan! Paksua denimiä! Pehmoista mokkanahkaa! Villaa, villaa, villaa! Ah, villasta voisin jaaritella ikuisuuden. Kashmir- ja angoravilla ovat jääneet minulle jotenkin etäisiksi, mutta lampaan ja alpakanvilla ovat tuttuja. Toisaalta, löytyykö suomalaista, ei villa-allergikkoa, jolle lampaanvilla ei olisi tuttua? Alpakanvilla sen sijaan taitaa vielä olla suurille massoille hieman etäinen, minkä vuoksi olen siitä tasaisin väliajoin sekä blogissani että muualla somessa vouhkannut.

Miksi sitten rakastan alpakanvillaa ja vouhkaan siitä? Se on seitsemän kertaa lampaanvillaan lämpimämpää ja se kilpailee silkkisyyden tunnusta hienoimmankin kashmirin kanssa. Neulos on hengittävää, mutta roiskeen- ja lianhylkivää. Villa-allergikoillekin tämä yleensä sopii, sillä alpakanvilla on lanoliinitonta ja hypoallergeenistä. Entäpä miltä alpakanvilla vaate sitten näyttää? Esimerkiksi tältä.

Löysin loppukesästä Weecosin kautta uuden brändituttavuuden Virosta. ALPAKA on vuonna 2007 perustettu, putiikki-mittakaavan alpakanvillavalmistaja. Pohjoismaiseen makuun sopivia luksustuotteita valmistava yritys käyttää villaa, joka on lähtöisin Perusta, mutta tuotteet viimeistellään aina Virossa. Omina putiikkivuosinani aloin pitää Viroa kuin Suomen jatkeena, mitä tuli neuleiden ja muiden vaatteiden valmistamiseen. Aina, kun designerimme piipahti tehtaalla, hän sai mukaansa vain hyviä uutisia ja hyvää mieltä. Minulle virolaisen brändin tukeminen on vähän kuin tukisin kotimaista merkkiä.

Näiden kuvien ponchon lisäksi ALPAKA-merkin valikoimista löytyy myös huiveja ja torkkupeittoja. Värimaailma on sellainen, että kuka tahansa minimalisti löytää itselleen jotakin, mihin ihastua, mutta myös tällainen boheemimpi farkkutyttö (huomaa leveät puntit) saattaa rakastua selaillessaan pehmoista tuotevalikoimaa. Brändin slogan kuuluu: “Experience a lifetime of luxury filled with the warmest of emotions.

Syystyylin klassikkoelementit:

Neule – Viimeksi, kun omistin ponchon, kutistin sen vahingossa pesussa. Vahingosta viisastuneena aion hoitaa tätä lähinnä tuulettamalla. Onneksi villa puhdistaa itse itseään ja, kuten kerroin aiemmin, materiaali myös hylkii vähän likaa. Alpaka Poncho Rectangle on helppo yhdistää monenlaisiin tyyleihin, mutta mielessäni kutittelee idea testata sitä erityisesti mustan nahkahameen kanssa.

Farkut – Pillifarkkukauden jälkeen opettelen jälleen luomaan erilaisia siluetteja. Leveät puntit ja lahkeet tuntuvat raikkailta. Jotenkin ison neuleen kanssa tulisi mieleen pukea kokonaisuutta tasapainottamaan juurikin kapeat housut, mutta minä valitsen hauskan vaihtoehdon ja kappas – kokonaisuudesta tuleekin yhtäkkiä flashback vuoden 2010-tyyleihini.

Bootsit – Oi, miten hyvältä tuntuu vaihtaa sandaalinrimpulat ja ballerinanläpyskät tukeviin syyskenkiin. Hauska yksityiskohta on se, että puen lähes aina ponchon kanssa juuri nämä ruskeat buutsit. Viimeksi tässä asussa.

Laukku – Yritän koko ajan vaihtaa kangaskasseja takaisin käsilaukkuihin tai edes reppuihin. Kangaskassi on niin helppo napata mukaan ja niitäkin löytyy jokaiseen tyyliin, mutta minusta tuntuu, että joskus kangaskassi tekee tyylistä vähän liiankin rennon. Siksi pakotan itseni tänä syksynä käsilaukkukaapilleni edes kerran viikossa. Tehtäisiinkö tästä haaste?

Poncho on ihana päällä, mutta uskotko, että myös se hetki, kun poncho saapui luokseni, oli erityinen? Se oli pakattu mustaan, mattapintaiseen laatikkoon, jonka päälle oli painettu kaunis logo. Kun vertaan päässäni sitä tunnetta, kun revin auki muovipussia, jonka sisällä on toinen muovipussi, jonne villaneuleeni on tukehtumaisillaan, tähän hetkeen, kun avaan juhlallisesti kauniin laatikon, ymmärrän paremmin, miksi toisen merkit myyvät vain vaatteita ja toiset niiden mukana elämyksiä. Melkein uskallan sanoa, että Weecos-kauppapaikasta saat vain noita jälkimmäisiä. Joululahjojen metsästys on alkanut, joten pidä tämä vinkki mielessäsi. ALPAKAn omat nettisivut löydät täältä!

Jos hellästi syystuulia vastustavat ja hartioitasi halivat ALPAKA-tuotteet kiinnostavat, koodilla “IINAALPAKA” saat Weecosin ALPAKA-osastolta 15% alennuksen 6.10.2019 asti!