*KAUPALLINEN LINKKI

Uskotko, että reilussa puolessa tunnissa voi loihtia herkullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle? Vaikka meillä syödään kasvispainotteisesti, tämä possuruoka on törkeän hyvää. Jos olisin fiksu, pakastaisin rasian jauhelihaa ja nipun kevätsipulia, jotta voisin milloin tahansa kokkailla lempparinuudeleitani. Tätä ohjetta kannattaa kokeilla, vaikka se vaikuttaisi tylsältä! Maut täydentävät toisiaan hauskalla tavalla.

Possunuudelit:

1 pkt porsaan jauhelihaa

1 rkl öljyä

½ ps kevätsipulia

3 rkl soijakastiketta

1 ½ rkl riisiviinietikkaa

1 pkt nuudeleita

1/2 ps kuorittuja maapähkinöitä (n. 80 g)

chilihiutaleita

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne hyvin. Silppua sillä aikaa kevätsipulit ja rouhi halutessasi maapähkinät veitsellä pienemmiksi. Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää sitten kevätsipulit, soijakastike, chilihiutaleet ja riisiviinietikka. Ota sitten paistinpannu sivuun liedeltä.

Sekoita lihan joukkoon kypsät nuudelit ja (rouhitut) pähkinät. Tarjoa possu-nuudelit porkkanasalaatin kanssa, kannattaa kokeilla sekoittaa porkkanat nuudeleiden joukkoon. Se vasta on herkkua!

Porkkanasalaatti:

3 porkkanaa

ripaus suolaa ja sokeria

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl öljyä

Kuori porkkanat ja vedä niistä  ohuita lastuja juustohöylällä.  Mausta salaatti suolalla, riisiviinietikalla, öljyllä ja sokerilla sekä raasta joukkoon hieman valkosipulia. Tässä vaiheessa yleensä ravistan porkkanoita kannellisessa rasiassa, jotta maut leviävät tasaisesti.

   

Psst! Tämäkin resepti jäi meille käyttöön *Ruokaboksista. Se saa meiltä lämpimän suosituksen, tilaan boksin yleensä kolmena viikkona kuussa. :)