No niin, löysin jälleen Ruokaboksista reseptin, joka oli ihan pakko ottaa blogiin talteen. En siis ota kunniaa tästä ohjeesta, vaan vinkkaan tämä olevan superhyvää. Suosittelen myös kokeilemaan Ruokaboksia, jos satut asumaan toimitusalueella, sillä vuodessa olen löytänyt kymmeniä(!) uusia suosikkireseptejä, joita kierrätän nykyään kiireisessä lapsiperhearjessa. Uusin resepti-ihastukseni sekä maistuu että näyttää herkulliselta. Makkaran voi korvata esimerkiksi halloumijuustolla, jos ei ole lihansyöjätyyppiä. Sitten vaan kokeilemaan!

Makkarapelti

n. 1/2 kg perunoita

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1/2 prk kapriksia

1/2 ruukkua tilliä

2 kesäsipulin vartta ja sipulia

n. 300 g maustettuja, laadukkaita makkaroita

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja lohko ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta päälle öljy, sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita vielä kunnolla ja paahda perunoita uunissa 20 minuutin ajan. Pilko makkaroita hieman pienemmiksi pätkiksi, jos ne ovat normaalikokoisia. Minulla oli söpöjä miniversioita, kuten kuvista näkyy. Valuta tässä välissä kaprikset.

Kun perunat ovat paahtuneet suunnilleen 15 minuuttia, lisää makkarat ja kaprikset perunoiden sekaan uunipellille. Jatka paahtamista vielä noin 15 minuutin ajan, kunnes makkarat ruskistuvat. Viimeistele peruna-makkarapelti hienonnetulla tillillä ja kesäsipulilla. Sekoita.

Marinoitu kaalisalaatti

1 pala punakaalia

2 porkkanaa

1 rkl valkoviinietikka

ripaus suolaa ja sokeria

tilkka öljyä

Suikaloi kaali kulhoon ja raasta sen sekaan kuoritut porkkanat. Voit myös vedellä juustohöylällä porkkanasta lastuja tai kiekkoja, kuten minä yleensä teen. Mausta salaatti vielä suolalla, sokerilla, valkoviinietikalla ja öljyllä. Sekoita kunnolla ja jätä maustumaan kannelliseen astiaan. Ravista välillä.

     

Sinappi-ranskankerma

1 prk ranskankermaa

1 rkl sinappia

ripaus mustapippuria

Kumoa ranskankerma kulhoon ja sekoita siihen sinappi. Mausta  mustapippurilla. Tarjoa paahdettu perunasalaatti makkaroiden, marinoidun kaalisalaatin ja sinappi-ranskankerman kanssa. Aiotko kokeilla tätä ohjetta? :)