KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / KITCHEN AID

Kesäkurpitsa ei varsinaisesti kuulu suosikkeihini, vaikka se on oleellinen ainesosa suosikkirisotossani. Kesäkurpitsapasta on kuitenkin pyörinyt TO DO -listallani jo pitkään. Vihdoin virittelin sorvin keittiööni ja kokeilin sitä. Voin kertoa, että ei ollut vaikeaa eikä vienyt aikaa kuin hetken. Kuvissa näkyvän yksisarvislettupannun sain Tefalilta, sen perään kysellään aina sen vilahtaessa. Se on ohutpohjainen ja kevyt eli sopi loistavasti kasvispastan kypsentämiseen. Sitten itse reseptiin!

     

Helppo kesäkurpitsapasta (kahdelle)

iso kesäkurpitsa

oliiviöljyä

chiliöljyä

voimakasta juustoraastetta (esim. parmesan)

Tämä on enemmänkin ohje kesäkurpitsapastan tekemiseen kuin sen maustamiseen, mutta tämä kuulemma toimii erilaisten pastakastikkeiden kanssa kivasti. Minä testasin pelkistettyä versiota, sillä pasta on yleensä parasta, kun sen ainesosat pitää minimissä.

moumou kesäkurpitsapasta

Pese kesäkurpitsa, leikkaa sen päädyt tasaisiksi ja sorvaa siitä pastaa. Jos et omista touhuun sopivaa laitetta, juustohöylällä saa tehtyä hauskoja lastuja tai raastinraudan isoilla terillä voi myös raastaa pastaa. Paista raa’at kesäkurpitsasuikerot oliiviöljyssä miedolla lämmöllä paistinpannulla niin, että koostumuksesta tulee hieman pehmeämpää. Kääntele välillä. Minulla tähän meni noin neljä minuuttia. Jaa pasta lautasille ja lorauta päälle reilusti chiliöljyä. Ripottele juusto annoksen päälle ja nauti.

Pastani sorvasin Kitchen Aidilta saamallani monitoimikoneella ja sen näppärällä lisäosalla. Koneen tarkka malli on ARTISAN 5KSM175PS. Tuo laitteen etuosaan kiinnitettävä sorvi ei tule mukana, mutta tähän voi ostaa sen lisäksi mm. erilaisia kulhoja ja muita lisäosia. Tästä laitteesta olen haaveillut niin kauan kuin olen asunut omillani, joten voisin sanoa yhden keittiöhaaveen toteutuneen tämän myötä.

Leivomme tällä punaisella paholaisella (olenko ainoa bloggaaja, jolle tuo termi tarkoittaa kodinkonetta eikä punaista käsilaukkua?) pullataikinat pojan kanssa ja itse asiassa aion kokeilla myös omenasipsien paistamista uunissa, sillä tällä voi tehdä erilaisia suikaleita ja spiraaleja todella näppärästi. Pastan voi sorvata yleiskoneen omaan kulhoon, mutta minä tein sen suoraan pannulle, koska määrä oli niin pieni. Yksi kesäkurpitsa sopii pannulle juuri passelisti, se menee kypsyessään vielä hieman kasaankin.

Tämä pasta on juuri sopivaa ruokaa, kun ollaan kaksin kotona eikä tarvitse miettiä, onko chili lapselle tulista, juusto liian voimakasta ja ruoka liian energiaköyhää kasvavalle lapselle. Tähän liittyy itse asiassa tuo otsikkokin, sillä minä en syönyt tätä annosta tällaisenaan.

Tykkään kesäkurpitsapastasta nimenomaan niin, että sitä sekoittaa ns. tavallisen spagetin joukkoon 50/50-suhteella. Pelkiltään se on makuuni jotenkin “liikaa” eikä oikein pidä nälkää poissa. Näiden kuvien jälkeen siis lappasin lautaselle kasvisspagetin lisäksi saman verran normaalia spagettia, kun taas mieheni veteli pelkkää kasvispastaa ja pyöritteli silmiään fuusioannokselleni. No, joskus näinkin päin.

Mistä muista kasviksista tulee hyvää pastaa? Vinkkejä ja varsikin reseptejä saa jakaa! :)