Sana villakangastakki voi tarkoittaa montaa asiaa. Toisille se on takki, jossa on villaa vaikka vain 5%, kun taas joillekin muille se tarkoittaa täysvillaista takkia. Sellaisia on paras metsästää kirppiksiltä, sillä kestävimmät takit taidettiin valmistaa ennen kuin pikamuoti-termi jouduttiin keksimään. Minä olen jotakin näiden takkipersoonien väliltä. Paras ja rakkain villakangastakkini on Ted Bakerin klassikkotakki, jonka hankkimista vatvoin ja viivyttelin. Arvaatko miksi?

  

Takki on KALLIS. Lopulta ostin takin lukuisten sovittelureissujen jälkeen muutama vuosi sitten muistaakseni Tampereen Stockalta kaiken maailman asiakasedut ja kupongit apunani ja silti hinta kirpaisi kassalla. Tämän materiaali on 75% villaa, 20% polyamidia ja 5% kashmiria. Siltä takki myös tuntuu, se on oikeasti unelmanpehmeä. Pinta on pysynyt käytössä moitteettomana. Keinokuitu on luullakseni mukana tuomassa kestävyyttä kankaaseen.

Takki on tämän viikon 20% alessa muiden talvitakkien lailla, mutta jo hinnan kurkkaaminen* kirpaisee silti. Tunnustankin näin julkisesti, että etsin tätä takkia käytettynä beigessä/vaaleanruskeassa värissä kissojen ja koirien kanssa. Takki on siitä outo, että sen nimi vaihtuu vuosittain, mutta en ole varma, muuttuuko yksikään yksityiskohta. Mikä lie siinäkin ideana.

Tykkään erityisesti takin monikäyttöisestä kauluksesta, jonka saa joko isoksi ja näyttäväksi lämpimämmällä ilmalla tai pakkasella ja viimalla korkealle ylös asti kiinni suojaamaan kaulaa. Kaivelin nämä vanhat asukuvat demonstroimaan asiaa. Samalla tuli huomattua, miten takki taipuu moneen tyylin. Se huolii kaverikseen niin turkoosit hiukset ja rönttäpipon kuin lenkkarit ja tupsulakinkin.

Joka tapauksessa piti kysyä, osaisiko joku vinkata, mistä tämän voisi löytää käytettynä? Erästä tiettyä kirppissovellusta vilkuilen päivittäin, mutta muutkin paikat on tarkoitus koluta läpi! :)

*kaupallinen linkki, hattu saatu KN Collection