Yleensä, kun jokin muotijuttu omasta lapsuudesta nousee uudelleen ajankohtaiseksi, siitä on kulunut liian lyhyt aika ja muotiin suhtautuu varauksella. Minulle kävi niin flanellipaitojen kohdalla, mutta myös läskipohjakengät kauhistuttivat. Tällä hetkellä muoti elää sitä vaihdetta, jolloin edelliskerralla minä oli ala- ja yläasteen välillä. Kutosluokan loppu on nyt hyvin ajankohtainen, mutta selkeästi 2000-luvun alku alkaa hengittää niskaan.

Tämä kaikki tuli mieleeni viime torstaina, sillä Hangossa neitsytmatkalleen pääsi erän nuoruudestani tai oikeastaan enemmänkin lapsuudestani tuttu vaate. Kutosluokalla minulla oli musta kietaisuhame, jossa oli keltaisia auringonkukkia. Ellokselta saatu kietaisuhame* on vähän kuin paluu lapsuuteen. Vain spagettiolkaiminen toppi puuttuu, mutta uimapuku ajaa saman asian. Tuo hame on nyt myynnissä puoleen hintaan ja kokojakin täydennettiin juuri lisää tarjolle.

Rakastan kesällä tällaisia vaatteita, jotka voi vetäistä uikkarin päälle, kun lähtee jäätelökioskille tai jonnekin rannalta pois. Farkkushortsien ja keveiden mekkojen ohella kietaisuhame menee samaan kategoriaan. Helppo ja hauska vaate, jonka mahdollinen comeback ei harmita. Lantiohousuja odotan kauhulla, toivottavasti niitä ei ala näkyä katukuvassa. Tämä alin kuva on muuten se, jota ottaessa ampiaisepisodi tapahtui! :D

(*kaupallinen linkki, uimapuku saatu Changelta)