Glittermeikki voisi olla hyvä tapa taltuttaa maanatai, jos kehtaisin ilmestyä töihin tällaisena. En muuten todellakaan kehtaa. Iloitsen vain siitä, että ylipäätään pääsen tänään töihin, sillä pojat lomailevat ja vaikka lapsi olisikin kipeä, minun ei tarvitsisi jäädä kotiin hoitamaan pientä potilasta.

Maanantai saattaa tökkiä, sillä viikonlopun rennosta olotilasta voi olla ärsyttävä siirtyä asiallisen ja tehokkaaseen työolotilaan. Tuota ärsytystä voi kuitenkin laimentaa muutamalla niksillä, joita kannattaa kokeilla, jos ne ovat omalla kohdalla mahdollisia. Jollekin voi sopia suunnitelmiin jopa se glittermeikki.

  1. Tee sunnuntai-iltana aamiainen valmiiksi ja lataa kahvinkeitin. Tätä ei enää tänään ehdi kokeilla, mutta ehkä ensi viikolla? On nimittäin paljon kivempi herätä uuteen päivään, kun ei tarvitse tuijottaa jääkaappia kymmentä minuuttia sillä välin, kun aivosolut vasta yrittävät herätä.
  2. Sovi lounastreffit ystävän kanssa. Vaikka lounastauko olisi lyhyt ja ystävä töissä samassa työpaikassa kanssasi, lyhyt hetki yhdessä saa onnellisuushormonit hyrräämään. Parasta olisi, jos saisit oman kultasi kanssa sovittua lounastapaamisen. Vähän kuin treffit keskellä päivää!

3. Mene töihin ajoissa. Venyvä ja vanuva maanantai ei tunnu kestävän ikuisuuksia, jos töihin menee ja sieltä lähtee ajoissa. Me, joiden työaika on vähän liukuva, voimme hyödyntää tuota ominaisuutta. Minä olen esimerkiksi tehokkain heti aamusta, joten painun toimistolle aikaisin ja usein siinä vaiheessa, kun muut tulevat töihin, olen jo urakoinut puolet päivän töistäni.

Ja hei, vaikka työaika ei olisikaan liukuva, mitäpä, jos et juoksisikaan paniikissa bussiin, vaan lähtisit jo edellisellä niin, ettet olisi viimeinen, joka saapuu töihin? Se “voi hitto, kaikki muut on täällä jo” -fiilis nimittäin luo kökön tunnelman työpäivän ylle.

4. Kuuntele hyvää musiikkia. Kaikilla työpaikoilla ei voi töissä kuunnella musiikkia, mutta työmatkalla ainakin voi. Huomasin itse, että ahdistavan kirjan kuuntelu vaikutti myös työvireeseeni, joten vaihdoin Margaret Atwoodin Orjattaresi-romaanin Antti Tuiskun uuden levyn kuunteluun ja kas – kävelin töihin ihan eri fiiliksellä. Kaikelle on oma aikansa.

5. Valitse maali ja laske päiviä siihen. Jos työt vaan tökkivät, siirrä katseesi tulevaan. Joululoma, kylpyläreissu tai vaikka viikonlopun messut virkistävät jo ajatuksena, kun ne pulpahtavat mieleen kesken työpäivän. Jos haluat oikein fiilistellä, väsää aamukampa kivasta tapahtumasta, jota odotat. Kyllä, puhun sinusta, Päiväkummun joogaviikonloppu!

IHANAA MAANANTAITA! :) 

(mobile saatu pojalle Fabelabilta)