Olen kokeillut monenlaisia kotona käytettäviä geelilakkoja. Sellaisia, joita riittää yksi tai kaksi kerrosta ja sellaisia, joiden mukana on erityinen alus- ja/tai päällyslakka. Minun, joka pesen käteni sata kertaa päivässä, kynsistä lakkaukset kuluvat pois yhtä nopeasti kuin normaalitkin kynsilakat. Oli kyseessä kuinka kallis brändi tahansa, lupaukset kestävästä kotilakkauksesta särkyvät aina. Vaan vähänpä tiesin, sillä on olemassa merkki, jonka ihan tavallinen kynsilakka on aivan älyttömän hyvä.

Olen äiti, jonka pää vuotaa suunnilleen molemmista korvista, joten eräiden päivä unien aikana lakkasin sormenkynteni kerroksella Treat Collection -kynsilakkaa, joka tuli minulle brändin edustajan kautta blogitestiin muutaman muun sarjan tuotteen kanssa, joista yhdestä kerron vielä myöhemmin tässä postauksessa. Koska poika nukkui pitkään, ehdin värikerroksen kuivuttua lakata myös päällyslakalla kerroksen. Katselin sitten kynsiäni ikkunan edessä vain huomatakseni, että pinkki lakka peitti ihan kivasti, mutta vaati selkeästi toista kerrosta. Ja minä kun olin kärsimättömänä jo sutinut päälilakkakerroksen.

No, olen “vähän sinne päin” -tyyppiä, joten sivelin sitten päälilakan päälle vielä kerroksen värilakkaa. Lopputulos on oli kaunis ja kiiltävä eikä siitä olisi arvannut, että lakkakerrokset oli tehty vähän luovasti. Mutta tiedättekö, mikä oli parasta? Nuo lakkaukset kestivät minulla hyvinä melkein kokonaisen viikon ajan. Siis minulla, jolla niin sanotut “geelilakkaukset” eivät kestä kauniina edes kahta päivää ja normaali lakkaus rapisee jo parhaimmillaan lakkauspäivän iltana kynsieni kärjistä.

Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki! Kun tuli aika poistaa pinkki lakkaus, testasin saman sarjan soijapohjaista kynsilakanpoistoainetta. Sen luvattiin poistavan yhdellä vanulapulla lakat siististi kymmenestä kynnestä. Olen usein kironnut punaisia kynsilakkauksia puhdistaessani, kuinka punainen lakka leviää kynsinauhoihin poistovaiheessa ja vanulappuja tuntuu kuluvan turhan paljon. Tällä aineella sain molemmat kädet puhdistettua yhdellä(!) vanulapulla. Kynnet jäivät puhtaiksi, samoin iho niiden ympärillä ja kuivat kynsinauhat. Lisäksi poistoaineen öljyt jäivät hoitamaan kynsiäni seuraavaan käsienpesuun asti.

Ainoa miinus Treat Collectionin kynsilakanpoistoaineessa taitaakin olla se, ettei sillä muiden lakanpoistoaineiden tapaan ehkä voi pyyhkiä kynsiä puhtaiksi ennen lakkausta, sillä en tiedä, tarttuuko lakka tasaisesti öljyiseen kynteen. En ole kokeillut, mutta en kyllä usko. Korjatkaa, jos olen väärässä. Tähän merkkiin olisi pitänyt tutustua jo aikoja sitten, sillä en kaipaa kynsilakkalaatikkooni enää huonoja tuotteita. Kiitos blogitestituotteista Treat Collection. Saitte minusta uskollisen kanta-asiakkaan! :)