Pakko myöntää, että kaikki suosikkiruokani, joita itse kokkailen, ovat tapauksia, joita käsitellään vain sellaisinaan eikä osana kokonaisuutta. Ruokalajista saattaa puuttua kokonaan proteiini, tämä taitaa olla se yleisin tapaus. Kuittaan asian tankkaamalla protkua aamiaisella, iltapalalla ja päivällisellä, jos lounaani sattuu olemaan proteiiniköyhä. Tämä ei tietenkään ole mitenkään se järkevin toimintatapa, joten jatkossa pyrin ajattelemaan ruokiani tarkemmin.

Tämän ajatusleikin lopputuloksena päädyin ostamaan linssejä. Mielikuvani linsseistä oli aika negatiivinen. Niiden liottamiseen menisi päivä, maustaminen olisi vaikeaa ja kun ruoan olisi syönyt, kärsisi seuraavan vuorokauden ajan ilmavaivoista. Nyt ehkä ymmärrätte, miksi olen kiertänyt linssit kaukaa. Ystäväni Veera kuitenkin vakuutti, ettei linsseissä ole mitään pelättävää ja vinkkasi vielä hyvän reseptinkin, jonka avulla linsseihin voisin tutustua. Toki muuntelin ohjetta hieman makuuni sopivaksi, joten kirjoitan alle oman versioni.

Helppo linssikeitto

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl punaista currytahnaa

kasvisliemifondi

1 tlk tomaattimurskaa (valkosipuli)

1 tlk vettä

1 prk punaisia linssejä (n. 300 g)

1 tlk kookosmaitoa

Lisää kuuman kattilan pohjalle öljyä, currytahna, puolitetut valkosipulit ja lohkottu sipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten kattilaan tomaattimurska, vesi, fondi ja linssit. Keitä kannen alla, kunnes linssit ovat kypsiä. Kypsymiseen meni aikaa 15 minuuttia. Lisää keiton joukkoon kookosmaito. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna vielä kiehahtaa.

Linssikeitto oli helppo valmistaa. Kypsymisajan tarkistelin tosin muutamastakin paikasta, sillä minulla ei ollut hajuakaan, millainen on kypsä linssi. Keiton maku oli yllättävän kirpeä, ranskakerma tasapainotti sitä kivasti. Ostin makuvaihtoehdoista suosikkini eli “chili & paprika”. Tähän olisi kyllä sopinut maustamatonkin ranskankerma kivasti!

Mikä on teidän suosikkireseptinne, jossa käytetään linssejä? Ilmiantakaa parhaat! :)