Miten kuvailisit Instagram-kelpoista kotia? Vaalea lattia, vaaleat huonekalut ja vaaleat tekstiilit. Korkeakiiltoa, läpinäkyvyyttä ja ilmavuutta. Valoisa ja vaalea miellyttää silmää ja näyttää valokuvissa kutsuvalta, mutta tällaisista kodeista puuttuu jokin, mikä houkuttaisi minua. Tahtoisin valokuvata tuollaisessa tilassa, mutta en missään nimessä asua. Kaipaan kodikkuutta ympärilleni ja siksi omankin kotini valkoiset kohdat ärsyttävät. Koetan häivyttää niitä koriste-esineillä, tyynyillä ja torkkupeitoilla. En vaan välitä sellaisesta. Tämän asun taustaksi raivasin valkoisen kuvausympäristön tahallisesti, mutta heti kuvien oton jälkeen siirsin pöydän paikalleen ja palautin ikkunalaudalle tutut tavarat.

   

Vaikka valkoinen sisustus ei tunnu omalta, tästä hyvin vaaleasta asusta sen sijaan välitän paljonkin. Varsinkin uudesta vaaleasta villatakista*, joka on pituudeltaan lähes maahan asti. Se oli todella kallis, mutta alennusosastolla hinta oli puolitettu ja ostopäivänä ostoksista sai vielä ylimääräisen alennuksen, joten tilasin neuleen sovitettavaksi. Se jäi omistukseeni, sillä lämmin villaneule ja Suomen talvi ovat luotuja toisilleen. Kuvitelkaapa, miten täydelliset valkoiset Timberlandin klassikkokengät olisivat tähän asuun.

neuletakki – Odd Molly

farkut – H&M

t-paita – H&M

Haaveilen jo lomasta Lapissa. Kevättalvella olisi tarkoitus ajella tai junailla Rovaniemelle ja sieltä sitten jonnekin lomakohteeseen. Pääasia, että osa porukasta pääsee hiihtämään ja osa lautailemaan. Tuli vaan mieleen, kun tämä neuleeni on kuin tehty eteeriseen löhöilyyn isossa mökissä. Harmi vaan, että näissä lomamielikuvissani ei ole taaperoa läikyttämässä valkoiselle neuleelle mustikkakeittoa tai pureskelemassa minua sormesta. Ehkä se on neule, joka katoaa haavekuvistani eikä taapero. Tai katsotaan, tulevatko ne toimeen keskenään lomareissulla ja ennen sitä.

Niin se kai menee, että se, mikä ärsyttää toisaalla, voikin ihastuttaa toisaalla. Nappaako tämä niin sanottu “all white everything” pukeutumisessa tai sisustuksessa teihin? :)

(*kaupallinen linkki, maljakko saatu Iittalalta)