Voi, kunpa tietäisitte, mitä pääni sisällä tapahtuu. Vastaantulijat näkevät märillä kaduilla kulkevan tytön, joka pimeässä kävelee kohti määränpäätään. Tytön silmillä on kuvitteelliset vaaleanpunaiset lasit, jotka muuttavat mustan maan lumikinoksiksi. Ulkotakkini on ehkä musta, mutta sen alla oleva jouluneule toistaa uskollisesti joulun värejä.

Taustalla soi jokin englanninkielinen joululaulu, jota Michael Bublé vuodesta toiseen hymisee. Uskon vahvasti, että valkoinen joulu on saavutettavissa, vaikka tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että elämme mustassa aukossa, jonne yksinäinen valonsäde eksyy päivittäin muutamaksi tunniksi. Ainakin pääni sisällä joulu on valkoinen, jos ei muuten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jouluvalot, joita kutsun miehen aikana kausivaloiksi, on aseteltu olohuoneen ikkunalaudalle jo muutama viikko sitten. Jouluteehaudukepurkki on avattu ja koemaistettu. Omenan ja kanelin maut liittyvät jouluun niin vahvasti, ettei hymyä voi estää. Glögiä en ole vielä tänä vuonna juonut sellaisenaan, vaikka sekoitinkin sitä yhtenä iltana Fresitaan. Joululaatikko on haettu varastosta ja sieltä löytynyt jouluseppele ripustettu seinälle. Joulukorttikuvausten jälkeen se siirretään ulko-oveen. Punaiset sisustustyynyt on aseteltu nojatuoliin. Kännykkään on ostettu joulukuoret ja niitä on soviteltukin jo pari kertaa. ETOOTOSISSAS-reaktio on tämän pörröisen pukin kanssa taattu.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAmoumou-jouluneuleOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen silloin tällöin löytänyt kirjoneuleen, joka tuo mieleen joulun, mutta täksi jouluksi tilasin ensimmäistä kertaa ikinä puhdasverisen jouluneuleen. “Sleigh my name, sleigh my name.” Tämä jouluneule on jo loppuunmyyty Asoksella, mutta toista vaihtoehtoa*, jota myös harkitsin, on vielä myynnissä. Ne kumpainenkin vetosivat 90-luvulla kulta-aikaansa eläneeseen bloggaajaan , mutta lopulta Destiny’s Child voitti Spice Girlsin. Tosi elämässä kyllä Spaissarit olivat elämässäni ykkössijalla ala-asteen loppupuolella. Minä en vain ihaillut Mel B:tä, vaan minä olin Mel B. Jos tiedätte, mitä tarkoitan. Tunnustakaa, jos teilläkin oli oma tyttöporukka, joissa jokainen esitti suosikkimaustetyttöään! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*kaupallinen linkki