Tilasin itselleni netistä vauvanruokakeittokirjan. Sen sisältö on asiapitoinen, mutta kaipaan kuvia. Jotenkin kuvat värikkäistä kasviksista, hedelmistä ja marjoista konkretisoisivat sen, miten tärkeää on varmistaa, että lapsi syö hyvin ja monipuolisesti. Värit kertovat siitä, että ruoka sisältää hyviä aineita. Välillä kaupassa pääni lyö aivan tyhjää värikkäillä hedelmä- ja vihanneshyllyillä enkä vaan keksi, mitä nakkaisin ostoskoriin bataatin seuraksi. Lasten valmisruokahyllyltä on hyviä kurkkia silloin neuvoa. Siellä muistin, että poikahan tykkää parsakaalista, mutta pelkän parsakaalisoseen sijaan kokeilinkin aivan uudenlaista sosetta. Tässä teille soseinspiraatiota ja vieläpä niiden värikkäiden kuvien kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tadaa! Parsakaalisose ja muussattua avokado sopivat mukavasti yhteen. Avokadon kanssa on hyvä muistaa, että hedelmän kivi estää hedelmän tummumisen. Ylijäänyt sose säilyy kiven kanssa vihreänä. Minä tosin keksin, että tuo mössö maistuu superhyvältä paahdetun ruisleivän päällä ja päätin suosiolla väsäillä iltaruualle uudet mössöt. Parsakaalia keittelin sen verran ison määrän, että pakastin loput jääpalamuotissa. Siirrän jäätyneet palat pieneen rasiaan myöhemmin tänään, mutta koska päätin päivittää blogiani jatkossa enemmän reaaliajassa, en malttanut odottaa parsakaalijääpaloja täynnä olevan pakasterasian kuvaamista. Pahoittelut! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ai niin, ne soseen tiedot vielä! Hyvä sekoitussuhde oli puolikas avokado ja kaksi kukkurallista ruokalusikallista parsakaalisosetta. Siitä riittää meillä kahteen ruokailukertaan. Avokadoa syötän pojalle sen sisältämän rasvan, kaliumin ja vitamiinien (A, B, K) vuoksi, parsakaalia taas on tarjolla, jotta vauva saa C-vitamiinia, rautaa sekä tietysti kuitua – ja koska meidän pieni Nööperi rakastaa sen makua! Parsakaali ja kukkakaali ovat pojan lemppareita bataatin ohella. Mitkä soseet teillä maistuvat parhaiten? Lisää sosemiksailuvinkkejäkin otetaan vastaan! 🙂