Hain apteekista uuden pullon D-vitamiinitippoja. Lähdin etsimään tippoja suihkemuodossa, mutta tajusin, ettei niitä myydä apteekissa. Valitsin siis kokeiluun tutun, mutta tässä tilanteessa uuden merkin. Nyt on muutama päivä annettu tippoja vauvalle eikä mitään sivuvaikutuksia ole havaittu. Taisi pojan masu vaan vaatia totuttelua näihin öljypohjaisiin tippoihin. Jekovitit, joissa D-vitamiini on ns. väärässä muodossa (D2, vaikka pitäisi olla D3), menivät pojalle hyvin alas. Niistä vaan ei saa kuulemma yhtä hyvin vitamiineja kuin samasta määrästä oikeanlaisia tippoja. Samoin D3-suihke, josta siitäkin kirjoittelin jo aikaisemmin D-vitamiinipohdintojeni ohessa, on toiminut meillä arjessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pojan lisäksi myös äidin olisi hyvä tsekkailla ruokavaliotaan ja varsinkin sitä, että eri vitamiinivarastot tulisi täytettyä. Huomaan välillä syöväni todella yksipuolisesti. Salaattipohja on aina samanlainen ja hedelmistä sekä vihanneksista tulee valittua joka kerta samaa väriä. Hyvä neuvo, jonka jostakin luin, on koettaa haalia lautaselle kaikkia mahdollisia värejä aina violetista punakaalista vihreään paprikaan, jotta ruokavalio olisi monipuolinen. Ja puoli kiloa päivässähän näitä herkkuja pitäisi napostella. Siis vähintään! Koska ruoka-ajat eivät ole nykyään säännölliset, ajattelin pilkkoa tarjolle porkkanaa ja kukkakaalia niin, että leikkien yhteydessä voin hiljalleen tankata itseeni energiaa ja niitä vitamiineja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos muuten mietitte tuota haarukkaa kuvassa, sille löytyy outo, mutta looginen selitys vähän vanhemmasta postauksestani. Mutta hei… Voitaisiinkohan kofeiini julistaa tarpeelliseksi vitamiiniksi, niin pääsisi vähän helpommalla tämän muistamisen ja tsemppaamisen kanssa? Pliis? 😀