Tyttöhömppää vol. 1
Minulta pyydettiin apua projektiin nimeltä naisellistuminen. Entäs jos ei ole lukenut pienestä pitäen naistenlehtiä? Entä jos ei ole jo ala-asteella treenaillut salaa meikkaamista? Entä jos homma ei vaan suju luonnostaan tai siihen ei ole ollut aiemmin kipinää? Entä jos ei ole aikaa etsiä tietoa eri lähteistä, vaan tahtoo tietää naiseuden perusteet heti ja nyt?
Kokosin pienen aloitusoppaan niille, jotka tahtoisivat olla naisellisempia. Minun mielessäni naiseuteen kuuluu hömppä, meikkaaminen, pukeutuminen ja kaikki ihana. Koska juuri niistä kyseltiin neuvoa, niihin myös keskitytään. Sellainen pyyntö vaan, että koettakaa lukea tämä niin, että ne, jotka eivät rasti jokaista kohtaa eivät ole minusta epänaisellisia. Tämän postaussarjan tarkoitus on auttaa alkuun naisellisempaan elämäntyyliin pyrkiviä, ei väittää, että naisellinen voi olla vain korkokengissä, huulipunassa ja kiharat päässä. Mitään varsinaisia tuotesuosituksia en näissä postauksissa anna, niitä löytyy blogista kategorioittain jo satoja.;)
Itse aloittaisin naisellistumisohjeistamisen ihonhoidosta. Iho on kuitenkin ihmisen suurin elin ja se on syytä pitää kunnossa, jotta se pysyy kauniina ja terveenä. Ennen maalaamistakin on tarkistettava, että taideteokselle on olemassa hyvä pohja, johon sitä voi lähteä luomaan. Tehokkain ulkoinen ihonhoitomuoto on sen rasvaaminen. Vartalo kannattaa rasvata aina suihkun jälkeen ja jos iho tuntuu kuivalta, useamminkin. Kuivalle iholle tarvitaan paksumpi vartalovoide, normaalille riittää ohuempi. Ja kokeilemalla selviää, mistä oma iho tykkää. Ne naistenlehtien välissä tulevat voidenäytteet ovat ihan käteviä, niistä kun voi löytää vaikkapa uuden luottotuotteensa.
Käsiä kannattaa rasvata useasti eli käsirasva käsilaukussa on ihan hyvä idea. Jalat rasvataan yleensä samalla kuin vartalokin, mutta jos sattuu omistamaan erityisen kuivat jalkapohjat, voi niille hankkia paksumman voiteen ja rasvata ne sekä aamulla että illalla. Myös jalkahoidot auttavat jalkojen pitämisessä kauniina. Sama juttu tietysti käsien kanssa. Parasta on tarkkailla itse, milloin kädet ja jalat kaipaavat erityishuomiota.
Lisäksi kannattaa muistaa, että ihon kuntoon vaikuttaa myös kaikki, mitä syö eli esimerkiksi tämän postauksen lukemisesta ei ainakaan ole haittaa. Lisäksi se ärsytykseen asti hoettu mantra riittävästä vedenjuonnista on totta. Eli vettä pitää juoda se 1,5-2 litraa päivässä, muuten iho voi huonosti.
Ihonhodon yhteydessä voisin mainita myös sheivaamisen eli karvanpoiston. Tästä aiheesta on ihan muutama postaus tullut naputeltua (viimeisin taitaa olla tämä yleisopas karvanpoistoon), mutta lyhyesti sanottuna ainakin kainalot olisi kiva sheivata. Ellei ulkonäön vuoksi, niin edes siksi, että karvakainalot hikoilevat siistittyjä enemmän ja pahanhajuisemmin. Kesällä myös sääret ja tarpeen mukaan muita paikkoja. Häiritsevät viikset voi vahata pois ja rantakaudella bikinirajasta on hyvä huolehtia. Kulmakarvoihin ajattelin ensin tarttua vasta kasvo-osuudessa, mutta ehkä ne sopivat tähän kohtaan paremmin. Ihan oman karvankasvun mukaan kulmat pidetään siisteinä nyppimällä hajakarvat pinseteillä. Ennen ensimmäistä nyppimiskertaa on hyvä käydä nypityttämässä kulmat ammattilaisella, koska hän osaa katsoa, millaiset kulmat kellekin sopivat ja neuvoa, mistä nyppiä ja kuinka paljon.
Kun iho on kunnossa, on aika siirtyä hiuksiin. Hiusjutuista on paha kertoa yksityiskohtaisia juttuja, koska ihmisten päänahat ja hiuslaadut ovat kovin erilaisia. Oman hiustyypin ja päänahan kunnon voi selvittää kätevästi vaikkapa kampaajareissulla. Hyvä yleisneuvo on kuitenkin harjata hiukset läpi joka aamu. Sopivan harjan löytää kokeilemalla, minulla on käytössäni luonnonharjasharja. Sillä aukeavat takut näppärästi ja hiusten pinta säilyy kiiltävänä. Harjaamisen lisäksi (pidempien) hiusten latvoja kannattaa käydä tasaamassa kampaajalla, jotta hiuksista ei tule hamppuista takkupesäkettä. Laiskana ihmisenä tasautan latvani parin kuukauden välein, mutta jälleen kerran on hieman ihmisestä kiinni, miten helposti/nopeasti latvat menevät huonoiksi.
Hiuksia pesemällä voi saada aikaan joko paljon hyvää tai pahaa. Hyvässä tapauksessa hiusten kosteustasapaino pysyy hyvänä, hiukset kiiltävinä ja päänahka kunnossa. Huonossa tapauksessa hiukset katkeilevat, niiden väri haalistuu ja ne takkuuntuvat. Hiustenhoitotuotteet kannattaa siis valita tarkkaan omille hiuksille sopiviksi. Tärkeimpiä ovat shampoo (joka vaahdotetaan päänahkaan ja annetaan sen valua huuhdeltaessa latvoihin) sekä hoitoaine (joka levitetään latvoihin pyyhekuiviin hiuksiin ja jonka annetaan vaikuttaa hetki ennen huuhtelua). Lisäksi on hiusnaamioita, -öljyjä ja tehohoitoja, joilla voi kaunistaa hiusta entisestään. Suihkun jälkeen hiukset kannattaa huuhdella kylmällä vedellä, jotta hiussuomut sulkeutuvat ja päänahan verenkierto tehostuu. Märkiä hiuksia ei harjata, sillä märkä hius venyy ja rikkoutuu hyvin helposti. Samoin kuin ihon, myös hiusten kuntoon voi vaikuttaa ruokavaliolla.
Hiustenlaitto ja kampausten tekeminen ovat sellaisia asioita, joihin ainakin itse voisin panostaa enemmän. Lyhyiden hiusten kanssa en osaa auttaa sitten yhtään, mutta pitkien hiusten kanssahan kampausvaihtoehdot ovat aikalailla auki tai kiinni. Aukinaisia hiuksia voi muunnella vaihtamalla jakauksen paikkaa tai kihartamalla hiukset. Kampauksista helpoimmat ovat varmaankin se perusponnari ja kaikenlaiset nutturat. Helpoin nuttura syntyy vetämällä hiukset puoliksi ponnarin läpi ja huolittelemalla latvat. Nutturan/ponnarin paikkaa vaihtelemalla kampauksen fiiliskin muuttuu.
Tuo viimeinen kuva taitaa symboloida sitä, että vaikka me kaikki vanhenemme, jokainen voi itse vaikuttaa siihen, kuinka tyylikkäästi sen tekee. Seuraavassa osassa käsitellään kasvojenhoito, meikkaus sekä kynsienhoito, joten pysykäähän kanavalla!:)
Daniela
Ihonhoidossa itelleni suurin apu oli siitä, kun aikanaan kävin ammattilaisella selvittämässä ihotyyppini ja sen vaatimat hoitotoimenpiteet –> helpompi hankkia oikeat tuotteet (ei hutiostoja, rahanmenetystä tai fiilistä siitä, ettei “mikään tuote tehoo mun ihoon!”). Pari-kolme kertaa vuodessa on myös ihan kiva käydä kauneushoitolassa hemmottelemassa hipiää..:)
MouMou
Se auttaa kyllä paljon ja lopultakin kosmetologikäyntiin satsaus kyllä palkitsee ja ns. maksaa itsensä takaisin.:)
Tiia
Tosi ihana postaus :)
MouMou
Kiitos! Kyllä tähän upposi aikaakin, vaikka piti tehdä van pintaraapaisu noista aiheista.:)
Bisquits
Tämä on minusta oikein mainio aihe postaussarjaksi! Monesti (ainakin suomalaiset) naiset valittavat, etteivät he osaa olla naisellisia tms vaikka haluaisivat. Siihen ei oikeasti tarvita kovin paljoa: jo kevyellä meikillä ja kivalla kampauksella / värillä saa ihmeitä aikaan. Kaikki tuohan on lisäksi hirveän mukavaa. :-D
MouMou
Ihan samaa mieltä. Jo pienellä vaivalla saa paljon aikaan.:)
laura
Mie tarvisin kyllä jonkun naisellisuuspiikin, kun hiuksia en ole harjannut puoleentoista viikkoon, vaan ainoastaan pessyt ja laittanu sotkunutturalle :D Mutta oonki ollu kipee niin se on ihan ok!
(Okei, oikeasti tarvitsisin keinon selvittää tämän takkutukan…)
MouMou
Kipeänä tuo sallittakoon, muuten antaisin kyytiä!:D<3
Siilikissa
Jotenkin pisti silmään tuo tekstin alku, eli ajatus siitä, että naisellisuus/naisellistuminen olisi pääasiassa sitä “ihanaa” ja “hömppää”. Eikö naisellisuus enemmänkin ole ylpeyttä omasta sukupuolestaan ja halua kulkea rinta rottingilla ja pää pystyssä, ylpeänä siitä että on nainen? Toki ilmenemismuotona on se, että haluaa erottua vastakkaisesta sukupuolesta nimenomaan niillä omalle sukupuolelle ominaisilla piirteillä (meikkaaminen, pukeutuminen, yms., mutta pelkästään ulkoiseksi asiaksi en naisellisuutta laskisi.
Eikä tämä ollut mitään kuittailua, kunhan tuli ekana mieleen. :)
MouMou
Lähinnä siihen viittasin, kun pyyntö tällaiseen postaukseen käsitteli naisellisemmaksi tuloa ulkonäön suhteen. Näitä on aina paha koettaa selittää.:)
Lotta
En oikein osaa päättää onko tuo päät tikunnokassa-kuva hieno vai pelottava. Tulee väkisinkin mieleen kirja nimeltään Heart of Darkness. Vaikka ei ole lukenut, ei ole vaikea kuvitella mitä siinä on noihin liityen. Anteeksi.
Mutta muuten kiva postaus. Taidan vain olla jo vähän yli-ikäinen ja ylinaisellinen kuuluakseni kohderyhmään :)
MouMou
Tun kuvasarjan kuvista osa oli aika hyytäviä eli en ihmettele.:)
Mutta hei, miten voi olla ylinaisellinen? Kerro!<3
Lotta
Meinaan lähinnä kohderyhmään verrattuna. En enää kauheesti kaipaa vinkkejä tullakseni naiselliseksi ;)
MouMou
Aah, onnittelut sitten. Mulle tulee viläkin mekossa fiilis, että olen liian äijä helmoihin. Tännekin siis tarvittaisiin naisellisuutta lisää.:)
Saara
Kai mussakin asuu nainen jossain tämän ruumiin sisuksissa, koska tämmöisiä ihanan kevyitä naiseus-blogi-ohje-kirjoituksia on ihana lukea :) Ja nimenomaan näin, ettei teksti tursua moittimisia tai piilovittuilua vähemmän naisellisille.
Seuraavaa osaa ootellessa!
MouMou
Kiva kuulla!:) Eipä täältä olisi juuri varaa huudellakaan, kun nuoruus tuli vietettyä lökähousuissa ja siilitukassa…
JMP
Kuvasarja oli ihan paras! Tykkään juuri tuollaisista vähän creepyistä kuvista, heh :D
MouMou
Mäkin jollain hassulla tavalla. Nää vaan paranee toisessa osassa.;)
Emmi
Tuo että hiuksia ei saisi märkänä harjata pätee kyllä vain suoriin hiuksiin, koska nätit luonnonkiharat vaativat sen että ne harjataan hoitoaineen/muotoilutuotteen kanssa märkänä, puristellaan ja jätetään kuivumaan ja nimeomaan EI MISSÄÄN NIMESSÄ harjata kuivina, koska se hajottaa kiharan ja tekee hiuksesta hamppuisen ja ruman :) Eri asia tietty jos hiuksensa haluaa suoristaa.
MouMou
Oho, tuota en ollut kuullut ikinä!:O (Tosin asiaan saattaa vaikuttaa se, jos itsellä on eri hiuslaatu, niin sitä varmaan lukee sen “oman” tiedon vain.)