Minulta pyydettiin apua projektiin nimeltä naisellistuminen. Entäs jos ei ole lukenut pienestä pitäen naistenlehtiä? Entä jos ei ole jo ala-asteella treenaillut salaa meikkaamista? Entä jos homma ei vaan suju luonnostaan tai siihen ei ole ollut aiemmin kipinää? Entä jos ei ole aikaa etsiä tietoa eri lähteistä, vaan tahtoo tietää naiseuden perusteet heti ja nyt?

Kokosin pienen aloitusoppaan niille, jotka tahtoisivat olla naisellisempia. Minun mielessäni naiseuteen kuuluu hömppä, meikkaaminen, pukeutuminen ja kaikki ihana. Koska juuri niistä kyseltiin neuvoa, niihin myös keskitytään. Sellainen pyyntö vaan, että koettakaa lukea tämä niin, että ne, jotka eivät rasti jokaista kohtaa eivät ole minusta epänaisellisia. Tämän postaussarjan tarkoitus on auttaa alkuun naisellisempaan elämäntyyliin pyrkiviä, ei väittää, että naisellinen voi olla vain korkokengissä, huulipunassa ja kiharat päässä. Mitään varsinaisia tuotesuosituksia en näissä postauksissa anna, niitä löytyy blogista kategorioittain jo satoja.;)

Itse aloittaisin naisellistumisohjeistamisen ihonhoidosta. Iho on kuitenkin ihmisen suurin elin ja se on syytä pitää kunnossa, jotta se pysyy kauniina ja terveenä. Ennen maalaamistakin on tarkistettava, että taideteokselle on olemassa hyvä pohja, johon sitä voi lähteä luomaan. Tehokkain ulkoinen ihonhoitomuoto on sen rasvaaminen. Vartalo kannattaa rasvata aina suihkun jälkeen ja jos iho tuntuu kuivalta, useamminkin. Kuivalle iholle tarvitaan paksumpi vartalovoide, normaalille riittää ohuempi. Ja kokeilemalla selviää, mistä oma iho tykkää. Ne naistenlehtien välissä tulevat voidenäytteet ovat ihan käteviä, niistä kun voi löytää vaikkapa uuden luottotuotteensa.

Käsiä kannattaa rasvata useasti eli käsirasva käsilaukussa on ihan hyvä idea. Jalat rasvataan yleensä samalla kuin vartalokin, mutta jos sattuu omistamaan erityisen kuivat jalkapohjat, voi niille hankkia paksumman voiteen ja rasvata ne sekä aamulla että illalla. Myös jalkahoidot auttavat jalkojen pitämisessä kauniina. Sama juttu tietysti käsien kanssa. Parasta on tarkkailla itse, milloin kädet ja jalat kaipaavat erityishuomiota.

Lisäksi kannattaa muistaa, että ihon kuntoon vaikuttaa myös kaikki, mitä syö eli esimerkiksi tämän postauksen lukemisesta ei ainakaan ole haittaa. Lisäksi se ärsytykseen asti hoettu mantra riittävästä vedenjuonnista on totta. Eli vettä pitää juoda se 1,5-2 litraa päivässä, muuten iho voi huonosti.

Ihonhodon yhteydessä voisin mainita myös sheivaamisen eli karvanpoiston. Tästä aiheesta on ihan muutama postaus tullut naputeltua (viimeisin taitaa olla tämä yleisopas karvanpoistoon), mutta lyhyesti sanottuna ainakin kainalot olisi kiva sheivata. Ellei ulkonäön vuoksi, niin edes siksi, että karvakainalot hikoilevat siistittyjä enemmän ja pahanhajuisemmin. Kesällä myös sääret ja tarpeen mukaan muita paikkoja. Häiritsevät viikset voi vahata pois ja rantakaudella bikinirajasta on hyvä huolehtia. Kulmakarvoihin ajattelin ensin tarttua vasta kasvo-osuudessa, mutta ehkä ne sopivat tähän kohtaan paremmin. Ihan oman karvankasvun mukaan kulmat pidetään siisteinä nyppimällä hajakarvat pinseteillä. Ennen ensimmäistä nyppimiskertaa on hyvä käydä nypityttämässä kulmat ammattilaisella, koska hän osaa katsoa, millaiset kulmat kellekin sopivat ja neuvoa, mistä nyppiä ja kuinka paljon.

Kun iho on kunnossa, on aika siirtyä hiuksiin. Hiusjutuista on paha kertoa yksityiskohtaisia juttuja, koska ihmisten päänahat ja hiuslaadut ovat kovin erilaisia. Oman hiustyypin ja päänahan kunnon voi selvittää kätevästi vaikkapa kampaajareissulla. Hyvä yleisneuvo on kuitenkin harjata hiukset läpi joka aamu. Sopivan harjan löytää kokeilemalla, minulla on käytössäni luonnonharjasharja. Sillä aukeavat takut näppärästi ja hiusten pinta säilyy kiiltävänä. Harjaamisen lisäksi (pidempien) hiusten latvoja kannattaa käydä tasaamassa kampaajalla, jotta hiuksista ei tule hamppuista takkupesäkettä. Laiskana ihmisenä tasautan latvani parin kuukauden välein, mutta jälleen kerran on hieman ihmisestä kiinni, miten helposti/nopeasti latvat menevät huonoiksi.

Hiuksia pesemällä voi saada aikaan joko paljon hyvää tai pahaa. Hyvässä tapauksessa hiusten kosteustasapaino pysyy hyvänä, hiukset kiiltävinä ja päänahka kunnossa. Huonossa tapauksessa hiukset katkeilevat, niiden väri haalistuu ja ne takkuuntuvat. Hiustenhoitotuotteet kannattaa siis valita tarkkaan omille hiuksille sopiviksi. Tärkeimpiä ovat shampoo (joka vaahdotetaan päänahkaan ja annetaan sen valua huuhdeltaessa latvoihin) sekä hoitoaine (joka levitetään latvoihin pyyhekuiviin hiuksiin ja jonka annetaan vaikuttaa hetki ennen huuhtelua). Lisäksi on hiusnaamioita, -öljyjä ja tehohoitoja, joilla voi kaunistaa hiusta entisestään. Suihkun jälkeen hiukset kannattaa huuhdella kylmällä vedellä, jotta hiussuomut sulkeutuvat ja päänahan verenkierto tehostuu. Märkiä hiuksia ei harjata, sillä märkä hius venyy ja rikkoutuu hyvin helposti. Samoin kuin ihon, myös hiusten kuntoon voi vaikuttaa ruokavaliolla.

Hiustenlaitto ja kampausten tekeminen ovat sellaisia asioita, joihin ainakin itse voisin panostaa enemmän. Lyhyiden hiusten kanssa en osaa auttaa sitten yhtään, mutta pitkien hiusten kanssahan kampausvaihtoehdot ovat aikalailla auki tai kiinni. Aukinaisia hiuksia voi muunnella vaihtamalla jakauksen paikkaa tai kihartamalla hiukset. Kampauksista helpoimmat ovat varmaankin se perusponnari ja kaikenlaiset nutturat. Helpoin nuttura syntyy vetämällä hiukset puoliksi ponnarin läpi ja huolittelemalla latvat. Nutturan/ponnarin paikkaa vaihtelemalla kampauksen fiiliskin muuttuu.

Tuo viimeinen kuva taitaa symboloida sitä, että vaikka me kaikki vanhenemme, jokainen voi itse vaikuttaa siihen, kuinka tyylikkäästi sen tekee. Seuraavassa osassa käsitellään kasvojenhoito, meikkaus sekä kynsienhoito, joten pysykäähän kanavalla!:)

(kuva täältä, täältä, täältätäältä ja täältä)