Parsaka(na)ali
Eeva teki sen taas! Päätti päivän ruuan minun puolestani postaamalla ihanan houkuttelevan reseptin. Koska en voi postata reseptiä samalla nimellä, kehittelin kökön yhdistelmänimen tämän ruokapostauksen otsikoksi. Joka tapauksessa maku oli hyvä, vaikka jouduinkin hieman muuntelemaan ohjetta. Laiska lähtemään kauppaan, nääs.;)
Parsaka(na)ali
n. 200 g marinoimattomia kanasuikaleita
suolaa
öljyä
1 keskikokoinen parsakaali
3 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
iso kourallinen cashew-pähkinöitä
1 rkl soijakastiketta
1 tl chilitahnaa
täysjyvänuudeleita
Viipaloi kana ja valkosipuli. Leikkaa parsakaali sopivankokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kypsennä kana. Suolaa kevyesti ja siirrä odottamaan.
Lisää pannulle öljyä ja paista parsakaaleja 5-10 minuuttia koko ajan hämmennellen, kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää valkosipuli, inkivääritahna ja cashew-pähkinät, ja paista vielä minuutti tai pari. Lisää lopuksi pannulle kanapalat sekä valkopippuri, chili ja soijakastike. Keitä nuudelit ohjeiden mukaan ja tarjoile parsakaalikanan kanssa.;)
arya
…Pitikin tulla kahvitunnin ajaksi selailemaan blogeja. Nyt iski nälkä, näyttää herkulliselta!:)
MouMou
No mutta, tässäpä voi olla illan ruokasuunnitelma.:)
Kattis
Luin että Parsaanaali eli parsa-anaali :D :D voi apua, tätä se lukihäiriö ja flunssa teettää :D
Eipä sillä, että ei näyttäisi erittäin hyvältä :)
MouMou
Arvaapa, montako kertaa tarkistin oikeinkirjoitusksen ennen kuin julkaisin tämän, ettei siinä vaan lukisi noin!:D
Natalian
Ihailin tätä ohjetta itsekin juuri tuolla Eevan blogissa.. Sääli että olen kasvissyöjä, enkä oikein keksinyt millä tuon kanan korvaisi… :/
MouMou
Hmm, toimisiko tofu? Sen voisi sitten maustaa samalla tavalla kuitenkin.:)
Cole
Om nom… hyvältä näyttää!
Sellainen tarkentava kysymys tosin notta mitä soijaa tuossa oikein käytät?
MouMou
Hyvä kysymys!:D Eli soijakastiketta tarkoitan ja parasta laatua eli Eldoradoa.;)
Cole
Jei… tuollaista ei löydy kaapista, mutta pitääpä sitten vähän modata reseptiä.
Kanoille vaalea soija-riisiviini marinadi, kastikkeenahan on aito ja alkuperäinen Lee Kum Kee Light Soy… saatavissa aasiakaupasta near you ;)
MouMou
Mulla on tapana käyttää soijakastiketta suolan sijaan monissa ruuissa.:)
Cole
Jos suinkaan saa vinkata, myös Vietnamilainen kalakastike suolan korvikkeena toimii aika hyvin. Haju saattaa säikäyttää aluksi, mutta dishissä mukana se häviää ja lisää mahtavan maun.
Toimii varsinkin keitoissa hyvin… muistaa vain ettei laita liikaa… on nimittäin aika suolaista :)
MouMou
Sitä on kehuttu kyllä sen verran, että joskus voisin uskaltaa kokeillakin.:)