KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / SUOMEN SÄHKÖTUONTI OY

Yhdistäminen, säästäminen, taktikointi ja optimointi. Siinä vanhemmuuden kulmakivet, jos minulta kysytään. Samalla uuninlämmityksellä paistetaan niin makaronilaatikko, uunipuuro kuin sämpylätkin, koulustahakureissu taas laajenee kauppa- ja postireissuksi. Mottoni? “Siinä samalla se hoituu!” Ja nyt hoituu siinä samalla sekä pyykin peseminen että sen kuivaaminen, sillä meillä on vuosien tauon jälkeen jälleen kuivaava pyykinpesukone.

Edellisessä kodissani oli mielettömän hyvä pesutupa, mutta tässä taloyhtiössä sellaista ei valitettavasti ole. Siksi meille tuli loppuvuodesta aiheelliseksi pyykinpesukoneiden vertailu. Vuoden 2015 blogipostaus silloisesta kuivaavasta pesukoneestamme on yksi blogini suosituimpia postauksia ja siitä oikeastaan muistinkin, että tällaisia hybridikoneita on edes myynnissä. Meillä onkin ollut kohta 3 kuukautta käytössä Hoover H-WASH&DRY 500 (klikkaa lisätietoihin), joka on tutun ja luotettavan merkin laite ja jonka saimme käyttöön Suomen sähkötuonnin kautta.

Miksi meille tuli kuivaava pyykinpesukone?

Totesin edellisen kuivaavan pesukoneeni kohdalla, että yleisesti ottaen “kaksi yhden hinnalla” -tuotteet ovat huonoja, sillä tuntuu, että ominaisuuksista pitää aina tinkiä, jos kaksi tuotetta yhdistää. Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön, sillä ainoa, mitä tähän koneeseen voisi lisätä, on sellainen ritilä, jonka päällä voisi kuivata kengät ilman, että itse rumpu pyörii lainkaan. Ja se on pieni puute koneen hyviin puoliin verrattuna. Kompakti kone miellyttää silmääni enemmän kuin jykevä pesutorni, ja pesuvolyymimme on niin pientä, ettei pesukonetta ja erillistä kuivuria tarvita, koska voimme hyvin odottaa, kun pesu- ja kuivausohjelmat rullaavat peräjälkeen. Suurperheissä pesukone ja kuivuri pyörivät usein samaan aikaan, mutta näin pienellä perheellä selviämme kuivaavan pesukoneen kanssa hienosti.

Hoover H-WASH&DRY 500 -pyykinpesukone mukana arjessa

Olen pyykinpesun kanssa sen verran neuroottinen, että en esimerkiksi kuivaa lakanapyykkiä koneella ollenkaan, koska pidän lakanoiden tunnusta ja itse asiassa myös tuoksusta eniten, kun ne on kuivattu ulkona. Kaupungissa se ei kuitenkaan ole yleensä mahdollista, joten lakanapyykki saa kuivua telineellä tai vastaavalla omia aikojaan. Tehokäytössä tämä pyykkikone on koululaisen ulkovaatteiden kanssa varsinkin kurakautena. Ellei halua ostaa takkeja, housuja, hanskoja ja muita ulkovaatteita sekä -asusteita tuplana, niitä joutuu epätoivon vimmalla kuivattamaan yön aikana, jotta ne saa taas lapselle ylle seuraavana päivänä. Pahimmillaan ulkokamppeet eivät ole vain litimärät, vaan myös likaiset. Kone on pelastaja myös, jos perheenjäsenillä on lempivaatteita, jotka on ihan pakko saada päälle, vaikka ne kaipaisivat kipeästi pesua. Talking about you Sotkamon Jymy -paita ja rakas avomieheni. 😅

Mutta hetkinen! Mikä on hOn sovellus?

Otimme uuden pesukoneen kanssa loikan syvemmälle digiaikaan, sillä normaalin käyttötavan lisäksi tätä konetta voi ohjata myös etänä älypuhelimen sovelluksella. Jos sattuu kuulumaan esimerkiksi niihin ihmisiin, jotka etukäteen katsovat vuorokausiennusteesta, moneltako seuraavana päivänä sähkön hinta on matalimmillaan, voisi olla aika innoissaan siitä, että sovelluksella voi ajastaa pesuohjelman alkamaan juuri siihen aikaan, kun hinta notkahtaa pienemmäksi. Mutta sovelluksessa, johon Hooverin H-WASH&DRY 500 -koneen voi liittää, on muitakin käytännöllisiä ominaisuuksia, joista esittelen lyhyesti parhaimmat.

hOn-sovelluksen parhaat ominaisuudet:

  • tahranpoisto-opas. Niin sanotut lapsiperheiden perustahrat eli mustikka ja nurmikko saavat kyytiä, kun selaa hetken tarhanpoisto-opasta. Se sisältää täsmävinkit kymmenien eri tahrojen poistoon! Ja koska teitä kuitenkin kiinnostaa, niin mustikkaan auttavat kylmä vesi ja nestemäinen saippua (sappisaippua on ihan paras) ja nurmikkotahrat poistaa tunnin etikkaliuosliotus ja konepesu.
  • virtuaalinen vaatekaappi. Tämä on hauska ominaisuus! Varsinkin minimalistiset pukeutujat voivat hyötyä siitä, että sovellukseen voi lisätä lempivaatteita pesulappuineen. Sovellus ehdottaa sopivaa pesuohjelmaa, jos jostakin syystä tahtoisi pestä vaikkapa kashmirneuleen, toppatakin ja farkut yhdellä kerralla. Itse ajattelin lisätä meidän perheen käytetyimmät ulkokamppeet, jotta sovellus muistuttaa, mikä haalari piti kuivata kuivurilla, jotta vedenpitävä pinta uudelleenaktivoituu, ja mitä takkia taas sai kuivata vain 10 minuuttia kuivurissa.
  • pesun ja kuivauksen ajastus. Tästä intoilinkin jo, mutta on vaan niin kätevää, kun pesuohjelman voi ajoittaa joko sen alkamis- tai päättymisajan perusteella. Sovellukseen voi merkata omat suosikkipesuohjelmat, jolloin ne voi klikata alkamaan yhdellä painalluksella. Meillä käytetään eniten lyhyttä, elastaania säästävää pesuohjelmaa treenivaatteille sekä 59 minuutin all-in-one -ohjelmaa.
  • statistiikka. Onko linjoilla muita dataihmisiä? Sovellus seuraa ja tilastoi mm. pesu- sekä kuivausohjelmien sähkönkulutusta, koneen täyttöastetta ja käytettyjä veden lämpötiloja. Jo muutamalla muutoksella luvut saa paremmiksi, mikä motivoi tekemään muutoksia. Nykyään pesuaineet toimivat hyvin jo matalemmilla pesulämpötiloilla, ja usein lyhytkin ohjelma irrottaa tahrat tehokkaasti, jos ne on esikäsitelty oikein. Data motivoi myös miettimään tarkkaan, koska kuivausohjelma on turha. Ihan huvikseen sitä ei kannata jokaiselle koneelliselle käyttää, sillä siinäkin kuluu sähköä.
  • muistutukset. Koska olen hajamielinen tyyppi, arvostan erityisesti sitä, että hOn-sovellus muistuttaa huoltopäivityksistä, joiden avulla voi varmistaa pyykinpesukoneen pitkäikäisyyden ja luotettavuuden.

Hooverin kuivaavaa pyykinpesukonetta myy mm. Verkkokauppa.com hintaan 699,99€ (nyt tarjouksessa 549,99€)! 🧺