Meille ostettiin helmikuun alussa uusi pyykinpesukone. Vauvan vuoksi pesutorni oli pitkään vakavassa harkinnassa, mutta koska pesuhuoneesta olisi tullut todella ahdas ja budjettimmekin oli suhteellisen tiukka, päädyimme ostamaan pyykinpesukoneen, jossa on kuivaustoiminto. Edullisin harkitsemamme pesutorni oli hinnaltaan hieman alle tonnin paikkeilla, tämän hinta aika tasan kuusisataa euroa. Konetta käytetään pääasiallisesti ihan tavallisena pyykinpesukoneena, mutta koska ostoharkintavaiheessa olisin itse kaivannut kokemuksia tällaisista hybridipesukoneista(:D), kirjoittelin nyt ylös ajatuksiani myös tuosta kuivaustoiminnosta. Sitä on käytetty muutamaankin eri käyttötarkoitukseen.

Edit 31.1.2023: Tällä hetkellä käytössämme on uudempi kone: Hoover H-WASH&DRY 500. Siitä lisätietoja ja kokemuksia tässä postauksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pehmoiset plussat:

  • jos koneessa pyörii paljon pyykkiä, jotka pitäisi saada pian käyttöön, voi pesukoneen pesuohjelman jälkeen jatkaan kuivausohjelmaan. Suunnilleen viiden tunnin päästä kone plimpauttaa merkin, että rumpu on täynnä puhdasta, kuivaa pyykkiä. Tällä säästää tilaa, kun ei tarvitse kasata pyykinpuivaustelinettä pesuhuoneeseen.
  • kuivausohjelmalla saa ihanan pehmoista lakanpyykkiä. Myös kylpypyyhkeet tulee usein kuivattua tällä tavalla, sillä pyykinkuivaustelineellä ne kuivuvat pahimmillaan muutaman vuorokauden.
  • uusin löytöni on 29 minuutin ilmakuivaus- eli deodorointiohjelma, joka siis kuuman ilman avulla poistaa vaatteesta epämiellyttävät tuoksut ja raikastaa sitä. Lisäksi vaate siliää samalla. Toiminto on ihan hitti esimerkiksi “villakangastakille”, joka on tehty polyesteristä ja jossa on pesukieltomerkki. Takki silisi ihan kokonaan. Puuvillaverhot siliävät vähän huonommin, mutta otin niistä demonstraatiokuvat. Vasemmanpuoleisissa kuvissa verho on otettu kaapista, oikealla se on pyörinyt ohjelman läpi.

   verhot sileäksi pyykkikoneessaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megapitkät miinukset:

  • jos kuivaustoimintoa käyttää, pesu- ja kuivausohjelma on jopa kuusi tuntia pitkä. Koska pyykinpesukonetta ei saa jättää päälle, jos ei ole itse kotona, tuo pitkä ohjelma sitoo kotiin puoleksi päivää. Se ei tosin näin pääasiallisesti kotona hengaavaa vanhempainvapaalaista haittaa, mutta yleisesti ottaen rajoittaa elämää.
  • kone lurittelee ilmoille aikamoisen plimpautussävelmän, kun ohjelma on pyörinyt loppuun. Seuraava tehtäväni onkin etsiä nappi, josta tuon äänen saa pois, sillä se on ra-sit-tava.
  • kuivausrummussa nukka/pöly/vaatekuitu, joka kuivauksessa irtoaa, jää kätevästi sihtiin, jonka päältä pölykerroksen voi pyyhkäistä. Tässä koneessa tuo samainen kerros kiinnittyy kuitenkin tiukasti pesukoneen luukun tiivisteeseen, josta sitä ei kyllä pelkällä sormella pyyhkäisemällä saa irti. Pahimmillaan nukkakerros siirtyyy kuivattuhin vaatteisiin, kun niitä ottaa rummusta pois. (Joo, pesen vauvasukat jatkossa pesupussissa.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleisesti ottaen “kaksi yhden hinnalla” -tuotteet ovat huonoja, sillä tuntuu, että ominaisuuksista pitää aina tinkiä, jos kaksi tuotetta yhdistää. En edes aloita avautumista hotellien suihkugeelin, shampoon, hoitoaineen ja kasvojenpuhdistusaineen yhdistävistä tuotteista, mutta ehkä ymmärrätte, mitä tarkoitan. Tämä Samsungin kuivaava pyykinpesukone on kuitenkin reilun kuukauden aikana osoittanut olevansa järkevä ja hintansa-arvoinen hankinta. Suosittelen harkitsemaan, jos teilläkin on tilanpuutetta pesuhuoneessa. :)

Edit: Linkki väärään koneeseen poistettu tekstistä.