KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / RUOKABOKSI

Tilasin ensimmäisen Ruokaboksini tammikuussa 2019 ja siitä lähtien olen helpottanut perheemme arkea säännöllisen epäsäännöllisesti tilaamalla kotiin tuoreet raaka-aineet ja herkulliset reseptit samassa paketissa. Asuessani kaksin poikani kanssa yksi boksi saattoi riittää jopa kahdelle viikolle, nyt taas tilaamme usein kooltaan isomman boksin ja se kuluu viikossa. Ajatus on, että lounas syödään töissä/koulussa ja päivällinen valmistetaan boksin tuotteista. Lisäksi olen ihastunut uusiin tuotteisiin kuten Hedelmäboksi, jonka voi tilata valitsemansa boksin kylkeen. Sen avulla löysin aikanaan uuden suosikkihedelmäni persimonin.

Ruokaboksi-kokemuksia neljän vuoden ajalta? Täältä pesee!

Sen sijaan, että esittelen Ruokaboksia jälleen kerran omin sanoin ja toistamalla itseäni, annoin teidän kysyä Instagramini puolella, mitä haluatte bokseista ja palvelusta oikeasti tietää. Jos taas kokemukset eivät niin kiinnostaa, vaan tilauspäätös on jo tehty ja tulit etsimään alennuskoodia Ruokaboksille, saat lunastettua 20€ alennuksen tekemällä ensimmäisen tilauksesi tämän sivun kautta. Voit napata ison alen yhteen boksiin tai jäädä asiakkaaksi ja lunastaa lisäaleja myös seuraaviin bokseihin.

Edit 28.2.2023: Alennuslomake ei enää toimi, mutta alekoodilla HAYH voit lunastaa mille tahansa viikolle 20€ alennuksen ensimmäisestä Ruokaboksi-tilauksestasi.

Kokemuksia Ruokaboksin resepteistä?

Jokainen blogiani seurannut tietää, miten kovasti olen ihastunut joihinkin ohjeisiin. Kokeilemistani ohjeista mm. makkarapelti (teen nykyään kasvisnakeista), palak paneer kaurapalasta ja kaikista paras ohje eli dan dan -nuudelit. Nuudeleista aion kehitellä kasvisversion vielä tämän vuoden puolella. Ai niin! Ruokaboksin asiakkaana pääset aina halutessasi selaamaan Ruokaboksin reseptikirjastoa, joten voit hakea sieltä inspiraatiota myös niinä viikkoina, kun et halua boksia itsellesi.

Reseptit vaihtelevat boksien mukaan seuraavasti:

Ruokaboksi Original on vaihtelua kaipaavan valinta helpomman arjen kokeiluun. Mukana on joskus hieman erikoisempia reseptejä ja raaka-aineita. Perheboksi on perinteisen ruoan ystävän valinta ja meidän suosikkimme, sillä mukana on usein myös kasvisohjeita. Jos näin ei ole, teen osan reseptistä kasvisversiona ja pojille ohjeen mukaan. Vegeboksi on kasvisruoan ystäville oikea valinta, ja huomautettakoon, että välillä jotkin ohjeista ovat jopa vegaanisia. Tätä tilaan myös usein ja varsinkin niille viikoille, kun koululainen ei ole luonani. Hän syö tiettyjä kasvisruokia mielellään, mutta mm. nyhtökaurat, hernikset ja muut kasviproteiinit eivät tällä hetkellä nappaa.

Ruokaboksi + ruokahävikki = ?

Tämä kysymys onkin hyvä, sillä oikeastaan koko Ruokaboksin idea tukeutuu sekä arjen helpottamiseen että ruokahävikin vähentämiseen. Ideana on, että bokseista ei jää puolityhjiä salsapurkkeja, vajaita tölkkejä tai muutakaan ylimääräistä jääkaappiin homehtumaan. Esimerkiksi riisit toimitetaan aina pusseissa, joihin on mitattu tarkalleen resepteihin tarvittu määrä, ja jos boksissa on vaikkapa se salsapurkki, yleensä puolet käytetään yhteen ohjeeseen ja loput toiseen. Nerokasta!

Koen boksin torjuvan ruokahävikkiä myös sillä tavalla, ettei kauppareissuilla tule tehtyä heräteostoksia. Ainakin itselläni on taipumusta vain heitellä raaka-aineita ostoskoriin sen enempää miettimättä, mitä niistä valmistan ja minä päivänä niistä edes teen ruokaa. Joskus onkin käynyt niin ikävästi, että raaka-aine onkin jo pilaantunut siinä vaiheessa viikkoa, kun saan päähäni alkaa sitä käyttää.

Kuljetus kiinnostaa!

Ruokaboksin toimitusalue laajenee kovaa vauhtia ja ajantasaisen tilanteen voit tarkistaa tältä sivulta. Katsoin juuri, että kohtahan boksia voi tilata myös vanhemmilleni Kylmäkoskelle, vaikka he asuvat todella syrjässä! Viereiselle paikkakunnalle kun toimitetaan jo. Kuljetuksesta kyseltiin myös siltä kannalta, että onko vaikea tietää, koska boksi sitten tarkalleen toimitetaan. Ruokaboksi lähettää jo toimituspäivää edeltävänä perjantaina tekstarin, jossa on kahden tunnin aikaikkuna tomitukselle ja jonka kautta voi seurata lähettiä toimitusajan lähestyessä jopa reaaliajassa kartalla. Jos ei asu ihan keskustassa, voi toimituksen pyytää jätettäväksi ovelle eli ei edes tarvitse olla itse kotona.

Rehelliset paljastukset mokista ja virheistä

Tähän kohtaan joudun antamaan ehkäpä tylsimmän vastauksen, sillä mokia on näiden vuosien aikana tullut vain tasan yksi ja sekin on niin pieni, etten ilman tätä kysymystä olisi sitä edes maininnut. Yhtenä maanantaina, joka on aina Ruokaboksin toimituspäivä, boksi toimitettiin myöhässä annetusta aikaikkunasta, mutta tästäkin asiasta minua informoitiin ja pidettiin kartalla sekä tietysti pahoiteltiin. Yksi moka reiluun neljään vuoteen on TODELLA vähän. Raaka-aineet ovat aina olleet priimaa eikä yksikään pakkaus ole ollut edes vähän lommolla tai lytyssä.

Entäpä boksien tuotteet?

Tuotteet ovat aina suurimmilta osin tuoretuotteita, mutta mukana on myös kuiva-aineita kuten pastaa, riisiä jne. Bokseissa suositaan raaka-aineita suoraan kotimaisilta tuottajilta. Kun mahdollisimman paljon raaka-aineita ostetaan suoraan tuottajilta, itse tuottajalle jää enemmän käteen, koska välikäsiä on karsittu.

Jokainen boksi sisältää siis herkulliset reseptit valmistusaika-arvioineen ja niihin tarvittavat aineet. Yleisimmät perusmausteet eivät kuitenkaan tule boksin mukana, joten kotoa tulee löytyä mm. suola, pippuri ja ruoka- tai oliiviöljy. Ruokaboksi on myös yllättänyt välillä ja pakannut mukaan maistiaisia jostakin uudesta tuotteesta tai pienen kanta-asiakkaan lahjan kiitokseksi uskollisuudesta. Tai no… Enpä tiedä, onko veitsisarja(!) nyt niin pieni lahja.

Voiko Ruokaboksia saada halvemmalla tai löytyykö Ruokaboksi-alennuskoodia?

Kyllä! Ruokaboksin asiakkaana voit suositella boksia ystävillesi ja tienata krediittejä, joilla maksat omasta tilauksestasi vähemmän. Uutena asiakkaana taas voit tarttua tarjoukseeni ja saada 20€ alennuksen ekaan boksiisi TÄSTÄ LINKISTÄ. Mutta toimi nopeasti, sillä boksin voi tilata alennushintaan vain viikolle 6, 7 tai 8. Edullisimmillaan boksin saa kauttani hintaan 44€, silloin kyseessä on pieni vegeboksi (1-2 henkilölle). Kallein boksi on jättikokoinen perheboksi (3-6 henkilölle), joka maksaa alennuksen jälkeen 95€. Boksin kokeilu alehintaan ei sido mihinkään jatkossa.

Tilaa uutena asiakkaana Ruokaboksi, Vegeboksi tai Perheboksi 20€ alennuksella koodilla HAYH! 📦