Viikon parhaat (PALUU LUKIOAIKOIHIN)
Viikon paras nostalgiahankinta on uusi vanha käsilaukkuni. Tämä secondhand-kaunotar voisi olla suoraan lukioaikaisesta vaatekaapistani teleportattu! Samoin muuten tuo salmiakkikuvioinen liivi, väritkin ovat suoraan 2000-luvun alun Iinan suosikkilistalta. Ja miten ihmeessä voi olla, että kaikki tämä tuntuu nyt fressiltä eikä yhtään vanhanaikaiselta? Omien lukioaikojeni kamoille on kova kysyntä, taidan alkaa varmuuden vuoksi lataamaan teräväkärkisiä korkkareitani Zadaahan myyntiin. Superplatformeilla varustetut stripparikorotkin tekevät kuulemma paluuta, anna mun kaikki kestää.
Viikon paras resepti tekee aina tähän aikaan vuodesta loikan haetuimpien postausteni kärkeen. En kyllä ihmettele, miksi totaaliöveri Kinder-kakku pitää pintansa vuodesta toiseen. Se on helppo tehdä ja maku on juuri sellainen, millaiseksi sen kuvittelisi. Suklainen, täyteläinen ja tyydyttävä. Oletko jo kokeillut jotakin versiota tästä kakusta? Hassua muuten kirjoittaa tällaisesta överikakusta, kun on itse ollut irti sokerikoukusta kohta pari kuukautta. Aika huikea tunne!
Viikon paras kirjaostos on Iho jota rakastat. Ahmin jo bloggaajakollegani Virve Fredmanin Täydellinen iho -kirjan, joten tämä toimii hyvänä jatko-osana sille, vaikka aihepiiri onkin eri. Virve keskittyi pääosin korealaiseen kosmetiikkaan ja ihonhoitoon, kun taas tämä kirja tarjoaa rennompaa ja huolettomampaa otetta ihonhoitoon. Kirjan kirjoittajat ovat TwistBen perustajat Kati Partanen ja Veera Brückler sekä ravintoneuvoja Annina Francioso. Kirja löytyi Zadaasta sekin. Olen ylpeästi secondhand-koukussa!
Viikon paras ryöpsähdys oli lehtikaalini tekosia. Tein Plantuin kanssa yhteistyön viime vuoden lopulla Muumi-älypuutarhan tiimoilta, mutta tämän “nakuversion” ostin itse. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa lukea tämä kilometripostaus. Se sisältää alekoodinkin. Olen löytänyt lehtikaalin jotenkin uudelleen sipsien (pommivarma ohje niihin löytyy täältä) muodossa, mutta meillä syödään tätä myös mm. munakkaissa, uuniperunoiden kanssa ja wokeissa. Onko noloa, että maistoin tätä herkkua ensimmäisen kerran vasta vuonna 2014? :)
Mia
Hei, miten pääsit eroon sokerikoukusta? Aihe kiinnostaisi erittäin paljon :D
Iina M.
Siis ihan suoraan sanoen lopetin sokeriherkut seinään ja tylysti jätin pois myös kaiken piilosokerin (ketsupit, nyhtöherneet jne.). Eli olen ollut viikkoja ihan nollalinjalla, hunajasta luovuin viimeisenä.
Kokeilen kohta palauttaa nuo maustekastikkeet ja muut ruokavalioon, jos se onnistuisi ilman, että haluan ryöstää heti irtokarkkihyllyn. Pidä peukkuja! 😅🍭
Mia
Ohhoh…aika kova veto! Miten ihmeessä tuohon pystyy?? Tuliko kamalaa päänsärkyä? Pidän peukkuja kyllä ja nostan hattua, että olet päässyt sokerikoukusta eroon ihan noin vain lopettamalla kaiken sokerin syönnin! Itse veikkaisin että tulee niin kamalat vieroitusoireet, ettei kukaan lähellä selviäisi hengissä :( Hurja ja ihailtava veto :)
Iina M.
Ihme kyllä, ei tullut. Mulla tuli vaan mitta täyteen sitä kello 14-15 iltapäiväpuputusta, kun tyhjensin kaikki kaapit sokerista. Hämmästyin kyllä, ettei tuntunut sen pahemmalta. 🤩
Anskutin
Itsekin olen lehtikaalin suhteen melko “myöhännäisherännäinen”, mutta ai että se onkin hyvää! Lehtikaalipizza on aivan mieletöntä! Pizzaan ei tule tomaattikastiketta, vaan pohjan päälle tulee vain juusto ja hieman hunajaa. Paistetaan kunnes juusto sulaa, ja nakataan päälle vielä kunnon keko öljyssä, valkosipulissa ja suolassa “marinoitua” lehtikaalia, ja paistetaan vielä 5-10min kunnes lehtikaali on rapsakkaa. Ihan lemppari!
Iina M.
Mä en oo vieläkään testannut tätä, vaikka se lukee jopa muistilapulla mulla. Tsemppaan tänä vuonna! 😍