Rakastuin hiihtoon joitakin vuosia sitten, luistelusta taas olen tykännyt aina. Ihmettelenkin, miten onnistuin välttelemään lumikenkäilyä 33-vuotiaaksi asti, kun kaikki ennusmerkit vinkkasivat, että sekin olisi minun lajini muiden talviliikuntamuotojen tavoin. Kenkäillä voi kuulemma sauvojenkin kanssa, mutta minä lähdin jäälle ilman sauvoja. 40 minuutin taaperrus syvissä kinoksissa meni ihan kunnon treenistä ja Veera, jolle soitin urakkani aikana, sai kuunnella läähätystäni. Tuli kuuma ja hengästytti, mutta rehellisyyden nimissä en olisi päässyt metriäkään eteenpäin siinä hangessa ilman lumikenkiä. Lunta oli nivusiin(!) asti!

Olin kunnon toppaukkona liikkeellä, sillä tällä patikkareissulla oli pakkasta peräti 31 astetta! Se laski onneksi taapertamiseni aikana 28:aan. Puin Pierre Robertin merinovillapikkareiden päälle saman merkin merinovillapitkikset, niiden päälle trikoot ja vielä juoksuhousut, joiden läpi tuuli ei pääse helposti. Myös urheilurintsikat olivat tuona hyytävänä päivänä Pierre Robertin eli merinovillaa nekin. Ylävartalossa niiden päällä oli ohut merinovillapoolo, collegepaita ja pitkä toppatakki. Tumppuja oli käsissä kahdet. Avaan pitkän toppatakkini helman, jos pitää tarpoa lumessa, sillä välillä joutuu ottamaan jättiharppauksia.

Nyt lomaviikko alkaa olla taputeltu ja olo on aika rentoutunut. Olisi enemmänkin, jos rakas poikani ei olisi keksinyt hauskaa tapaa herätä aamuisin kuudelta. Ensi viikolla lapsi on isällään joitakin päiviä, joten nukun aamuisin härskisti ainakin kahdeksaan. Se on minulle jo pitkään, uskokaa pois. Tällainen lähilomailu tekee kyllä hyvää, kun ei ole kodissa lymyileviä stressiasioita (kuten työtietokone ja tiskikasa) riesana. Mökkeily oli kivaa, mutta seuraavaksi aion varata Helsingistä hotellihuoneen ja viettää puhdasverisen staycationin kylpyammeineen ja naistenlehtineen kaikessa rauhassa! En vaan tiedä, koska niin taas uskaltaa tehdä.

Helka ja Clarionit on testattu, mikähän olisi hyvä staycation-lomakohde keskustassa? Ainakin Marskissa ruuat tuodaan kuulemma huoneeseen ja turvavälit ovat erityisen hyvät! :)