KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / KEVIN.MURPHY

Kesä voi olla ankaraa aikaa hiuksille. Auringosta lähtöisin olevan UV-säteilyn konkreettisimmat tuhot hiuksille ovat hiusten kuivuminen ja hiusten värin raju haalistuminen. Jos hiusten suojaaminen auringolta on sinullekin tärkeää, kannattaa kesällä käyttää hattua. Uidessa ja urheillessa se voi kuitenkin olla hankalaa eikä hattu kieltämättä edes sovi kaikkien tyyliin, joten onneksi avuksi on kehitetty hiustenhoitotuotteita, joissa on suoja UV-säteilyä vastaan. Hiusten aurinkosuojatuotteet muodostavat hiusten pinnalle UV-säteiltä suojaavan kalvon, mistään suojakertoimista ei kuitenkaan ole kyse toisin kuin ihotuotteiden kohdalla.

KEVIN.MURPHY -tuotteissa aurinko- eli UV-sädesuoja on aika monessa tuotteessa, mutta koska tahdon lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, esittelen niistä nyt ne, joista löytyy alle 100-millinen eli käsimatkatavaroihin menevä matkakoko ja jotka on näin näppärä napata mukaan rannalle tai vaikkapa lomamatkalle auringon paahteeseen. Tai no, jos oikein lähdetään pilkkua viilaamaan, säteilyltä kannattaa suojautua myös pilvisellä säällä, koska pilvet estävät säteilystä yllättävän pienen osan.

Tietenkään hiukset, jotka eivät koostu elävästä solukosta, vaan ovat kynsien tavoin “kuollutta ainetta, eivät vaurioidu samalla tavalla kuin esimerkiksi iho, jolle voi pahimmillaan muodostua syöpäsoluja. Minä kuitenkin koen, että yhden pikkupurkin tilan varaaminen meikkipussista hiuksille ei ole liikaa vaadittu ja se säästää suoraan rahaa, kun loman aikana haalistunutta hiusväriä ei tarvitse koko ajan korjailla ja kuivia latvoja tasailla kampaajalla.

HAIR.RESORT -tekstuurivoide 40ml on yksi ensimmäisistä KEVIN.MURPHY -tuotteista. Voide levitetään pyyhekuiviin hiuksiin. Se antaa hiuksiin tekstuuria ja tuuheutta, joten tuote on omiaan korostamaan rentoon rantatyyliin kuuluvia kiharoita tai laineita. Voiteessa on myös pitoa, joten toinen vaihtoehto on silottaa tällä sporttinen ponnarikampaus. Voide on parabeeniton.

Huom! KEVIN.MURPHY myy myös HAIR.RESORT -suihketta, mutta UV-suoja on vain voidemaisessa tuotteessa.

YOUNG.AGAIN -hiusöljy 15ml on todellakin nimensä ansainnut, sillä sen sisältämä sisältämä ikikukka ehkäisee happivaurioita ja täten hiusten ennenaikaista “vanhenemista”. Tuote on täydellinen kesäksi suojaamaan hiuksia auringolta! Happi, tai oikeastaan eräs sen reaktio, on nimittäin juurikin syyllinen hiusten aurinkovaurioihin. Parasta tässä on, että tuote pehmentää hiuksia samalla, joten hiusvärin suojelemisen lisäksi öljy suojaa hiuksia myös kuivumiselta.

Merivedessä uimisen jälkeen hiuksiin saattaa pahimmillaan muodostua niin sanottuja suolakristalleja. Ne toimivat kuin polttolasit, jotka kohdentavat auringonsäteitä ja lisäävät niin hiusvaurioita omalta osaltaan. Muista siis huuhdella hiukset makealla vedellä meressä uimisen jälkeen. Sen jälkeen voit vielä levittää YOUNG.AGAIN -hiusöljyä suojaamaan herkkiä latvoja.

SESSION.SPRAY -hiuslakka 50ml on puhdasta kultaa! Olen aiemminkin (suunnilleen jokaisessa ambassador-postauksessa, krhm) kehunut lakkaa, koska se ei tavallisen hiuslakan tavoin jätä ilmaan leijumaan hurjaa määrää pieniä hiukkasia, jotka kulkeutuvat hengityksen mukana keuhkoihin, mutta tämän superhiuslakan avulla suojaat myös kaunista hiusväriäsi ja annat hiuksillesi samalla UV- sekä lämpösuojan. Tämä hiuslakka kosteuttaa hiuksiasi tehokkaasti, sillä se sisältää hydrolysoitua vehnäproteiinia, joka muodostaa hiuksiin kosteutta sitovan, suojaavan kalvon. Tätä ei voi olla rakastamatta.

Pakko silti mainita vielä lopuksi tuote, jota ei minikokoisena ole ainakaan vielä myynnissä, mutta joka on kesällä ihan paras! SHIMMER.SHINE -kiiltosuihke 100ml on nerokas, sillä se antaa hiuksille heti kiiltoa, mutta kosteuttaa samalla oikeasti hiusta. Suihke sisältää A, C ja E vitamiineja ja erilaisia öljyjä. Tässä kiiltosuihkeessa on myös lämpösuoja, joten kyseessä on erän monipuolisimmista KEVIN.MUPRHY -tuotteista.

Itse tykkään pitää kesällä hiuksia ponnarilla tai leteillä, joten niiden suojaaminenkin on aika helppoa. Mikä on sun vakkarikesäkampaus ja kiinnostaako hiusten suojaaminen auringolta? :)