Aloitin lokakuun lopussa testiin saamani Venus Naked Skin designed by Braun -valoimpulssilaitteen testailun ja nyt olisi aika palata tämän karvanpoistolaitteen pariin. Oikeastaanhan laite ei millään tavalla poista tai tuhoa karvoja, vaan kun alue on ajeltu terällä sileäksi, tämä laite pysäyttää käsitellyltä alueelta karvan kasvamisen, jolloin karvat eivät enää pääse ihon pinnalle. Moni kyseli silloin, mihin laitteen teho perustuu, ja lupasin palata asiaan tarkemmin tässä välikatsauksessa. Laitteen toiminta perustuu siis valoimpulsseihin, joita laite lähettää ihon pinnalla kasvavaa karvaa “kulkureittinään” käyttäen karvatuppeen. Valoimpulssi tehoaa jo ensimmäisellä hoitokerralla, mutta koska se vaikuttaa vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin (osa karvoista on aina lepovaiheessa) tarvitaan hoitokertoja useampia.

En ala tämän tarkemmin tätä aallonpituuksien ja muiden avulla avata, kun ne tuskin suurinta osaa lukijajoukostani kiinnostavat. Esimerkiksi netistä löytyy useampikin tutkimus aiheesta, jos täällä akateemisten lukijoiden tiedonjano yltyy liian kovaksi. Meikäläisen kohdlta se jano sammutettiin aikanaan aika tehokkaasti, joten mitään sen syvällisempiä kemiajuttuja tästä blogista ei tule hetkeen löytymään.

Vasen kainaloni on siis nautiskellut valoimpulssihoidoista kahden viikon välein ja sen huomaa. Hoitokertoja on vielä jäljellä ennen ylläpitovaihetta eli odotan tulosten paranevan entisestään. Hoitojen vaikutuksen voi jo kuitenkin selkeästi havaita eikä se ole mielikuvitukseni tuotetta. Nyt niiden, joista kainalot ovat ällöttäviä, kannattaa sulkea selain, sillä näytän vertailukuvat tämän hetken karvankasvutilanteesta. Kellekään tuskin kertoisi mitään, jos vain toteaisin karvankasvun vähentyneen huomattavasti, millä sen voisi edes todistaa. Itse katsomalla havaitsee paljon enemmän. Vasemmalla puolella on siis käsitelty kainalo ja oikealla käsittelemätön, jossa karva kasvaa normaalisti. Kainalot on ajeltu samaan aikaan vuorokausi ennen kuvan ottamista.

Aivan sivuoireitta tämä hoitojakso ei kuitenkaan ole sujunut. Eräs outo huomio on se, että kainalossa, jota laitteella käsittelen, on hoitojen välisinä aikoina välillä huomattavasti useammin sisäänkasvaneita karvoja, jotka ilmaantuvat punaisten näpoyjen muodossa. Juttelin asiasta erään toisen testaajan kanssa, jolla laite on ollut minua pidempään, ja hän kertoi karvojen mahdollisen sisäänkasvun olevan ohimenevä vaihe. Palaan siis asiaan alkuvuoden raportissani, jossa vietän ylläpitovaihetta. Tätä huomiota lukuun ottamatta kokemukseni ovat positiivisesti yllättyneet, kuten noista kuvista ehkä voi jo päätellä. Innolla jatkan siis hoitojaksoani! :)

Psst! Edellisen postauksen kommenttiboksissa taidettiin käydä jo kauppaakin tällaisesta laitteesta. Jos kommentoit postausta silloin, käypä tarkistamassa, ettei juuri sinulle ole vastattu laitetarjouksella.