Sitten pääsemme vihdoin matkamme upeaan kohokohtaan eli Moët & Chandon -samppanjajuhliin, joiden takia koko blogimatka Tallinnaan oikeastaan järjestettiin. Näissä blogireissuissa on sekin mukava juttu, että uusien paikkojen lisäksi saattaa tutustua myös uusiin ihmisiin, sillä matkaseurueiden bloggaajakokoonpanot vaihtelevat joka kerta. Se, minkä kunniaksi meidän meren taakse kutsuttiin ja minkä vuoksi juhlat tarkalleen järjestettiin, selviää myöhemmin tässä postauksessa.

Lähdimme hotelliltamme juhliin jännittyneinä, sillä emme tienneet yhtään mitä odottaa. Olimme vain kuulleet pukukoodin olevan valkoinen. Heitin muuten nuo ällöttävän matalat kenkäni kirpputorikasaan heti nähtyäni tämän kuvan. Palataan tuohon asuun varsinaisten asukuvien yhteydessä. Juhlat pidettiin City Marinassa (joka saa muuten heti ison kiitoksen suomenkielisistä kotisivuista) meren rannalla. Kyseinen paikka on auki vain kesän ajan syyskuun loppuun asti ja se on avoinna kello 9-23 maanantaista sunnuntaihin eli ihan joka päivä.

Saavuttuamme paikalle tutustuimme kauniiseen juhlapaikkaan ja nautiskelimme kaikenlaisia herkkuja juustoista mereneläviin. Kaikki naposteltava oli suunniteltu sopimaan illan juomateemaan. Jo alkumaljojen kohdalla mietin, huomaisinko edes samppanjan ja kuohuviinin eroa vai onko se vaan ihmisen pään sisällä. Voiko jokin eri alueella valmistettu juoma olla niin paljon parempaa? En tiedä vastausta tähän mysteeriin, mutta tiedän, että hyvää samppanja ainakin on.

Herkuttelun jälkeen seurasi hetki seurustelua sekä itse samppanjaan tutustumista. Kyllähän se makuhermoja kutkuttelee, vaikka ei tästä tytöstä taitaisi kunnon pintaliitäjäksi olla. Noita valkoisia tyynyjä tulee muuten ihailtua aina Suomessa Mattolaiturilla, millähän ihmeellä saisin niitä keon sängylleni. Kutsukaa juntiksi vaan (terveisiä pontikantuoksuiselta Kylmäkoskelta), mutta en kyllä tasan tiennyt noiden pullojen maksavan sataa euroa. Meinasi jäädä skumppakulaus nielaisematta, kun huomasin hinnaston edessäni pöydällä! :D

Käväisimme jossakin vaiheessa myös ulkona napsimassa hieman asukuvia.  Tallinnan keskustassa Amiraaliteetin altaan reunalla sijaitseva satama osoittautui kauniiksi kuvauspaikaksi ja samalla opimme, että juhlapaikkamme tarjoaa ruokaa myös suoraan veneisiin. Kuinka upeaa olisi seilata parkkiin ja nautiskella ateria kuohujuomineen oman luksuveneen kannella? Maa kutsuu Iinaa, lopeta haaveilu välittömästi!

mekko – H&M

kengät – Nine West

hiuskoru – Glitter (saatu)

Sisälle palattuamme oli aika tutustua illan päätähteen eli ainoaan jäiden kanssa tarjottavaksi tarkoitettuun samppanjaan. Ice Impérial todellakin kuuluu tarjoilla jäillä ja tämän erityispiirteen lisäksi sitä voi myös tuunata erilaisin maustein mintusta greippiin ja mansikoihin. City Marina on muuten ainoa paikka koko Virossa, missä tätä herkkua myydään, tämän vuoksi paikka valikoitui luonnollisesti myös juhlapaikaksi. Hyvää oli, tämä voitti “normaalin” samppanjan aivan 100-0.

Lopun iltaa kulutimmekin toistemme hersyvästä seurasta nauttien ja Tallinnan nähtävyyksiin tutustuen. Muista matkakohteistamme kirjoitin jo aiemmin tällä viikolla, niistä löytää tarinaa selaamalla postauksia taaksepäin. Olen muuten varsin ylpeä, että muistin napsia näinkin paljon kuvia matkaltamme. Kerrankin ei tarvitse ruinata nolosti muilta kuvia, vaan voi käyttää ihan omia otoksia. Kyllä tästä neidistä vielä bloggaaja leivotaan. Kippis! ;)