OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattakaahan eteenne kunnon ystävänpäiväaamiainen, niin kerron teille pienen tarinan siitä, miten tyvikasvuni sai vähän aikaa sitten kovaa kyytiä kotiväreillä. Samalla reissulla löysin vielä lisäksi täydellisen ruskean hiusvärin itselleni. Eräänä aamuna sattui nimittäin niin, että Bella-blogien ja Garnien Olia -hiusvärien yhteistyökampanjan tiimoilta järjestettiin  aurinkoinen kotivärikoulutus, johon minuakin pyydettiin osallistumaan. Ammoniakiton hiusväri, jonka värivoiteessa on 60 % öljyä, kuulosti jo paperilla hellävaraisemmalta kuin vastustajansa, mutta lopullisen mielipiteeni muodostin vasta, kun kotiväritreenit oli hoidettu pois alta. Postaukseen on piilotettu viisi kotivärivinkkiä, ne voi bongata etsimällä boldattuja lauseita. Nyt nautiskellaan aurinkoinen aamiainen loppuun ja käydään värjäilemään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAolia-brunssi-800x565OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jakauduimme aamiaisen jälkeen bloggaajapareihin niin, että osa istui värjättävänä kuuntelemassa kotiväriniksejä, kun taas osa pääsi testaamaan niitä ihan käytännössä. Innostuin koulutuksen aikana vähän poseeraamaan lavasteiden kanssa kuten tuosta yltä näkee. En kuitenkaan blondannut hiuksiani tuolla jättikokoisella kotiväripurkilla, vaan väri valittiin yhdessä bloggaajakampaajani eli Elsan kanssa. Halusin ruskean, joka ei olisi liian punertava, mutta siinä saisi olla hitusen lämpöä. Aina muuten, kun mietitään kahden värivaihtoehdon välillä, kannattaa valita niistä vaaleampi. Kuten tulette lopputuloksesta myöhemmin huomaamaan, hiuksiini niin sanotusti “riitt”i omaa väriäni vaaleampi väri peittämään tyvikasvun. Entinen sävyni oli tummuusastetta 3, nyt minulle valittiin tasoa 4 oleva ruskea. Sävy oli tarkalleen ottaen 4.15 ja nimeltään mahonkinen tummanruskea tuhka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAelsa-oi-mutsi-mutsi-800x565OLYMPUS DIGITAL CAMERAtyvikasvu-piiloon-kotona-800x565OLYMPUS DIGITAL CAMERAhiusvärien-hoitoaineet-800x565OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuo väripaketin värikoodit kannattaa ehdottomasti ottaa talteen ja tallettaa vaikka lompakkoon, jotta kaupassa muistaa seuraavan värjäyskerran lähestyessä, mitä väriä viimeksi hiuksiinsa suti. Jos joku ehti kauhistella tuota hiusteni alkutilannettani, ette ole yksin. Tyvikasvulle nyt ei voi mitään, mutta hiusvärini epätasaisuus näyttää hirvittävältä. Tästä päästäänkin seuraavaan vinkkiin. Värimassaa on oltava hiuksissa niin runsaasti, että sitä voi käsin siirrellä kohdasta toiseen. Jos kyseessä on tyvikasvun värjääminen, yleinen tyyli on sutia väriä vaikuttamaan vain hiusten tyveen, mutta noin 5 minuuttia ennen sen pois pesemistä levittää väriä myös hiusten pituuksiin ja latvoihin, jotta väritulos olisi tosiaan tasainen. Minun puolipitkiin hiuksiini meni kolme(!) pakettia väriä. Kotona olen hinkannut sen yhden purkin väkisin riittämään hiuksiini, joten epätasaiselle väritulokselle ei tarvitse enää etsiä selitystä. Se löytyi jo.

Rakastan kotiväreissä erityisesti niiden edullista hintaa verrattuna kampaamokäyntiin, mutta eräs toinenkin seikka saa minut liputtamaan niiden puolesta. Väripurkeissa tulevat hoitoainetuubit ovat nimittäin ihan lemppareitani, sillä hiukset ovat niiden jäljiltä aina superpehmoiset ja hyväntuoksuiset. Tässäkin kohtaa kehiin astuu kuitenkin se kuuluisa “mutta”. Vaikka kotiväripurkkien hoitoaineet ovat huippuja, ne ovat niin hoitavia, etteivät sovellu tiheään käyttöön eli siksi niitä ei myydä kaupassa erillään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeinen vinkki saattaa välittyä kotikatsomoon jo näistä kuvista, mutta kirjoitan sen vielä tänne. Erityisen kiiltäviltä hiukset näyttävät, kun ne ovat tummat. Vastaavasti, jos haaveilee tuuheammista hiuksista, vaaleat värit hämäävät usein ponnarin paksummaksi. Ai, millainenko minun uudesta hiustyylistäni tuli? Sen paljastaminen jää tulevaisuuteen. Tai voitte bongata sen portaalissa pyörivistä bannereista, jos ajoituksenne on hyvä. Okei, tämän kerran saatte yhden vilautuskuvan, mutta lopputulosta ja kunnon kuvia saatte odottaa muutaman viikon verran. Sillä aikaa voisitte osallistua Instagramin puolella TÄÄLLÄ kisaan, jossa voi voittaa vuoden hiusvärit itselleen. Ei huono, sanoo pihistelijä! 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA