Viikonloppuloma Turussa. Tulipa tarpeeseen! Vähän näissä fiiliksissä mietiskelin, miten elämä on taas muuttunut ihan vaan viimeisen vuoden aikana. Lapsi tulee yksin koulusta kotiin, ja voin aamulla lähteä tunniksi salille enkä tarvitse lapsenvahtia siihen. Turku-viikonlopun lapsi oli kuitenkin isällään eli ihan niin pitkäksi aikaa ei 9-vuotiasta kannata jättää yksin, mutta nopeat pyrähdykset sinne ja tänne onnistuvat jo yksin. Se tarkoittaa samalla sitä, että voin nähdä enemmän ystäviäni, jotka olivat liian paljon syrjässä elämästäni pikkulapsivuosien ajan. Yhteisiä brunsseja lasten kanssa ja muita kyläilyjä toki on ollut, mutta joskus pitää viettää aikaa ihan aikuisten kesken.

Turku-viikonloppumme Veeran kanssa suuntautui perinteisesti Kakolanmäelle. Yleensä majoitumme Hotel Kakolassa, mutta tällä kertaa nappasimme viihtyisän ja tilavan Airbnb-kämpän kahdeksi yöksi. Molemmilla oli aika kiireisiä viikkoja takana, joten sovimme reissun viralliseksi ohjelmaksi kylpylävierailun uudessa Kakola Spa -kylpylässä ja illallisen kasvisravintolassa. Muuten saisi haahuilla yökkärissä ja avautua omavalintaisista aiheista, jotka mieltä kalvoivat. Tämä oli paras suunnitelma ikinä! Rentoutuminen näkyy minulla väsymyksenä ja sunnuntaina palatessani kotiin olin niin lötköpötkö, että melkein nukahdin junaan.

Illallispaikaksemme valikoitui Veeran suosituksesta HÜGGE, johon rakastuin täysin. Miten voi juuriselleristä saada niin maukasta currya? Ja miten ihmeessä niitä uusia makuja löytyi lähes joka annoksesta? Suosittelen lämpimästi paikan menua ja sieltä kaalikääryleitä sekä currya. Ruokailun jälkeen ehdimme nähdä myös rakasta Sallaa, joka oli hänkin kaupungilla syömässä. Ihanaa, kun näihin bestisviikonloppuihin voi yhdistää muiden bestisten näkemistä.

Aamulla söimme vielä Firefly Lanen viimeisten jaksojen seurana ahkean muumiaisen (=muhkean aamiaisen) sohvalla ja hoidimme sekä ihoa että sielua kasvonaamioilla. Ensi kerralla pitää tehdä Iinan ja Veeran virallinen lomabingo, koska muistuttavathan nämä reissut nyt naurettavan paljon toisiaan. Ja hyvä niin, sillä tätä juuri jälleen kerran tarvitsin.

Varataan siis syksyllä aikaa pitkille aamiaisille, kasvonaamioille ja ystäville! 🫶🏼