KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / MATSMART

Kertaus on opintojen äiti. Siksi *hävikkiruokaverkkokauppa Matsmart on jälleen aiheena blogissani. Viimeksi jaoin vinkkejä pienempään ruokalaskuun ja nyt paljastan, mikä on yksi monipuolisimmista tuotteista, joita Matsmartilta voit ostaa. *Säilykeosasto on suosikkini, sillä sieltä ostetut tuotteet säilyvät pitkään ja muodostavat parhaimmillaan kotini hätävaran. Vaikka *pastat, riisit ja nuudelit ovat hyviä kakkosia, kaikista suosituin tuote minun ostoskorissani on purkki punaisia linssejä.

*Gogreenin punaisia linssejä on tarjolla tasaisin väliajoin ja ostan niitä melkein jokaisen tilauksen yhteydessä. Merkin sivuilla kerrotaan, että koska tölkissä myytävät punaiset linssit pehmenevät (ja jopa hieman soseutuvat) keitettäessä, ne ovat erityisen herkullisia pataruoissa, keitoissa, paistoksissa, kastikkeissa ja kasvispihveissä. Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa ja keittoaikakin on vain 10 minuuttia. Linssit sisältävät paljon proteiinia ja kuituja, joten niistä valmistetut ruoat ovat täyttäviä. Nyt paljastan suosikkireseptejäni, joiden päätähti on tölkillinen linssejä.

Paahdettu linssitahna

500 g porkkanoita

1 kokonainen valkosipuli

oliiviöljyä (Matsmartista)

suolaa

1 tlk / 230 g punaisia linssejä

1 dl saksanpähkinöitä (tai siemensekoitusta)

½ sitruunan kuori raastettuna

½ sitruunan mehu

¼ – ½ dl oliiviöljyä

½ tl paprikajauhetta

noin ¾ tl suolaa

chilirouhetta maun mukaan

Poista porkkanoista kannat ja leikkaa porkkanat lohkoiksi. Leikkaa valkosipulista siivu päältä pois niin, että kynnet paljastuvat. Laita kokonainen valkosipuli ja porkkanat uunipellille ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja paahda 225°C uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin. Kun porkkanat ovat uunissa, huuhtele ja valuta linssit. Laita kypsät porkkanat blenderiin kulhoon, purista sekaan valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää vielä kaikki loput raaka-aineet. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta lopuksi suolalla, ja lisää öljyä ja sitruunaa maun mukaan.

Tuunausvinkkejä tahnalle ja muita reseptejä punaisista linsseistä:

  • Käytä linssitahnaa herkullisena kastikkeena gnoccheille (kuvassa yllä). Mausta annos sitruunamehulla ja parmesanraasteella. Linssitahna-annoksesta 1/5 riittää pussilliselle gnoccheja.
  • Tuunaa linssitanha ihaniksi rieskaleipäsiksi, vaihtamalla tämän reseptin perunamuussi linssitahnaan. Ai vitsi, miten hyvää!
  • Kokeile myös nopeaa linssikeittoa, joka on hyvä tapa tutustua linsseihin ensimmäistä kertaa. Linssikeitto taas taipuu pastakastikkeeksi sekoittamalla joukkoon purkki maustettua creme fraichea.

Iskikö inspiraatio? Selaa *hävikkiruokaverkkokauppa Matsmartin valikoimaa! 🍜