Tunnustan. Koristelin joulukuusemme tänä vuonna jo lokakuun lopussa, eli olen tuijottanut näitä rakkaita koristeita onnessani jo peräti 1,5 kuukautta. Hankittuani meille kestokuusen harmittelin alkuun, miten tylsä ja persoonaton koristevalikoimani oli. Tokmannilta tai vastaavasta kaupasta hankittu pallosarja, jossa on hopean ja punaisen sävyisiä palloja. Blaah, ei mitään merkityksellistä! Muutaman vuoden sisällä olen kuitenkin kerryttänyt niitä merkityksellisiä koristeita varsin onnistuneesti. Nytkin istun sohvalla juomassa kardemummalattea ja ihailemassa kuustamme. Hauskat koristeet luovat juuri meidän perheen näköisen kokonaisuuden. Osa koristeista on ostettu matkoilta, osa saatu lahjaksi. Toiset koristeet on taas valittu huolella kaupassa.

Mikäs sen ihanampi koriste kuin lumisadepallo, jonka sisällä köllöttelen ystäväni kanssa. Noora antoi tämän pari vuotta sitten lahjaksi ja siitä asti pallo on ollut joka vuosi kuusessamme. Norppa on muuten addiktoitunut Disneyn joulukoristeisiin, kurkkaa neitosen uusin ostos tästä postauksesta.

H&M ei taida olla tiedostavan ihmisen ykkösmerkki, mutta hitto, miten hienoja koristeita heiltä löytyy. Tunnustan täysin, että shoppaan edelleen Hennesillä toisinaan. Esimerkiksi muotoilevat alushousut ovat heillä yksinkertaisesti parhaat. Tämä hajuvesipullo on ostettu jo vuosia sitten, se oli joulurakkautta ensisilmäyksellä. Annoin itselleni luvan valita yhden koristeen eikä tarvinnut miettiä pitkään, mihin päädyn. Teki mieli ostaa iso kasa, mutta onneksi löysin jotakin itsehillintää sisimmästäni.

Kotimainen Crazy Granny -merkki tekee hauskoja korvakoruja, mutta myös kuusenkoristeita. Tilasin ison kasan erilaisia puukoristeita meille ja niistä ehdoton suosikkini on tällä hetkellä tuo kissaa selässään kantava lintu. Mitkä suloiset talviasusteet kaveruksilla onkaan! Granny myy muuten koristeita tänäkin vuonna, valikoimaa voi selailla tästä linkistä.

Tämä klassinen pähkinänsärkijä on rakas kahdella tapaa. Kävimme ystäväni Veeran kanssa ihan muutama viikko sitten katsomassa ensimmäistä kertaa koskaan Pähkinänsärkijä ja hiirikuningas -baletin ja jatkossa muistan tuon iltamme tästä koristeesta. Ennen yhteistä baletti-iltaa koriste taas muistutti ystävyydestämme eri tavalla, sillä itse asiassa ostin tämän aikanaan yhteiseltä Kööpenhaminan reissultamme.

Jouluinen kuplavolkkari, jonka katolla on uusi ja pinnalla lunta, löytyi muistaakseni Cittarin alelaarista ihan muutamalla eurolla. Jotenkin keraamisen, yllättävän painavan koristeen fiilis sopi meille niihin aikoihin hyvin, kun käytössä oli pieni, punainen Mini. Vaikka liikenneturvallisuusriski onkin, ajatuksen tasolla tuo joulukuusi katolla on suloinen juttu. Sen verran järkyttyneenä olen kuitenkin seurannut tämän viikon lumikaaosta Helsingissä, että tällaista kuljetustapaa en suosittele kellekään.

Millainen on teidän perheen kaunein kuusenkoriste? 🎁