Long time no blini. Kävin viimeksi ravintola Lasipalatsissa blineillä yhdeksän vuotta sitten. Tuolloin syöntiennätys blineille oli kuulemma huimat 13, nyt se oli noussut ja on tällä hetkellä jo 16. Minä ja ystäväni Rosa (kyllä, sama supernainen, joka kirjoitti Työuupumuskirjan) emme eilen kuitenkaan havitelleet uutta bliniennätystä, vaan olimme sopineet treffit blinien ja viinin ääreen juhliaksemme Rosannan tulevaa uutta kirjaa ja ihan vaan sitä, että saimme vihdoin järjestetyksi tapaamisen ilman lapsia.

Älä ymmärrä väärin. Meillä on aina huippukivaa leikkitreffeillä, puistossa, IKEA:ssa ja vaikka missä lasten kanssa, mutta välillä on hyvä nähdä ihan vain aikuisten kesken. Ja mikäs sen parempi paikka kuin Lasipalatsin toisesta kerroksesta löytyvä ravintola, jonka ikkunoista voi seurata Helsingin katuliikennettä. Ah, kotikaupunkirakkautta lasin läpi nautittuna pitkän työpäivän jälkeen!

Selailin blinimenua jo etukäteen kotona kuolaa suupielestäni pyyhkien. Halusin ehdottomasti blinejä kuudella lisukkeella eli sain blinieni seuraksi mm. muikunmätiä, sipulia ja smetanaa, graavilohitartarin sekä metsäsienisalaattia ja marinoitua sipulia. Nam! Jaksoin lopulta syödä hieman alle kaksi suurta bliniä. Niiden jälkeen vatsani oli ihan täynnä, mutta ei ähkyssä, ja olo oli onnellinen. Parhaat täytteet olivat katkaravut ja sitrusaioli(?) sekä suolakurkut ja hunaja.

Vastaus otsikon kysymykseen? Lasipalatsin blinit ovat ehdottomasti HOT! Oletko maistanut? :)