Ai niin, lupasin tehdä jälkiruuan joulupöytään! Tänä vuonna menin sieltä, missä aita on matalin ja jälkkäriksi valikoitui siksi klassikko nimeltä vaalea glögijuustokakku.  Pidän jostakin syystä vaaleasta glögistä paljon enemmän kuin tummasta, siksi tämä glögivalinta. Punaisella glögikiilteellä koristeltu kakku olisi tosin näyttänyt jouluisemmalta.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä, seurasin sitä aika tarkasti. Koristeluvaiheessa pukkasi kieltämättä hieman kriisiä, sillä taiteilemastani “ÄLÄ MURSKAA!!” -lapusta huolimatta, joku oli kasannut jääkaapissa kakun päälle jotakin painavaa ja kiilteessä oli hurja reikä. Onneksi keksinmurukasa peitti sen lopulta sopivasti, ja olin tyytyväinen kakun ulkomuotoon.

Vaalea glögijuustokakku

Pohja:

200g piparkakkuja

100g voita

Täyte:

2rs(à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

150g valkosuklaata

1dl tomusokeria

2tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

4 rkl vaaleaa glögiä

Kiille:

4dl vaaleaa glögiä

4 liivatelehteä

Koristeluun:

75g valkosuklaata

nonparelleja

Fani-paloja (n. 1/4 pussi)

Näin vaalea glögijuustokakku syntyy:

Murskaa piparkakut pakastepussissa kaulimella. Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin tai vuoraa vuoka kokonaan, jos se on tällainen piirakkavuoka kuten minulla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Notkista tuorejuustot, ja vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa tai vesihauteessa, jos olet laillani mikroton. Yhdistä kermavaahto, glögi ja tuorejuustot. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään yön yli. Kirjoita kakun päälle lappu, jotta muut jääkaapin käyttäjät osaavat varoa sitä.

Ota kakku pois jääkaapista ja totea, että joku on varoituslapusta huolimatta tehnyt siihen reiän. Nice! Sulata valkosuklaa ja valuta se epäsymmetrisiksi kuvioiksin kakun reunoille. Ripottele haluamiasi nonparelleja valkosuklaaraitojen päälle. Tee kakun päälle vielä halutessasi keko murskatuista suklaa-vohvelikekseistä. Minimalistisemman koristelun saat, kun käytät vain valkosuklaata ja nonparelleja. Glögikakun maku ei ole kovin voimakas, mutta se sopii jouluun täydellisesti.

Terveisiä minilomalta Kuhmosta. Nauttikaahan välipäivistä ja jouluherkuista! :)